Categorie: "3ds"

Indiegame 1001 Spikes eindelijk naar Europa

1001spikes
Het heeft even geduurd, maar indiegame Aban Hawkins & the 1001 Spikes is sinds vandaag eindelijk verkrijgbaar in Europa. Voorlopig alleen voor 3DS en Wii U, maar ik ga ervan uit dat Xbox- en PS4-bezitters binnenkort ook goed nieuws krijgen. We wachten al anderhalf jaar (de Amerikaanse versie kwam uit in juni 2014), dus het werd ook wel een keer tijd.

1001 Spikes is een ultra moeilijke “masocore” platformer. Laat je niet foppen door de onschuldige 8-bit graphics; dit spel is genadeloos. De levels zijn weliswaar kort, maar zitten vol met het soort valstrikken dat je alleen overleeft met heel veel trial-and-error. Niet geschikt voor iedereen dus, maar onder de fans staat dit bekend als een van de betere spellen in het genre.

  • Overigens staat de pc-versie al wel sinds vorig jaar in de Europese Steam Store. Vijf euro goedkoper dan Nintendo’s eShop-versie. Hoe kan dat toch?

Mr. Resetti krijgt een Amiibo

resettiamiibo
Mr. Resetti heeft benen! In Animal Crossing spreekt hij me altijd toe vanuit een gat in de grond, dus ik kende Resetti alleen als bovenlichaam. Raar om hem nu opeens helemaal te zien. En dan ook nog met zo’n kalme gezichtsuitdrukking. Ik snap niet zo goed waarom het Amiibo-team niet gewoon Resetti’s beroemdste pose heeft gebruikt?

Zijn er eigenlijk games.blog-lezers die Animal Crossing: Happy Home Designer hebben gekocht? Ik heb de recensies een beetje gevolgd in de hoop dat er onder het meubel-schuiven ook een échte Animal Crossing zat verstopt, maar dat lijkt helaas niet het geval. Je ontmoet wel heel veel bekende dieren, maar het worden nooit buren met wie je een band kunt opbouwen. Jammer! Een bijbaan als interieurontwerper in de wereld van Animal Crossing leek me best leuk. Misschien kan Nintendo het als minigame verwerken in het volgende deel van de hoofdreeks.

Goedkope budgetreeks voor 3DS

nintendoselects Zes populaire 3DS-spellen worden binnenkort goedkoper. Nintendo kondigde vandaag aan dat hun budgetreeks “Nintendo Selects” wordt uitgebreid naar 3DS en 2DS. Vanaf 16 oktober krijgt de eerste lading spellen (hierboven afgebeeld) een permanente prijsdaling. De exacte prijzen zijn nog niet bekend, maar op Nintendo’s vorige spelcomputers was dat ongeveer de helft van de originele winkelprijs.

  • Best opvallend dat recente spellen als A Link Between Worlds (2013) en Yoshi’s New Island (2014) nu al worden afgeprijsd. Profiteer ervan, zou ik zeggen. Vooral ALBW is onmisbaar. Eindelijk weer een Zelda-avontuur waarin je hand niet de hele tijd wordt vastgehouden. Verken de wereldkaart in je eigen tempo en bepaal zelf in welke volgorde je de kerkers uitspeelt. Verplichte kost voor iedere 3DS-bezitter!
  • Zelf ga ik denk ik voor Star Fox 64 3D. Veertig euro vond ik altijd te duur voor een remake van een spel dat ik vroeger niet eens zo leuk vond, maar voor €20,- (als dat inderdaad de prijs wordt) wil ik hem nog wel een kans geven. ‘t Blijft toch Star Fox.

Volgende week gratis DLC voor Shovel Knight

shovel-knight-plague-of-shadows-expansion-detailed-142537591048
Shovel Knight krijgt volgende week een gratis uitbreidingspakket. In Plague of Shadows bestuur je Plague Knight, een van de lastigste eindbazen uit het reguliere spel. Plague Knight heeft geen schep, dus bekogelt hij vijanden met explosies flesjes. In tegenstelling tot Shovel Knight kan hij ook een dubbele sprong maken, zodat je nieuwe routes en geheime kamers kunt vinden in alle bestaande levels. Daarnaast bevat Plague of Shadows ook een paar gloednieuwe levels.

Deze DLC was een stretch goal in de Kickstarter-campagne van Shovel Knight, dus in principe komt Yacht Club Games gewoon een belofte na. Maar het is natuurlijk wel supersympathiek dat iedereen – ook spelers die de Kickstarter niet hebben gesteund – het uitbreidingspakket gratis mag downloaden.

Plague of Shadows is vanaf 17 september verkrijgbaar voor alle versies van het spel. (pc, Mac, PS3, PS4, Vita, Xbox One, 3DS en Wii U).

Nieuwe trailer Chibi-Robo! Zip Lash

ziplash
Stiekem ziet Chibi-Robo! Zip Lash er eigenlijk best leuk uit. Natuurlijk baal ik ook dat dit alweer geen écht vervolg is op Chibi-Robo voor de GameCube (als in: een spel waarin je het huishouden doet en ondertussen de emotionele problemen van je eigenaren probeert op te lossen), maar ook als platformheld lijkt Chibi zich prima te redden. Hij gebruikt zijn stekker als zweep en als grappling hook, zodat Zip Lash een soort kruising wordt tussen de oude Castlevania en Bionic Commando. Ik verwacht geen topspel dat ik meteen bij de lancering ga kopen, maar misschien/hopelijk wel een degelijke platformer die ik over een paar jaar uit de voordeelbak kan vissen.

Binding of Isaac 29 oktober naar Wii U & New 3DS

isaacrebirtheu
Nintendo-spelcomputers zijn zeker niet de beste plek om Binding of Isaac: Rebirth te spelen. Je moet een jaar langer wachten voordat het spel überhaupt verschijnt, en dan is het nog maar de vraag of het toekomstige uitbreidingspakket Afterbirth ook naar de eShop komt.

Maar ik weet dat games.blog ook wordt gelezen door mensen die alleen gamen op een Wii U of 3DS, en voor die specifieke doelgroep is dit toch echt goed nieuws. Binding of Isaac is een van de beste spellen die ik in tijden heb gespeeld. Iedere keer dat je het opstart wordt er weer een nieuwe kelder gegenereerd, met steeds andere vijanden, eindbazen en voorwerpen. Geen potje is hetzelfde. En hoewel het ontzettend moeilijk is, merk je toch dat je er iedere keer een klein beetje beter in wordt. Heel bevredigend.

  • Let wel: het spel werkt niet op iedere 3DS, maar alleen op de krachtigere New Nintendo 3DS. Daar staat tegenover dat het volgens ontwerper Edmund McMillen wel de beste versie van zijn spel is.
  • Het uitbreidingspakket Afterbirth (1000 nieuwe kamers, 120 nieuwe voorwerpen, 8 nieuwe eindbazen en nog veel meer ) is vanaf 30 oktober verkrijgbaar voor de pc via Steam. Daarna volgt de PlayStation 4-versie, en later misschien ook de andere spelcomputers. Vage trailer na de klik!

Nintendo bijna klaar met Pikmin 4

pikmin4
“It’s actually very close to completion,” Miyamoto said. “Pikmin teams are always working on the next one.”

Uit het niets publiceert Eurogamer een interview waarin Shigeru Miyamoto verklapt dat Pikmin 4 al bijna klaar is. Hij zei dat vorige maand, maar Eurogamer mocht het blijkbaar pas vandaag online zetten. Zou dat betekenen dat Nintendo binnenkort zelf met een grote aankondiging komt?

  • Pikmin 3 verscheen in 2013 voor de Wii U. Zou het nieuwe spel ook weer voor die spelcomputer verschijnen, of krijgen we eindelijk een draagbare Pikmin op de 3DS?
  • Voor wie de serie niet kent: Pikmin is Nintendo’s supertoegankelijke versie van een real-time strategiespel. Neem de leiding over honderden kleine wortelmannetjes en versla vijanden in een schattige miniatuur-wereld. Hieronder een oude trailer van Pikmin 3.
  • In hetzelfde interview heeft Miyamoto ook iets gezegd over Super Mario Galaxy 3, maar dat klonk een stuk minder definitief. Het team “denkt na” over nieuwe 3D Mario-spellen, is “altijd op zoek” naar nieuwe uitdagingen en dat levert “misschien” ooit een spel op voor een niet nader te noemen spelcomputer.

Indiegame Shovel Knight krijgt eigen Amiibo

shovelknightamiibo
Gefeliciteerd Yacht Club Games! Shovel Knight is het eerste third party-spel dat zijn eigen Amiibo krijgt. Niet slecht voor een kleine indie studio.

Yacht Club Games moet de poppetjes zelf produceren, en in ruil belooft Nintendo om ze actief te promoten. Bovendien mag Shovel Knight in speelgoedwinkels gewoon in hetzelfde rek hangen als alle andere Amiibo. Met andere woorden: hoeveel Yacht Club Games er ook maakt, ze vliegen straks gegarandeerd allemaal over de toonbank. Kassa!

Wat spelers vervolgens met het poppetje kunnen doen is wel een beetje zorgelijk. Deze Amiibo is binnenkort de enige manier om co-op multiplayer te unlocken in Shovel Knight op de Wii U. Best een belangrijke toevoeging dus. Tot nu toe waren Amiibo makkelijk te negeren omdat ze alleen wat extra outfits of gekke kapsels unlockten, maar zodra ontwikkelaars een complete speelstand achter de betaalmuur stoppen moet je de bijbehorende poppetje bijna wel aanschaffen.

Extra grote Yoshi-Amiibo aangekondigd

giantyoshi
Voor wie gewone Amiibo te klein vindt, komt Nintendo in november met Mega Yarn Yoshi. Drie keer zo groot als een normale Amiibo, maar nog steeds gemaakt van knuffelbare wol. De proporties kloppen volgens mij niet helemaal (zijn hoofd lijkt een beetje klein in verhouding tot zijn lichaam, al geeft de foto misschien een vertekend beeld), maar hij blijft er schattig uitzien. Mega Yarn Yoshi gaat 40 euro kosten en is in Nederland verkrijgbaar vanaf 27 november.

En nu we het toch over Amiibo hebben…

Dit is de ultieme Binding of Isaac-combo

EnviousOptimalAnemone
Wow! Dat is pas een wapen! Edmund McMillen heeft zijn blog weer geüpdatet met een paar nieuwe gifs van Afterbirth, het aankomende uitbreidingspakket voor The Binding of Isaac: Rebirth. Waaronder dus dit hypnotiserende plaatje. Wat je ziet is geen nieuwe aanval, maar een paar bestaande wapens die nu eindelijk gecombineerd kunnen worden. (Voor de kenners Brimstone + Tammy’s head (die combinatie bestond al) weerkaatst nu op muren dankzij Rubber Cement). Een van Edmund’s doelstellingen voor Afterbirth is om zoveel mogelijk van dit soort combo’s in het spel te stoppen. Dat kan leuk worden!

Ik ben al een paar weken geobsedeerd door Isaac: Rebirth. Toen het spel net uit was voor de PS4 ben ik gestopt met spelen nadat ik Mom voor de eerste keer had verslagen. Ik dacht dat ik erop was uitgekeken, maar na een tijdje begon het toch weer te kriebelen. Inmiddels heb ik Mega Satan (voor zover ik weet de ultieme eindbaas) al 2 keer vermoord, en nog steeds is er meer te ontdekken. Dit spel heeft zo belachelijk veel verschillende wapens en tactieken dat iedere poging écht anders aanvoelt. Afterbirth voegt straks ook weer meer dan 100 nieuwe voorwerpen toe, dus ik denk dat ik de komende jaren nog niet klaar ben met Isaac.

  • Nintendofans: The Binding of Isaac: Rebirth is nog steeds onderweg naar Wii U en New 3DS XL, maar in Europa duurt het om onbekende redenen allemaal iets langer. Nog even geduld dus.

Neo-games.blog forum