Bedenker The Sims werkt aan nieuw spel over herinneringen

Kijken op YouTube
Wereldberoemde spelontwerper Will Wright (SimCity, The Sims, Spore) is terug met een nieuw eh… spel? Computerprogramma? Kunstproject? Ik weet het niet precies.

Proxi is volgens de officiële website “een simulatie van kunstmatige intelligentie, gebaseerd op je eigen herinneringen en op je interacties met het spel.”

Het draait allemaal om het creëren van herinneringen, die het spel “Mems” noemt. Kleine bolletjes waarin je bijvoorbeeld een jeugdherinnering hebt uitgebeeld. Die Mems kun je vervolgens delen met andere spelers, en hoe meer je er verzamelt, hoe beter het spel jou leert kennen. Uiteindelijk ontstaat er volgens Wright een virtuele kopie van jezelf, waar je dan mee kunt communiceren.

Klinkt allemaal ontzettend vaag, maar wel intrigerend. Het project is gekoppeld aan een grote wedstrijd, waarmee Will Wright de juiste kunstenaar hoopt te vinden om zijn visie uit te beelden. Geïnteresseerden hebben nog tot 14 mei om hun beste 3D Art in te leveren. (Op die site staan ook een paar voorbeelden van wat Wright ongeveer zoekt. Vooral het tafereel van een jongetje dat in een donkere kamer op zijn NES speelt roept warme herinneringen bij mij op).

Neo-games.blog forum

Lees ook:Animal Crossing dagboek – dag 402
Lees ook:Het Pokémon Dagboek dag 41: Ik mag deze rotswand niet vergeten
Lees ook:Een standbeeld van jezelf bouwen in Minecraft… met Kinect
Lees ook:Live-action cowboy shooter Mad Dog McCree naar de Wii?
Lees ook:Kongregate gaat ons leren zelf Flash spelletjes te maken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.