Volgend jaar geen PS3- en Vita-spellen meer bij PS Plus

psplus
Starting next year on 8th March 2019, the PS Plus monthly games line-up will focus on PS4 titles and no longer include PlayStation 3 and PlayStation Vita titles.

Hoeveel mensen zouden er nog spellen downloaden op hun PlayStation 3 (een spelcomputer uit 2007) of PS Vita (een geflopte handheld waar alleen nog af en toe indiegames voor verschijnen)? Het is jammer dat de maandelijkse PS Plus-spellen stoppen, maar eigenlijk vind ik het vooral bewonderenswaardig dat Sony hun oude spelcomputers nog zo lang heeft ondersteund.

Wat wel pijn doet is dat PS4-bezitters stiekem óók minder spellen krijgen. Officieel hebben Plus-abonees momenteel iedere maand recht op twee PS4-spellen, twee PS3-spellen, en twee Vita-spellen, maar veel van die Vita-spellen (en sommige PS3-titels) zijn dankzij Cross Buy ook gewoon speelbaar op de PlayStation 4. In de praktijk konden PS4-bezitters dus iedere maand 3 of 4 nieuwe spellen toevoegen. Een woordvoerder van Sony heeft inmiddels bevestigd dat dat ophoudt, en dat Plus-abonnees vanaf volgend jaar alleen nog maar twee PS4-titels krijgen. Minder waar voor je geld dus.

Voor deze maand heeft Sony trouwens een opvallend goede line-up aangekondigd. Misschien hoopten ze op die manier het slechte nieuws te camoufleren? Plus-abonnees mogen volgende week Bloodborne (het broertje van Dark Souls en een van de beste exclusives op de PS4) en de goed ontvangen Ratchet & Clank-remake “gratis” downloaden. Mis dat niet.

Neo-games.blog forum

Lees ook:PlayStation TV komt in november, kost 100 euro
Lees ook:Speel Vita-spellen op het grote scherm met Vita TV
Lees ook:Laatste week voor 90 extra dagen bij PlayStation Plus-abonnement
Lees ook:PlayStation Plus ook naar de Vita
Lees ook:Stem op het volgende PlayStation Plus-spel

Eén reactie op “Volgend jaar geen PS3- en Vita-spellen meer bij PS Plus

  1. G.Tom

    Jammer nieuws! Had liever gehad dat ze dan oude klassiekers die ze misschien al eens hadden uitgegeven nogmaals gingen rondcirculeren, zo is Mass Effect 3 en Metal Gear Rising ooit langsgeweest en zou je die best terug kunnen laten komen?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.