Nederlandse indiegame Super Crate Box op de Vita


De Nederlandse indiegame Super Crate Box in actie op een PlayStation Vita. Is het raar dat ik door dit filmpje meer zin krijg om een Vita te kopen dan door alle killer apps die Sony zelf heeft uitgebracht? Sure, ik kan ook gewoon de pc-versie opstarten (nog steeds gratis en nog steeds ontzettend verslavend), maar op een handheld die altijd binnen handbereik ligt zou ik het nog veel vaker spelen. Sommige spellen komen nu eenmaal beter tot hun recht op een klein schermpje. 250 Euro uitgeven speciaal voor Super Crate Box gaat mij iets te ver, maar als de prijs volgend jaar echt omlaag gaat kom ik misschien wel in de verleiding. De Vita is min of meer mijn enige kans om in Vlambeer’s officiële leaderboards terecht te komen.

(Samenvattend: Super Crate Box is een van de eerste spellen in Sony’s PlayStation Mobile-programma. Zulke spellen zijn dus speelbaar op de Vita en op “PlayStation Certified” smartphones (op dit moment alleen een paar Xperia-toestellen van Sony Ericsson). In veel landen werd PlayStation Mobile deze week al gelanceerd, maar aan de Nederlandse versie wordt nog gewerkt. Nog even geduld dus).

En over Super Crate Box gesproken: de componist van de originele soundtrack heeft alle achtergrondmuziek onlangs opnieuw ingespeeld met een echte band. Beluister hieronder een voorbeeldtrack en koop daarna de hele EP op Bandcamp. Een aangepaste versie van Super Crate Box mét de nieuwe soundtrack krijg je er gratis bij. En nog meer goed nieuws: de langverwachte Mac-versie van Super Crate Box schijnt nu echt bijna klaar te zijn. Volgende week al, volgens een zinnetje onderaan deze blogpost.

Kijken op YouTube

[g.forum]

Lees ook:PlayStation TV komt in november, kost 100 euro
Lees ook:Het einde van PlayStation Mobile
Lees ook:Super Meat Boy ook naar Wii U?
Lees ook:Online spelletje: Disc Gunship
Lees ook:Een natuurgebied inrichten in Ecolibrium op de Vita

Eén reactie op “Nederlandse indiegame Super Crate Box op de Vita

  1. Gulzt

    Inderdaad, dit zijn de games die je wil spelen op zo’n ding

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.