Categorie: "3ds"

Nintendo’s Boxboy! komt naar Amerika (nu Europa nog)

boxboy2
In deze video spelen Nick Robinson en Danielle Riendeau van gamingsite Polygon 10 minuutjes met de Engelstalige versie van Nintendo’s nieuwe platformheld Boxboy! op de 3DS. Dit spel is al een tijdje uit in Japan, maar vandaag kondigde Nintendo aan (zoals ik al hoopte) dat Boxboy! ook naar Amerika komt. Amerika is natuurlijk nog geen Europa, maar als dit soort spellen eenmaal uit het Japans zijn vertaald komen ze meestal ook wel onze kant op.

Het spel ziet er eigenlijk precies zo uit als ik hoopte. Eenvoudig in de eerste levels, maar verderop worden de puzzels steeds ingewikkelder. De centrale gimmick (Cuby kan uit het niets Tetris-achtige blokken laten verschijnen) is lastig uit te leggen, maar biedt wel veel mogelijkheden voor allerlei verschillende uitdagingen. Ik heb er zin in!

Iwata vraagt: Legend of Zelda – Majora’s Mask 3D

iwatavraagtmajora
Iwata vraagt is terug! Het is bijna een jaar geleden dat de directeur van Nintendo zijn personeel voor het laatst ïnterviewde, maar vandaag gaat de serie weer van start met een vraaggesprek over Majora’s Mask 3D. Eigenlijk moeten Zelda-fans het hele gesprek zelf even lezen, maar hier alvast een paar interessante details:

  • De N64-versie werd in een recordtempo ontwikkeld. Eigenlijk zou regisseur Eiji Aonuma alleen een moeilijkere versie van Ocarina of Time maken. Toen dat project uitgroeide tot een compleet nieuw spel kreeg hij nog steeds maar één jaar de tijd om Majora’s Mask af te ronden.
  • De 3DS-versie nam bijna 3 keer zoveel tijd in beslag, vooral omdat Aonuma het spel toegankelijker wilde maken met een waslijst aan verbeteringen.
  • Directeur Iwata biedt alle 3DS-bezitters zijn excuses aan omdat het 3D-effect zoveel beter werkt op de New Nintendo 3DS. (Ik heb hem vandaag geprobeerd in de winkel, en ik moet Iwata gelijk geven: een grote verbetering. Zo goed had het eigenlijk meteen moeten werken).
  • Het melodietje dat Link hoort als hij een schatkist openmaakt staat onder het personeel van Nintendo bekend als het “se-sa-me-sa-uce”-geluid. Wedden dat je nu nooit meer een Zelda-spel kunt spelen zonder zelf ook over sesam-saus te zingen?

Hieronder een trailer voor Majora’s Mask 3D, sinds vandaag te koop voor 2DS, 3DS en New Nintendo 3DS.

Uitlegfilmpje: bestanden verplaatsen van 3DS naar New Nintendo 3DS

systemtransfer
Handige video voor iedereen die aanstaande vrijdag een New Nintendo 3DS gaat kopen: hoe verhuis je alle bestanden van je huidige 3DS naar het nieuwe model? Omdat eShop-aankopen zijn gekoppeld aan de hardware (en dus niet aan je Nintendo Network ID) kun je ze niet automatisch opnieuw downloaden op je New Nintendo 3DS. Je moet eerst een “system transfer” uitvoeren. Daarbij wordt de SD-kaart via een beveiligde route gekopieerd terwijl Nintendo ook automatisch je oude 3DS leeghaalt en terugzet naar de fabrieksintellingen. Het is een lang en zenuwslopend proces, al wordt de pijn wel enigszins verzacht door een grappig filmpje waarin honderden Pikmin je bestanden één voor één verhuizen.

  • De system transfer van Wii naar Wii U is nog schattiger. Daarin laden de Pikmin al je bestanden ook echt in hun ruimteschip, waarna je ze naar planeet Wii U ziet vliegen.
  • Heb jij al besloten of je wel of niet een New Nintendo 3DS (XL) gaat halen? Na lang twijfelen heb ik besloten om voorlopig nog niet te upgraden. Voornaamste reden: ik denk dat Majora’s Mask 3D weleens mijn laatste 3DS-spelletje kan worden. Verder staat er eigenlijk niets op het releaseschema waar ik naar uitkijk. Ik laat me graag op andere gedachten brengen door een paar spetterende trailers, maar voor alleen een Zelda-remake ga ik geen 200 euro investeren.

Gouden en zilveren Mario-Amiibo onderweg

amiiboogoldsilver
Ik had al medelijden met Amiibo-verzamelaars toen directeur Shibata tijdens de vorige Nintendo Direct nieuwe versies aankondigde van Mario, Luigi, Peach, Yoshi en Bowser, en nu hebben oplettende fans deze afbeeldingen ontdekt van een gouden en een zilveren Amiibo. Binnenkort zijn er dus gewoon 4 verschillende Mario’s in omloop. Je zal maar een complete verzameling proberen te krijgen.

Het is nog niet bekend hoe Nintendo deze poppetjes gaat verspreiden (gewoon in de winkel, via hun website of in de sterrencatalogus), maar het feit dat ze bestaan vind ik al een soort van kwaadaardig. Met dit soort speciale edities speelt Nintendo precies in op de zwakke plek van iedere verzamelaar.

Zelf heb ik tot nu toe alle Amiibo’s kunnen ontwijken. Ik heb niet het gevoel dat ik er veel aan mis, maar ik vrees voor de dag dat er een spel verschijnt waarin zo’n plastic poppetje echt iets onmisbaars toevoegt. Ik ken mezelf namelijk; als ik eenmaal mijn eerste Amiibo heb gekocht wil ik er gegarandeerd meer hebben.

Eerste teaser Lego Jurassic World

legojurassicworld
Geen echte trailer, maar een korte teaser voor het Lego Jurassic World-spel. De video bevat een typisch Traveler’s Tales-grapje waar ik erg om moest lachen. Kijk zelf maar even.

Lego Jurassic World staat gepland voor juni 2015, dezelfde maand dat ook de nieuwe bioscoopfilm in première gaat. Het spel gaat gelukkig niet alleen over die film (Jurassic World), maar bevat ook levels gebaseerd op de vorige trilogie (Jurassic Park 1 t/m 3).

Dit is de eerste keer sinds Lego Indiana Jones dat Traveler’s Tales weer een filmreeks onder handen neemt waar ik blij van word. Harry Potter, Batman, Lord of the Rings en Pirates of the Caribbean heb ik allemaal overgeslagen, maar deze wil ik spelen.

Nintendo stopt met Club Nintendo sterrencatalogus

clubnintendo
Club Nintendo houdt ermee op. Het beloningsprogramma wordt in de loop van dit jaar geleidelijk afgebouwd. Al vanaf 1 april zitten er geen nieuwe kraskaarten meer bij spellen + accessoires, en op 30 september wordt de sterrencatalogus voorgoed gesloten. Zorg dus dat je je laatste sterren voor die datum hebt ingewisseld.

Jammer dat het stopt, al was Club Nintendo eigenlijk al een tijdje over zijn hoogtepunt heen. In de beginperiode stonden er regelmatig spellen en zelfs complete spelcomputers (GameCubes en GameBoy Advances) in de catalogus, maar de laatste jaren trof je vooral standbeeldjes, sleutelhangers en andere prullaria. De sterren kregen bovendien een uiterste houdbaarheidsdatum, zodat het moeilijker werd om te sparen voor dure cadeaus.

  • Toch mag ik niet klagen. De afgelopen 13 jaar verzamelde ik 4 spellen, een paar poppetjes, stickervellen, retro-notitieblokken, en een toffe Animal Crossing-poster. Allemaal gratis! Bedankt Nintendo.
  • De beste manier om je sterren op te maken, is nu waarschijnlijk door ze in te wisselen voor eShop-punten. 4000 Sterren = 1000 Nintendo Points. Oeps, bezoeker Micha wees me erop dat die punten alleen bruikbaar zijn in het Wii Winkelkanaal en de DSi Shop. Dus niet in de eShop. Jammer! Dan maar hopen dat Nintendo dit jaar nog een paar supergeweldige cadeaus toevoegt aan de sterrencatalogus.
  • Later dit jaar lanceert Nintendo een nieuw loyaliteitsprogramma. Details zijn nog niet bekend, maar iedereen die zich in de beginperiode aanmeldt krijgt sowieso een gratis exemplaar van het langverwachte animatieprogramma Flipnote Studio 3D.

Neo-games.blog forum

Majora’s Mask graphics: Nintendo 64 vs. 3DS

mm3d
YouTuber Master0fHyrule zette het oorspronkelijke introfilmpje van Majora’s Mask naast de vernieuwde versie uit de 3DS-remake. Het verschil is groter dan ik dacht! In mijn herinnering zag het N64-spel (met extra details dankzij het dure Expansion Pack!) er al behoorlijk goed uit, maar nu ik het terugzie zijn de graphics toch wel verouderd. Waren spellen in het jaar 2000 echt zo hoekig en flets?

The Legend of Zelda: Majora’s Mask 3D is te koop vanaf 13 februari. Het spel werkt op alle versies van de 3DS, maar alleen op de New Nintendo 3DS heb je volledige controle over de camera dankzij het aanraakgevoelige stompje. Ook het richten van bepaalde wapens door de hele 3DS te bewegen (wat al erg fijn werkte in Ocarina of Time 3D), gaat beter op de vernieuwde handheld omdat het 3D-effect nu intact blijft als het scherm beweegt.

Nintendo’s nieuwste platformheld: Box Boy

boxboy
Dus blijkbaar maakt Nintendo tegenwoordig ook kleine indie-platformers met minimalistische graphics? Deze trailer verscheen gisteren op hun Japanse YouTube-kanaal. Het spel heet ハコボーイ!, wat letterlijk vertaalt als “Box Boy”. Meer informatie is er niet, maar de trailer spreekt eigenlijk wel voor zich.

Box Boy is een platformspel met een gimmick, zoals ze vroeger vaak voorbij kwamen in onze online spelletjes-rubriek. In dit geval is de hoofdrolspeler een vierkante doos, die puzzels oplost door nog meer dozen te maken. Het begint eenvoudig (een muur is te hoog om overheen te springen, dus gebruikt Box Boy een doos als opstapje), maar in de loop van de trailer worden de puzzels steeds slimmer.

Box Boy is afkomstig van HAL Laboratory, bekend van Kirby en de Super Smash Bros.-serie. Het spel is nu te koop in Japan voor 630 Yen (ongeveer viereneenhalve euro). Niemand weet of er plannen zijn om dit naar Europa te brengen, maar ik hoop van wel! Een nieuwe platformer van Nintendo is altijd goed nieuws.

Pokémon Shuffle: free-to-play puzzelen op de 3DS

pokemonshuffle

Trailer voor Pokémon Shuffle. Dit spel, dat volgende maand uitkomt voor de 3DS, is Nintendo’s meest agressieve free-to-play titel tot nu toe. Het spel zelf is gratis, maar het doet dat ding waarbij je moeten wachten om verder te mogen spelen. Tenzij je voor echt geld hartjes koopt in de eShop, dan mag je meteen verder. Die hartjes zijn niet eens levens, maar gewoon beurten. Ieder level dat je speelt kost sowieso één hartje, of je nu wint of verliest.

Ik weet ook wel dat wachten inmiddels een algemeen geaccepteerd spelmechanisme is. De generatie gamers die opgegroeide met smartphones weet waarschijnlijk niet beter. Bovendien is Pokémon Shuffle gewoon een Bejeweled-kloon waar ik totaal geen interesse in heb. Ik weet dus niet zo goed waarom het bestaan van dit spel me irriteert, maar op een of andere zit het me toch niet lekker dat Nintendo hiermee bezig is. In combinatie met alle aandacht voor de Amiibo-poppetjes was dit de eerst Nintendo Direct waar ik niet blij van werd. Nog veel meer dan bij alle casual spellen in het Wii-tijdperk, had ik bij dit fragment het gevoel dat ik opeens niet meer bij de doelgroep hoorde.

Nieuwe trailer + releasedatum Majora’s Mask 3D

majorasmaskedition3dsxl
Alweer zo’n bevreemdende trailer voor Majora’s Mask 3D. Veel nieuwe fans zal het spel hier wel niet mee winnen, maar het filmpje vangt wel perfect de sfeer van dit rare avontuur. Het hele spel voelt als een koortsdroom waarin alles net even anders is dan je gewend bent van Zelda. Het was een van mijn favoriete ervaringen op de Nintendo 64 en ik kan absoluut niet wachten om het opnieuw te beleven op de 3DS. De verbeterde graphics zien er weer goed uit!

En inmiddels hebben we dus ook een releasedatum. Vanaf 13 februari ligt het spel in de winkel. Eventueel ook als bundel met een goudkleurige New Nintendo 3DS XL (zie afbeelding), maar dan loop je dus wel de poster en het speldje en het metalen doosje mis die je krijgt bij de Special Edition. Dat wordt moeilijk kiezen!

(Eigenlijk niet echt, want ik vind goud geen mooie kleur voor een handheld).