Categorie: "Switch"

Sfeervolle indiegame Pode aangekondigd

Kijken op YouTube
Graag jullie aandacht voor dit mysterieuze spel uit Noorwegen. Pode gaat over een vallende ster die neerstort op aarde. Hij sluit vriendschap met een rotsblok, en samen verkennen ze de binnenkant van een mysterieuze berg. Ze hebben allebei speciale krachten, die ze gebruiken om de slapende berg langzaam tot leven te wekken.

Pode is een co-op avonturenspel voor 2 personen, al komt er ook een manier om in je eentje te spelen. Het ziet er erg mooi uit, vooral als Bulder en Glo hun speciale krachten gebruiken om overal planten te laten groeien.

Pode verschijnt later dit jaar in ieder geval voor de Nintendo Switch, en waarschijnlijk ook voor één of meer andere (spel)computers.

Neo-games.blog forum

Een biljartspel voor mensen die niet van biljart houden

Kijken op YouTube
Biljartspellen zijn normaal gesproken niet echt mijn ding, maar voor deze maak ik graag een uitzondering. Pool Panic noemt zichzelf “the world’s least realistic pool simulator,” en daar zouden ze best eens gelijk in kunnen hebben. Het is een maf spel waarin levende biljartballen over de hele wereld reizen terwijl ze door zwevende biljartkeuen in allerlei gaten worden getikt. Speel potjes pool in de woestijn, op de top van een berg, in een museum of op een piratenschip. Je kunt Pool Panic uiteraard tegen andere mensen spelen, maar er is ook een uitgebreide singleplayer campagne met meer dan 100 levels. Er zijn zelfs eindbazen! Zoals een spin die valsspeelt door acht ballen tegelijk te besturen.

Pool Panic verschijnt later dit jaar voor pc en Ninteno Switch.

Neo-games.blog forum

Eerste trailer indiegame Planet Alpha

Kijken op YouTube
Wow, spectaculaire beelden. Als je goed kijkt zie je dat Planet Alpha eigenlijk gewoon een 2D platformer is, maar om de hoofdrolspeler heen gebeuren zoveel dingen (vliegende walvissen, marcherende robotlegers, rondstampende dinosaurussen, neerstortende ruimteschepen) dat de trailer meer weg heeft van een animatiefilm. Ik ben benieuwd of de makers dit spektakel echt een heel spel lang kunnen volhouden.

Planet Alpha verschijnt later dit jaar voor pc, PlayStation 4, Switch, en Xbox One. Op PlayStation Blog legt de creative director uit dat spelers de stand van de zon kunnen beïnvloeden, en dat dat ook effect heeft op de gameplay. Bijvoorbeeld met planten die in de richting van het zonlicht groeien, en zwevende eilandjes die ‘s nachts omlaag vallen.

Neo-games.blog forum

Metroidvania roguelike Dead Cells naar alle spelcomputers

Kijken op YouTube
Het leuke van moderne roguelikes is dat het soms voelt alsof je de ontwerpers te slim af bent. Rogue Legacy en Binding of Isaac zijn misschien niet zo verfijnd als traditionele actiespellen, maar als je de power-ups slim combineert kun je wel een hittezoekende ring van laservuur creëren die alle eindbazen in één klap verbrijzelt. Dat geeft een kick waar maar weinig andere spellen aan kunnen tippen.

Dead Cells is anders. Op papier is dit de zoveelste roguelike (een willekeurig gegenereerd kasteel vol verborgen wapens en powers-ups… die je allemaal weer verliest zodra je doodgaat), maar als je alle positieve recensies mag geloven is deze wél zo verfijnd als een traditioneel actiespel. De besturing is snel en nauwkeurig (een soort kruising tussen de acrobatiek van Prince of Persia en de gevechten van Castlevania), en er zijn geen superwapens waarmee je het spel kunt breken. Je kunt alleen winnen door veel te oefenen en langzaam steeds beter te worden. Geen trucjes en shortcuts, maar een ouderwetse uitdaging.

Op de pc heeft Dead Cells al duizenden fans, en later dit jaar komt het spel ook naar PlayStation 4, Switch en Xbox One.

Neo-games.blog forum

Nintendo kondigt Labo aan: interactieve bouwplaten voor de Switch

Kijken op YouTube
Nintendo’s nieuwste uitvinding heet Nintendo Labo. Kartonnen bouwplaten waarmee je interactieve “Toy-Cons” kunt maken. Dat zijn speciale controllers die, zodra je er twee Joy-Cons in hebt geschoven, samenwerken met de meegeleverde software voor de Switch. Denk aan een echt werkende piano, een op afstand bestuurbare auto, een hengel om virtuele vissen te vangen, en zelfs een compleet robotpak waarmee de robot op het televisiescherm al jouw bewegingen kopieert.

Als je nu zoiets hebt van: “wat kinderachtig, daar ga ik echt niet mee spelen,” dan ben je waarschijnlijk ouder dan twaalf en hoor je niet bij Nintendo’s doelgroep. Labo is specifiek bedoeld voor kinderen, en ik kan me voorstellen dat die het geweldig gaan vinden. Knutselen is sowieso leuk, en als je creaties dan ook nog tot leven komen wordt het helemaal magisch. 70 Dollar (of 80 voor het robotpakket) is wel een beetje duur voor kartonnen bouwplaten die waarschijnlijk al na een paar dagen beginnen te scheuren en kreukelen, maar voor zolang het duurt: erg leuk.

Nintendo Labo is vanaf 27 april verkrijgbaar in heel Europa. Wie de nieuwe spellen al eerder wil ervaren kan zich inschrijven voor een van de gratis workshops bij het NEMO Science Museum in Amsterdam (op 16, 17 en 18 maart). Let wel: volwassen begeleiders kunnen zich inschrijven, maar het is de bedoeling dat je naar de workshop komt met je eigen kinderen en/of jonge neefjes en nichtjes.

Neo-games.blog forum

Breath of the Wild DLC-pakket 2 nu verkrijgbaar

Kijken op YouTube
Kass the Bard (die vogel met een accordion) wil een lied schrijven over de vier Champions die 100 jaar geleden tegen Ganon vochten. Link helpt hem alle verhalen te ontdekken, en stuit onderweg op nieuwe shrines, een nieuwe kerker en eh… een gouden motorfiets?

Geen nieuw stukje bovenwereld dus, maar wel veel content. En hoe vet wordt het om op een motorfiets door Hyrule te crossen? The Champions’ Ballad-DLC is nu verkrijgbaar voor beide versies (Switch en Wii U) van Breath of the Wild.

Neo-games.blog forum

Volgende Portal-spel is samenwerking met Bridge Constructor

Kijken op YouTube
Bridge Constructor is een simulatiespel waar sinds 2012 al vier verschillende versies van zijn verschenen. Het doel is steeds om een min of meer realistische brug te bouwen, die zo stevig is dat een voertuig (meestal een vrachtwagen) veilig de overkant kan bereiken.

Portal is een puzzelspel uit 2007 over een teleportatie-pistool. Schiet twee cirkels op twee verschillende muren (of plafonds, of vloeren, of waar dan ook) en er onstaat een magische poort. Stap in een van de cirkels en je komt er bij de ander weer uit, waar die zich ook bevindt.

Bridge Constructor: Portal is de verrassende samenwerking tussen die twee series. Het doel is nog steeds om voertuigen aan de andere kant van een ravijn te krijgen, alleen kun je nu dus ook portals gebruiken om de meest onmogelijke bruggen te bouwen. Okee, het is niet bepaald Portal 3 (wanneer maken jullie die nou eindelijk Valve?), maar het ziet er wél leuk uit. Ik ben benieuwd hoeveel bizarre puzzels de makers kunnen ontwerpen met dit nieuwe spelmechanisme.

Bridge Constructor: Portal verschijnt op 20 december voor Android, iOS, Mac, en pc. Begin volgend jaar komt het spel dan ook nog naar alle spelcomputers (PS4, Switch, Xbox One).

Neo-games.blog forum

Capcom kondigt Mega Man 11 aan

Kijken op YouTube
Wow, dit ziet er verrassend goed uit. Mega Man 11 heeft geen retro-graphics zoals de vorige Mega Man-revival (het duo MM9 & 10), maar fraaie driedimensionale achtergronden. Al het rennen, springen, en schieten gaat nog net zo plat als vroeger, alleen ziet alles er nu uit als een interactieve tekenfilm.

Mega Man-bedenker Keiji Inafune zal wel balen. Zijn indiegame Mighty No. 9 had ongeveer hetzelfde idee, maar de uitvoering van Capcom is veel mooier. Nu maar hopen dat deel 11 nog net zo lekker speelt als de oude Mega Man-spellen.

Mega Man 11 verschijnt eind 2018 voor Nintendo Switch, pc, PS4, en Xbox One.

Neo-games.blog forum

Gelimiteerde Explorer’s Edition BotW aangekondigd

explorersedition
Goed nieuws voor iedereen die Legend of Zelda: Breath of the Wild nog moet kopen. Nintendo heeft vandaag een luxe Explorer’s Edition aangekondigd. Naast het spel bevat deze doos ook een papieren plattegrond en een Explorer’s Guide van 100 pagina’s dik.

Niet dat BotW zulke dingen nodig heeft (het spel bevat zelf al een prima plattegrond en alle geheimen in dat boek zijn veel leuker om zelf te ontdekken), maar het ziet er mooi uit en het wordt later gegarandeerd een geliefd verzamelobject.

De Explorer’s Edition is nog niet aangekondigd voor Europa, maar staat in Amerika gepland voor Black Friday (24 november) – een “feestdag” die hier ook steeds populairder wordt.

Er staat voor die dag ook nog een gelimiteerde “Link Green” versie van de 2DS gepland, maar die is zo lelijk dat ik me niet kan voorstellen dat iemand hem wil kopen. Een afbeelding daarvan zie je na de klik.

DLC-helden Shovel Knight krijgen eigen amiibo

Kijken op YouTube
De jongens en meisjes van YouTube-kanaal Game Grumps mochten een trailer maken voor drie nieuwe Shovel Knight amiibo. Het resultaat is heel euh… apart. Je dacht misschien dat jij een fanatieke verzamelaar bent, maar het kan altijd extremer. Ik heb nog nooit iemand zo opgewonden zien raken van drie plastic poppetjes.

Neo-games.blog forum