Categorie: "3ds"

Indiegame Shovel Knight krijgt eigen Amiibo

shovelknightamiibo
Gefeliciteerd Yacht Club Games! Shovel Knight is het eerste third party-spel dat zijn eigen Amiibo krijgt. Niet slecht voor een kleine indie studio.

Yacht Club Games moet de poppetjes zelf produceren, en in ruil belooft Nintendo om ze actief te promoten. Bovendien mag Shovel Knight in speelgoedwinkels gewoon in hetzelfde rek hangen als alle andere Amiibo. Met andere woorden: hoeveel Yacht Club Games er ook maakt, ze vliegen straks gegarandeerd allemaal over de toonbank. Kassa!

Wat spelers vervolgens met het poppetje kunnen doen is wel een beetje zorgelijk. Deze Amiibo is binnenkort de enige manier om co-op multiplayer te unlocken in Shovel Knight op de Wii U. Best een belangrijke toevoeging dus. Tot nu toe waren Amiibo makkelijk te negeren omdat ze alleen wat extra outfits of gekke kapsels unlockten, maar zodra ontwikkelaars een complete speelstand achter de betaalmuur stoppen moet je de bijbehorende poppetje bijna wel aanschaffen.

Extra grote Yoshi-Amiibo aangekondigd

giantyoshi
Voor wie gewone Amiibo te klein vindt, komt Nintendo in november met Mega Yarn Yoshi. Drie keer zo groot als een normale Amiibo, maar nog steeds gemaakt van knuffelbare wol. De proporties kloppen volgens mij niet helemaal (zijn hoofd lijkt een beetje klein in verhouding tot zijn lichaam, al geeft de foto misschien een vertekend beeld), maar hij blijft er schattig uitzien. Mega Yarn Yoshi gaat 40 euro kosten en is in Nederland verkrijgbaar vanaf 27 november.

En nu we het toch over Amiibo hebben…

Dit is de ultieme Binding of Isaac-combo

EnviousOptimalAnemone
Wow! Dat is pas een wapen! Edmund McMillen heeft zijn blog weer geüpdatet met een paar nieuwe gifs van Afterbirth, het aankomende uitbreidingspakket voor The Binding of Isaac: Rebirth. Waaronder dus dit hypnotiserende plaatje. Wat je ziet is geen nieuwe aanval, maar een paar bestaande wapens die nu eindelijk gecombineerd kunnen worden. (Voor de kenners Brimstone + Tammy’s head (die combinatie bestond al) weerkaatst nu op muren dankzij Rubber Cement). Een van Edmund’s doelstellingen voor Afterbirth is om zoveel mogelijk van dit soort combo’s in het spel te stoppen. Dat kan leuk worden!

Ik ben al een paar weken geobsedeerd door Isaac: Rebirth. Toen het spel net uit was voor de PS4 ben ik gestopt met spelen nadat ik Mom voor de eerste keer had verslagen. Ik dacht dat ik erop was uitgekeken, maar na een tijdje begon het toch weer te kriebelen. Inmiddels heb ik Mega Satan (voor zover ik weet de ultieme eindbaas) al 2 keer vermoord, en nog steeds is er meer te ontdekken. Dit spel heeft zo belachelijk veel verschillende wapens en tactieken dat iedere poging écht anders aanvoelt. Afterbirth voegt straks ook weer meer dan 100 nieuwe voorwerpen toe, dus ik denk dat ik de komende jaren nog niet klaar ben met Isaac.

 • Nintendofans: The Binding of Isaac: Rebirth is nog steeds onderweg naar Wii U en New 3DS XL, maar in Europa duurt het om onbekende redenen allemaal iets langer. Nog even geduld dus.

Neo-games.blog forum

Een Amiiqo kan Amiibo-data kopiëren

amiiqo
Dit vindt Nintendo vast niet leuk. Een apparaatje dat de NFC-data van 200 Amiibo kan opslaan. Officieel bedoeld om back-ups te maken voor eigen gebruik (zodat je dezelfde Amiibo kunt gebruiken in meerdere spellen), maar het is ook mogelijk om data te downloaden vanaf het internet. Zo wordt het een koud kunstje om je Wii U voor de gek houden. Leg gewoon je Amiiqo op de Gamepad en unlock nieuwe mogelijkheden in je spellen zonder de benodigde standbeeldjes te hoeven kopen.

 • De Amiiqo is hier te bestellen voor €44.99. (Verzending vanuit Engeland). Niet goedkoop, maar in theorie kun je er wel 200 x 15.99 = 3198 euro mee besparen!
 • Er is ook een “Bonus Bundle” voor €69.99, maar het is mij niet duidelijk wat de bonus precies is.
 • Zou het illegaal zijn om Amiibo-data te downloaden? Voor muziek en films en spellen bestaan duidelijke regels, maar dit is nieuw terrein. Zijn die paar megabits op de chip van een speelgoedpoppetje ook auteursrechtelijk beschermd?
 • Gelukkig voor Nintendo zijn Amiibo vooral gewild als verzamelobjecten. Geinig dat je er ook nieuwe outfits in Mario Kart mee kunt unlocken, maar de meeste fans willen volgens mij vooral een mooi poppetje voor op de plank. En dat zal een Amiiqo nooit kunnen emuleren.

Gratis sterren voor Nintendo’s sterrencatalogus

nnid
Nintendo deelt gratis sterren uit. Het enige wat je hoeft te doen is je Club Nintendo-account koppelen aan je Nintendo Network ID. Klinkt ingewikkeld, maar dat valt reuze mee. Log gewoon in op Club Nintendo en volg de aanwijzingen die op het scherm verschijnen. Het is 30 seconden werk en je verdient er 750 sterren mee.

 • Je Nintendo Network ID is het account waarmee je op de Wii U en 3DS online speelt. Die spelcomputers blijven automatisch altijd ingelogd, dus ik hoop wel dat je je wachtwoord ergens hebt opgeschreven.
 • Zou dit de eerste stap zijn op weg naar Nintendo’s nieuwe loyaliteitsprogramma? Club Nintendo verdwijnt in september, dus wie weet wordt je Nintendo Network ID straks de sleutel tot een nieuwe website.
 • Met dank aan Kikujiro voor de tip!

Neo-games.blog forum

Dragon Quest XI naar PS4, 3DS en NX

dqxi
Square-Enix kondigde vandaag Dragon Quest XI aan voor PlayStation 4, 3DS en Nintendo’s volgende spelcomputer de NX. Dat klinkt als groot nieuws, maar houd in gedachten dat er al sinds 2011 geen Dragon Quest meer is uitgebracht in Europa en Amerika. Tot frustratie van veel fans verschenen sindsdien alle nieuwe spellen (waaronder de MMO Dragon Quest X) alleen in Japan. Eurogamer heeft het nog even nagevraagd, maar ook voor XI bestaan nog geen concrete plannen in Europa.

 • Op de PlayStation 4 heeft Dragon Quest XI bijzonder fraaie tekenfilmgraphics. Het spel ligt in het verlengde van Dragon Quest VIII: een uitgestrekte open wereld met nog steeds de vertrouwde turn-based gevechten waar de fans van houden. (En nogmaals: prachtige graphics. Het moment dat de avonturier uit de grot komt en uitkijkt over bossen en watervallen… wow!)
 • Op de 3DS beleven spelers hetzelfde avontuur, maar dan verteld met schattige personages in de “chibi” stijl (kleine lichamen, grote hoofden). En dat is alleen nog maar het bovenste scherm. Tegelijkertijd kunnens spelers Dragon Quest XI ook beleven als een ouderwetse 16-bit RPG door naar het onderste scherm te kijken. Daar wordt de actie van bovenaf getoond met blokkige pixel-graphics. Wat een briljante vondst! Hadden al mijn oude retrospellen maar zo’n speelstand.
 • Over de NX-versie is nog niets bekend. Wordt het een kopie van de PS4-versie? Een opgepoetste variant van het 3DS-spel? Of werkt Square-Enix stiekem aan een derde unieke versie van Dragon Quest XI?

Japanse commercials Animal Crossing: Happy Home Designer

happyhomedesigner
Klaslokalen? Tuinen? Kantoorgebouwen? Restaurants? Kan iemand me uitleggen wat Animal Crossing: Happy Home Designer nu precies is? Ik dacht dat het alleen een minigame was waarin spelers huizen konden inrichten, maar in deze Japanse reclames lijkt het toch iets uitgebreider dan dat. Ik krijg haast de indruk dat je nog steeds de baas bent over een compleet dorp, met de volledige vrijheid om alles te customizen. In dat geval zou deze spin-off juist uitgebreider zijn dan de reguliere spellen.

 • Animal Crossing: Happy Home Designer is vanaf 2 oktober verkrijgbaar in Europa, exclusief voor de 3DS. Het spel ondersteunt speciale Amiibo-kaarten (goedkoper dan de plastic poppetjes), maar regisseusse Aya Kyogoku heeft gelukkig beloofd dat ze volledig optioneel zijn. Het complete spel is ook speelbaar zonder Amiibo.
 • Ik weet nog steeds niet of ik deze nu op mijn verlanglijstje moet zetten, maar door deze commercials ben ik wel iets nieuwsgieriger geworden.

Shovel Knight krijgt een verpakte versie

shovelknightboxed
Nu heb ik bijna spijt dat ik Shovel Knight al heb gekocht! Het spel is fantastisch, daar niet van, maar hoe gaaf zou het zijn om ook een mooi doosje op de plank te hebben? Yacht Club Games belooft bovendien dat alle versies worden geleverd met een ouderwets dik, full-color instructieboekje. “A full manual, to hold in your hot little shaking hands and pore over as you wait to get home.” Ik wil het!

De verpakte versie van Shovel Knight verschijnt op 16 oktober voor 3DS, Wii U, PS4, Xbox One en pc. De Amerikaanse prijs is 20 dollars, dus dat zal hier wel 20 euro worden. Het gratis DLC-pakket Plague of Shadows (binnenkort beschikbaar voor iedereen die het spel al heeft gedownload) staat ook op het schijfje.

Nintendo’s Miiverse krijgt een redesign

miiverse
Het Miiverse gaat veranderen. Nintendo kondigt aan dat hun sociale netwerk deze zomer wordt vernieuwd. In plaats van één groot prikbord krijgt ieder spel 3 aparte categoriën. Een speeldagboek om verslag te doen van je belevenissen in het spel (met verplichte screenshots bij iedere post). Een categorie tekeningen voor al je creatieve uitspattingen. En een ouderwets discussie-forum om vragen te stellen of om gewoon te kletsen met andere spelers.

 • Vreemd genoeg zijn tekeningen en handgeschreven straks niet meer toegestaan in de categorieën speeldagboek en discussie. Best jammer. Het was misschien een beetje rommelig, maar dat maakte Miiverse juist zo charmant.
 • Hopelijk blijft er wel een mogelijkheid om berichtjes te schrijven (of te tekenen!) bij individuele levels. En dat die dan ook nog steeds in het spel worden getoond. Zoals bij Super Mario 3D World en Yoshi’s Woolly World. Dat is met afstand mijn favoriete toepassing van Miiverse.
 • Nog een vreemde maatregel: in het vernieuwde Miiverse mag je per dag maximaal 30 berichtjes of reacties plaatsen. Wat zou Nintendo’s reden zijn om zo’n beperking in te bouwen? Veel gebruikers zijn niet blij met deze verandering.

Waarom Europa niet meedeed aan Humble Nindie Bundle

humblebundle
“The fact is that some of that content hadn’t even been released in Europe yet. And so releasing it on a global scale would have been really difficult because either the content hadn’t been released or had been recently released and it would have been detrimental to those developers to already have such a drastic discount associated with it. So, we had to make that tough decision to make it region only, I mean to North America only.”

Nintendo’s Damon Baker legt uit waarom Europa een paar weken geleden niet mocht meedoen aan de Humble Nindie Bundle. Dat excuus klinkt… eigenlijk best wel redelijk. Als ik een ontwikkelaar was zou ik het ook niet leuk vinden als mijn spel vlak na de Europese release al meteen supergoedkoop in de aanbieding was. Juist in de eerste weken na de lancering verkopen Indiegames de meeste explaren. Het zou stom zijn om dan niet de normale prijs te vragen.

Het goede nieuws is dat het succes van de Humble Bundle ook is opgemerkt door Nintendo’s andere afdelingen (zowel Europa als Japan). De bundel zelf verkocht beter dan verwacht en door alle aandacht in de pers werden ook de losse spellen vaker gedownload. Baker wil nog niets beloven, maar het is wel duidelijk dat er binnen Nintendo wordt nagedacht over een regiovrije bundel. (“I think we’re certainly exploring the option at this point.”)