PlayStation Mobile-spellen publiceren vanaf nu gratis

psmobile
Sony wil graag dat kleine indie-ontwikkelaars hun spellen publiceren op een van hun spelcomputers. Echt heel graag. Er bestonden al een paar hulpmiddelen (zoals het Pub Fund) om de PS3 en de Vita aantrekkelijker te maken dan Microsoft’s en Nintendo’s spelcomputers, en deze week zijn er daar 2 nieuwe maatregelen aan toegevoegd.

  • De minst spannende: een speciale Indie Game-categorie in de PlayStation Store. Ik heb geen idee hoe effectief zoiets is (zelf bezoek ik de Store alleen om spellen te kopen waar ik vooraf op het internet over had gelezen – ik heb er nog nooit zomaar rondgekeken), maar wie weet brengt het inderdaad een paar nieuwe mensen in aanraking met het fenomeen indiegames.
  • En het nieuws van vandaag: PlayStation Mobile-spellen publiceren is vanaf nu helemaal gratis. Niet dat die licenties voorheen zo duur waren (80 euro slechts), maar gratis is altijd aantrekkelijker. Niets houdt arme bedroom developers nu nog tegen om hun spellen ook uit te brengen op de Vita (en een handvol PlayStation Certified smartphones). Voordat ze daadwerkelijk in de Store komen moeten alle PlayStation Mobile-spellen wel eerst door Sony worden gekeurd. Ook dat is gratis. Klik hier voor meer informatie.

Best goed nieuws dus. PlayStation Mobile heeft al een paar interessante spellen opgeleverd. Helaas is de service nog steeds niet beschikbaar in Nederland (en niet in België, Noorwegen, Portugal en een hele lijst andere Europese landen), maar nu Sony zo hard probeert indie developers aan te trekken komt daar vast snel verandering in. Denk ik. Verwacht ik. Hoop ik.

[g.forum]

Lees ook:Het einde van PlayStation Mobile
Lees ook:PlayStation Mobile alsnog naar Nederland en België
Lees ook:Nederlandse indiegame Super Crate Box op de Vita
Lees ook:Zo duur zijn de geheugenkaartjes van de PlayStation Vita
Lees ook:Volgend jaar geen PS3- en Vita-spellen meer bij PS Plus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.