Zo duur zijn de geheugenkaartjes van de PlayStation Vita


De Amerikaanse winkelketen GameStop heeft de prijzen van Sony’s geheugenkaartjes voor de PlayStation Vita bekendgemaakt. Dat zijn dus niet gewoon SD kaartjes of Memory Sticks, maar een nieuw formaat dat Sony speciaal heeft ontwikkeld voor de Vita. Ga even zitten en hou je ergens aan vast, want de prijzen vallen niet mee:

 • 4GB – $29,99 (€22,50)
 • 8GB – $44,99 (€33,75)
 • 16GB – $69,99 (€52,50)
 • 32GB – $119,99 (€90,00)

Ik weet, het is niet helemaal eerlijk om dollarprijzen rechtstreeks om te rekenen naar euro’s (los van de vraag of de euro überhaupt nog bestaat als de Vita uitkomt), maar het idee is duidelijk: Sony’s nieuwe formaat is niet goedkoop.

Ben je van plan om vooral Vita-spellen in de winkel te kopen? Dan is er weinig aan de hand. Sony heeft al aangegeven dat zulke spellen hun voortgang “in de meeste gevallen” opslaan op de cartridge zelf. Een losse Memory Card voor savegames, zoals bij de PSP, is dus niet meer nodig.

Wil je juist ook de kleinere spelletjes en indiegames downloaden uit de PlayStation Store? Tel dan gerust 50 of 90 euro op bij de aanschafprijs van de Vita. Hopelijk is er tegen die tijd (22 februari 2012) een winkel die bij wijze van pre-order cadeautje een gratis geheugenkaartje meelevert.

[g.forum]

Lees ook:Foto’s van een PlayStation Vita spellendoosje
Lees ook:De PlayStation Vita wordt kleiner, lichter & energiezuiniger
Lees ook:Sony’s kleinste spelcomputer (uit 1999) komt naar de Vita
Lees ook:PlayStation TV komt in november, kost 100 euro
Lees ook:PlayStation Vita spelcassettes zijn klein

6 reacties op “Zo duur zijn de geheugenkaartjes van de PlayStation Vita

 1. Kikujiro

  Tsjonge… één van de redenen (eigenlijk de enigste reden) waarom ik zelden games download voor mijn PSP is dat ik er nooit een geheugenkaartje bij heb gekocht, omdat die van Sony zo belachelijk duur zijn (vooral vergeleken met SD-cards). Ik had voor de Vita op z’n minst een goedkoper alternatief verwacht. Teleurstellend.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Jeffrey

  Laatst een USB stick van 4 GB gekocht. €12 bij de MediaMarkt…
  .
  Zitten wel heel veel addertjes onder het gras bij de vita. Wil je een dock erbij moet je ook nog eens €30-40 extra dokken (ha!).

    /   Beantwoorden  / 
 3. berend jan

  Wat hadden we dan verwacht, ik ben heel blij dat nintendo gewoon sd kaartjes heeft… maar hun consoles zijn duurder. Sony bied een goedkope console (voor de hardware die je krijgt) en dus dure extra zut…

    /   Beantwoorden  / 
  1. Erik

   Het nadeel van die SD kaartjes is wel dat de 3DS er traag van wordt. Hoe meer Apps ik download, hoe langer ik bij het opstarten moet wachten voordat het scherm is “ingevuld.”
   .
   Daar heb ik bij de PSP trouwens ook last van. Sinds ik mijn 2GB Memory Stick heb vervangen door één van 8GB is de XMB merkbaar langzamer geworden.
   .
   In het best case scenario hebben Sony’s nieuwe kaartjes een veel hogere lees- en schrijfsnelheid. Dat zou de hoge aanschafprijs tenminste een beetje rechtvaardigen. In het slechtste geval is dit gewoon weer Sony die er tegen beter weten in een eigen format probeert door te drukken, terwijl de rest van de wereld allang een standaard heeft gekozen.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Berend Jan

    wat denk je zelf, die sony kaartje zijn net zo traag of zelfs trager dan SD kaartjes…

      /   Beantwoorden  / 
 4. Gulzt

  Ik vrees dat de reden voornamelijk met de veiligheid van doen heeft. Zo’n nieuw kaartje zal weer opnieuw gehackt moeten worden. De SD kaart kent al geen geheimen meer.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.