HAL Laboratory’s Part-Time UFO voor iOS en Android

Kijken op YouTube
Ontwikkelaar HAL Laboratory is vooral bekend van alle spellen die ze voor Nintendo maken (Super Smash Bros, Earthbound, Picross 3D, alles met Kirby in de titel), maar soms brengen ze er ook zelf eentje uit. Zoals Part-Time UFO, dat sinds vandaag verkrijgbaar is voor iOS en Android.

Het is een simpele puzzelaar over een UFO die dingen op elkaar stapelt. Niet heel erg ambitieus, maar de levels zijn gevarieerder dan bij de meeste andere stapelspellen met physics. De besturing is ook lekker eigenwijs: in plaats van rechtstreeks over het scherm te slepen, gebruik je een virtuele joystick om het gevoel te simuleren van een grijpautomaat op de kermis. (Die kasten heten in Japan “UFO Catchers”, vandaar de titel van het spel).

Als Kirby in die UFO had gezeten kostte Part-Time UFO ongetwijfeld 30 euro op de Switch, maar nu kun je hem voor €4,49 downloaden op je smartphone. (Een eenmalige aanschafprijs, er zijn verder geen in-game transacties).

Neo-games.blog forum

Lees ook:8 Mei: Kirby and the Rainbow Paintbrush
Lees ook:Miniatuur Street Fighter IV joystick werkt echt
Lees ook:Kirby gaat back to basic in zijn laatste spel op de Wii
Lees ook:Dit bestel je in Nintendo’s officiële Kirby Café
Lees ook:Citaat: 1Up over Raskulls voor Xbox Live Arcade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.