Categorie: "3ds"

Zelf 3DS-thema’s ontwerpen met Collectible Badge Center

collectablebadgecenter
Wie heeft er weleens een thema gedownload voor zijn of haar 3DS? Via een geheime winkel,verstopt in de systeeminstellingen, kun je het menu een ander kleurtje geven, afbeeldingen toevoegen en de achtergrondmuziek veranderen. Sommige thema’s zien er best leuk uit, al vind ik €1,99 als zuinige Hollander natuurlijk veel te duur. (Eerlijk gezegd ben ik ook bang dat het toch al trage 3DS-menu er nóg langzamer van wordt).

Voor mij dus nog geen andere thema, maar als het ooit naar Europa komt wil ik Collectible Badge Center wel een kans geven. Met dit programma kunnen Japanse fans sinds deze week hun eigen thema’s ontwerpen. Je verzamelt stickers via een virtuele grijpautomaat, waarmee je vervolgens het menu mag versieren. De eerste 5 keer is de grijparm gratis. Daarna moet je een klein bedrag betalen, al kun je volgens Tiny Cartridge ook gratis muntjes verdienen met een minigame. Ik zou niet rusten voordat ik op die manier alle ouderwetse pixelstickers had verzameld.

Verborgen minigame ontdekt in New Nintendo 3DS-firmware

newnintendo3dseasteregg
Wat gaaf! Als je een New Nintendo 3DS hebt (het nieuwste model, nu nog alleen verkrijgbaar in Japan) en je tikt met de stylus de eerste noten van de Super Mario Bros-melodie, dan krijg je toegang tot een verborgen spelletje. Okee, het is gewoon een Breakout-kloon, maar ik vind het altijd leuk als Nintendo dit soort grapjes in hun firmware verstopt. Ik ben benieuwd hoe deze easter egg is ontdekt. Zou er een verborgen hint zijn, of had iemand toevallig dit liedje in zijn hoofd en zat hij gedachteloos mee te tikken met de stylus?

Dit zit in de Special Edition van Majora’s Mask 3D

majorasmaskspecialedition
Wat is het tegenovergestelde van een unboxing video? Een packing video? Een boxing video? Een inpakfilmpje? Hoe het ook heet, dat is wat je hieronder ziet: de gelimiteerde special edition van Majora’s Mask 3D die zichzelf inpakt in een grote doos.

Ik weet nu al dat ik die speld nooit ga dragen (want dat is wel heel erg geeky), die steelcase nooit ga gebruiken (want straks komen er krassen op), en die poster nooit ga ophangen (want straks verkleurt hij door het zonlicht), maar toch moet ik deze special edition echt hebben. Er zijn weinig spellen waarvoor ik zo gek zou doen, maar Majora’s Mask heeft een speciaal plekje in mijn hart. Ik baal nog steeds dat ik nooit een exemplaar heb gevonden van de oorspronkelijk Limited Edition voor de Nintendo 64-versie.

Majora’s Mask 3D verschijnt in de lente van 2015 exclusief voor de 3DS.

Shovel Knight nu verkrijgbaar voor Wii U en 3DS

shovelknighteureleased
“Fire up those eShops! The moment is finally here! Shovel Knight is now available for download on European and Australian region Nintendo systems!”

Dit nieuwtje had ik gisteren even gemist. De Nintendo-versies van Shovel Knight zijn nu te koop in Europa. Eindelijk! Shovel Knight is een authentieke retro-platformer die in Amerika erg positief werd ontvangen. Het spel combineert elementen uit klassieke NES-spellen (DuckTales, Castlevania, Mega Man, Zelda II), en giet ze in een modern jasje. De levels zijn bijvoorbeeld ouderwets moeilijk, maar ze zitten wel vol checkpoints en het achterhaalde concept van “levens” is geschrapt. Wel de uitdaging dus, maar niet de frustratie.

  • Er loopt een tijdelijke kortingsactie voor iedereen die Shovel Knight wil kopen op de Wii U én op de 3DS. Ik vraag me af hoeveel mensen daar gebruik van gaan maken. Je moet wel een superfan zijn om 2 keer te betalen voor hetzelfde spel. Volgens mij had Yacht Club Games beter het Sony-model kunnen kopiëren: laat iedereen die de Wii U-versie koopt gratis de 3DS-versie downloaden en vice versa. Een sympathiek gebaar dat waarschijnlijk meer extra verkopen oplevert dan deze halfhartige “33% korting op je 2e exemplaar”-actie.
  • Wel sympathiek: iedereen die deze week de 3DS-versie koopt krijgt een gratis Shovel Knight-thema voor het 3DS menu.

Trailer: Shigeru Miyamoto’s Pikmin-tekenfilm

pikminshortstories
Dus wie heeft de Pikmin Short Movies al gekocht? Shigeru Miyamoto’s hobbyproject is vandaag toegevoegd aan Nintendo’s eShop. Voor €4,99 koop je drie korte filmpjes (de totale speelduur schijnt ongeveer 20 minuten te zijn) over kapitein Olimar en zijn Pikmin. De filmpjes zijn beschikbaar in stereoscopische driedee op de 3DS, of in High Definition op de Wii U.

Je mag een film natuurlijk nooit beoordelen aan de hand van een trailer, maar erg enthousiast word ik hier niet van. De grapjes zijn flauw en de animatiekwaliteit overstijgt nauwelijks het niveau van de gemiddelde Wii U-game. Daar doet deze trailer me nog het meeste aan denken: het introfilmpje voor een nieuw Pikmin-spel. Zal ik voor 5 euro toch de gok wagen, of kan ik er veilig van uitgaan dan Miyamoto beter is als spellenmaker dan als verhalenverteller?

Legend of Zelda: Majora’s Mask remake voor 3DS

majora0
Hé 3DS-bezitters. Jullie gaan de komende tijd een hoop tegenstrijdige berichten horen. Aan de ene kant van tegenstanders die beweren dat Majora’s Mask een rare Zelda-game is. Een mislukt experiment met een vervelende tijdslimiet waardoor Link steeds opnieuw dezelfde puzzels moet oplossen.

En aan de andere kant dus de voorstanders die dit een van de allerbeste Zelda’s vinden. Een uniek experiment en misschien wel de gewaagdste game die Nintendo ooit heeft gemaakt. De tijdslimiet waar tegenstanders altijd over zeuren (sorry, ik hoor bij de fans), is juist een bijzonder tijdreis-mechanisme dat Majora’s Mask een ongeëvenaarde diepgang geeft.

Spellen pre-downloaden op Wii U en 3DS

eshop
Stel je voor: je hebt je maandenlang op een spel verheugd. Op de releasedatum zit je klaar met cola en chips, je controller in de aanslag en dan… moet je eerst nog 10 gigabyte downloaden. Dat is niet leuk, dus introduceert Nintendo binnenkort pre-downloading: je downloadt het spel al vóór de release, zodat je op de grote dag meteen aan de slag kunt. (De software is uiteraard beveiligd zodat je pas kunt spelen vanaf de officiële releasedatum). Super Smash Bros. for Wii U is in december de eerste titel die fans kunnen pre-downloaden, maar Nintendo wil het bij meer spellen gaan aanbieden. Ook op de 3DS.

Nieuw is dit verschijnsel trouwens niet. PC-gamers doen al jaren aan pre-downloaden en Sony en Microsoft hebben de optie ook ingebouwd op hun nieuwe consoles. Nintendo heeft de neiging om dit soort vernieuwingen pas een generatie later over te nemen op hun spelcomputers, dus het is goed om te zien dat ze deze keer wel meteen meedoen.

Hieronder een filmpje van de krankzinnige 8-speler stand in Super Smash Bros. for Wii U.

Abstract racespel Proun naar 3DS

proun
Wacht, wat? Proun komt naar de 3DS? Die aankondiging had ik even gemist. (Dank aan Berend Jan voor de tip). Volgens bedenker Joost van Dongen verschijnt er nog dit jaar een nieuwe versie van zijn spel. Proun+ heeft 6 gloednieuwe banen (naast de 5 uit het oorspronkelijke spel) en de soundtrack is deze keer ingespeeld door echte muzikanten. Dat klinkt behoorlijk goed, zoals je hieronder kunt horen in de trailer.

Voor wie het nog niet kent: Proun is een abstract racespel, losjes gebaseerd op de schilderijen van Wassily Kandinsky. Als een zilveren kogel glij je door een fantasielandschap. Hoe beter je het doet, hoe sneller het spel gaat, totdat je nauwelijks tijd hebt om alle hindernissen te ontwijken.

Nieuwe trailer Shantae and the Pirate’s Curse

shantae
Bekijk hieronder de nieuwste trailer voor Shantae and The Pirate’s Curse op de 3DS. In Amerika kwam dit spel vandaag uit, en als je de recensies mag geloven is het de beste Shantae tot nu toe. Het vorige spel in de serie (Risky’s Revenge op DSiWare) was ook al erg goed, alleen een beetje kort. En precies dat probleem heeft ontwikkelaar WayForward aangepakt. Pirate’s Curse is een volwaardige Metroidvania met meer dan 10 uur aan gameplay plus talloze verborgen gebieden voor wie echt alles wil ontdekken.

Het is met 20 dollar een van de duurste eShop-spelletjes, maar daar staat tegenover dat het er verschrikkelijk mooi uitziet. Ouderwetse handgetekende pixel-art met supervloeiende animaties – dit is echt weer WayForward op z’n best.

  • Het slechte nieuws? Er is nog geen Europese releasedatum. WayForward kan alleen zeggen dat Pirate’s Curse hier “as soon as possible” wordt uitgebracht. Hopelijk nog dit jaar!
  • Er staat ook een Wii U-versie gepland, maar het is nog niet duidelijk (ook niet in Amerika) wanneer die precies verschijnt.