Het einde van PlayStation Mobile


Sony stopt met PlayStation Mobile. Het programma was bedoeld om beginnende spellenmakers een kans te geven om hun spellen op de Vita te publiceren (en op bepaalde Xperia smartphones die ook “PlayStation Certified” waren), maar het is nooit echt van de grond gekomen. Wie nu naar de Mobile Store gaat ziet vooral gekloonde smartphone spelletjes en amateuristische probeersels. Het zijn er zoveel dat het handjevol interessante titels bijna niet is te vinden.

  • De PlayStation Mobile Store sluit op 15 juli waarna Sony op 10 september de servers helemaal sluit. Vanaf dan kun je eerder gekochte spellen niet opnieuw downloaden. Zorg dus dat al je PlayStation Mobile games vóór die datum op het geheugenkaartje van je Vita staan.
  • En het wordt nog ingewikkelder. Om gekochte PS Mobile spellen te blijven spelen moet je de Vita eerst nog even “activeren”. Dat doe je als volgt: Go to [Settings] > [PSN℠] > [System Activation] > [PlayStation Mobile] > [Activate] > [OK]. Ook dit moet gebeuren vóór 10 september.
  • Zelf heb ik bijna geen PS Mobile-spellen gekocht, maar dat komt ook omdat heel veel titels niet beschikbaar zijn in Nederland. Toffe spellen als Super Crate Box, Gun Commando, Life of Pixel en Switch Galaxy zijn nog altijd onvindbaar in onze Store.

Neo-games.blog forum

Lees ook:PlayStation Mobile alsnog naar Nederland en België
Lees ook:PlayStation Mobile-spellen publiceren vanaf nu gratis
Lees ook:PlayStation TV komt in november, kost 100 euro
Lees ook:Zo duur zijn de geheugenkaartjes van de PlayStation Vita
Lees ook:Speel Vita-spellen op het grote scherm met Vita TV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.