Categorie: "3ds"

Nintendo Humble Bundle nu ook in Europa

humblebundle
Drie toffe indiegames voor 1 dollar? Bedankt NoE! De vorige keer mocht Europa niet meedoen aan de Humble Nindie Bundle, maar voor deze nieuwe aanbieding heeft Nintendo of Europe wel toestemming gegeven. Het werkt als volgt:

 • Voor 1 dollar krijg je toegang tot GTA-parodie Retro City Rampage: DX (3DS), ruimteschip simulator Affordable Space Adventures (Wii U), en platformspel Shantae and the Pirate’s Curse (Wii U of 3DS).
 • Betaal je meer dan de gemiddelde prijs (op dit moment $9,75), dan krijg je ook Sonic the Hedgehog-kloon Freemdom Planet (Wii U), het muzikale puzzelspel Rhythm Thief & the Emperor’s Treasure (3DS) en retro-RPG Citizens of Earth (Wii U of 3DS).
 • Als je besluit om 13 dollar te betalen (nog steeds spotgoedkoop!), dan krijg je ook downloadcodes voor twee triple A-spellen: Super Street Fighter IV: 3D Edition voor de 3DS, en actie-RPG Darksiders II voor de Wii U.

De aanbieding loopt tot en met 10 mei, waarbij de gemiddelde prijs die mensen voor de bundel betalen steeds iets hoger wordt. (Met andere woorden: hoe langer je wacht, hoe duurder het wordt). Volgende week worden er ook nog een paar extra titels aan de bundel toegevoegd, voor iedereen die op het moment van aanschaf boven het gemiddelde zat.

En o ja, je steunt met je aanschaf ook nog eens een goed doel. (In dit geval SOS Kinderdorpen).

Neo-games.blog forum

Japan krijgt een New 3DS XL in SNES-kleuren

famicomedition1
Bedankt Daniel, dat je me hier op hebt gewezen. Ik was al bang dat er dit jaar geen onbereikbaar speelgoed in Japan zou verschijnen. Ik bedoel, ik heb inmiddels een New 3DS XL waar ik heel blij mee ben, maar kijk eens hoe mooi deze gelimiteerde Super Famicom-editie eruitziet! Ik vond het al leuk dat de gewone New 3DS actieknoppen had in de klassieke SNES-kleuren, en nu bestaat er dus een exemplaar dat er écht uitziet als een Super Nintendo. Zo jaloers.

 • Als deze naar Europa komt ga ik serieus overwegen om mijn saaie zwarte exemplaar in te ruilen.
 • Dit nieuwe model verschijnt precies op het moment dat Nintendo ook SNES-spellen gaat uitbrengen voor 3DS Virtual Console. In Europa zijn Earthbound en Super Mario World per direct verkrijgbaar, en nieuwe titels worden wekelijks toegevoegd aan de eShop. Maar let op: 16-bit klassiekers werken alléén op de New 3DS. Sorry gewone 3DS-bezitters.

Kirby: Planet Robobot voor 3DS

Kijken op YouTube

De nieuwe Kirby ziet er weer leuk uit. Ontwikkelaar HAL Laboratory verzint altijd een nieuwe gimmick, en dus speelt Planet Robobot zich af in een mechanische wereld. Het toffe is dat Kirby zelf ook in een mech suit kan stappen, om te veranderen in een allesvernietigende robot. Het doet een beetje denken aan de (saaie) Mega Mushroom waarmee Mario in New Super Mario Bros. groot en onoverwinnelijk werd, maar omdat Kirby’s robot steeds moet transformeren om specifieke hindernissen kapot te slaan oogt dit al meteen interessanter.

Kirby: Planet Robobot is vanaf 10 juni verkrijgbaar voor de 3DS.

Donderdag Nintendo Direct over Wii U & 3DS

The Witness_20160128204026
“Nintendo heeft vandaag aangekondigd dat er op donderdag 3 maart om 23:00 uur een Nintendo Direct wordt uitgezonden met informatie over nieuwe Wii U- en Nintendo 3DS-games die in de lente en de zomer zullen worden uitgebracht.”

Niet vergeten, morgenavond om 23:00 uur (dus niet ‘s middags zoals je gewend bent) wordt er een nieuwe Nintendo Direct-presentatie uitgezonden. Het persbericht vermeldt nadrukkelijk dat er géén nieuws zal zijn over de NX of Nintendo’s smartphone-spellen. Alleen maar informatie over Wii U en 3DS dus. Zou er een verrassing tussen zitten, of krijgen we alleen trailers van eerder aangekondigde spellen? En misschien nog wel belangrijker: welke speeltjes heeft Shibata deze keer op zijn bureau?

De uitzending is te bekijken via de Nintendo Direct website, of rechtstreeks op Nintendo’s Twitch kanaal.

Neo-games.blog forum

Pokémon Sun en Moon aangekondigd voor 3DS

Kijken op YouTube
Als de geruchten kloppen lanceert Nintendo later dit jaar een nieuwe draagbare spelcomputer, maar dat weerhoudt de Pokémon Company er niet van om nog 2 Pokémon-spellen aan te kondigen voor de 3DS.

Pokémon Sun en Pokémon Moon staan gepland voor eind 2016. Helaas nog geen echte spelbeelden, maar wel een fijn nostalgisch filmpje over 20 jaar Pokémon. Leuk om weer zo’n ouderwetse Game Boy te zien, al is het schermpje duidelijk gefaked. In het echt was dat veel waziger en met hinderlijke weerspiegelingen op het scherm.

Kijk hieronder voor de volledige Nintendo Direct presentatie. Interessantste nieuwtje: alle Pokébeestjes die je vangt in de Virtual Console-versies van Pokémon Red, Blue en Yellow (vanaf morgen verkrijgbaar), kun je later dit jaar meenemen naar Sun en Moon.

Miitomo en My Nintendo komen volgende maand

miitomo
Twee Nintendo-nieuwtjes vandaag:

 • Vanaf 17 februari kunnen fans zich inschrijven voor Nintendo’s eerste smartphone-spel Miitomo. Dat is dus nog niet de lancering (die volgt in maart), je kunt alleen alvast een account aanmaken. Miitomo is een soort vervolg op het 3DS-spel Tomodachi Life. Jouw Mii beleeft avonturen in een virtuele wereld, alleen zijn alle Mii-poppetjes die hij tegenkomt nu gemaakt door andere spelers. Volgens Nintendo wordt het een verrassende manier om je vrienden beter te leren kennen.
 • In maart wordt ook de opvolger van Club Nintendo gelanceerd. Met My Nintendo kunnen fans twee soorten “Points” (de nieuwe sterren) verzamelen. Platinum Points krijg je gratis door spellen te spelen en de eShop te bezoeken. Je kunt ze inwisselen voor digitale kadootjes zoals achtergronden en thema’s voor je 3DS. Gold Points zijn interessanter. Je verdient ze door spellen te kopen, en je gebruikt ze om in de eShop korting te krijgen op andere spellen. Leuk systeem!

Lego Star Wars: The Force Awakens trailer gelekt

Kijken op YouTube
De trailer voor Lego Star Wars: The Force Awakens is per ongeluk te vroeg gelekt. Geen schokkend nieuws, maar toch leuk. Lego Star Wars was in 2005 Traveller’s Tales’ allereerste Lego-spel en meteen een grote hit dankzij de schattige humor. Dat is in deze trailer (een nauwkeurige remake van de eerste trailer voor The Force Awakens) gelukkig niet anders. Die “BB on board” bumpersticker wordt vast populair onder hippe Star Wars-ouders.

 • Omdat hij is gelekt weet ik niet zeker hoe lang deze trailer online blijft staan. We zullen zien.
 • Volgens een beschrijving op de Xbox Games Store bevat Lego Star Wars: The Force Awakens ook exclusieve bonus-content die het gat overbrugt tussen Episode VI en Episode VII. Spannend!
 • Lego Star Wars: The Force Awakens verschijnt op 28 juni voor 3DS, PlayStation 3, PlayStation 4, Vita, Wii U, pc, Xbox 360 en XBox One.
 • Update: Filmpje vervangen door de officiële, superscherpe, extra lange trailer met nóg meer grappen. Zo vet. Ik was bijna vergeten hoe leuk de Lego-spellen kunnen zijn als ze gaan over een film die je ook echt hebt gezien.
 • Update 2: Ondertussen heeft Sony aangekondigd dat het “Phantom Limb Level Pack” (waarschijnlijk dat verhaal tussen Episodes VI en VII – aan de naam te horen zal het wel gaan over Luke Skywalker’s afgehakte hand) als eerste beschikbaar komt voor PS3- en PS4-spelers. Altijd jammer als de DLC van een multiplatform spel toch weer exclusief moet zijn, maar het is gelukkig maar tijdelijk.

Nintendo puzzelspel Box Boy! krijgt vervolg

Kijken op YouTube
Nu uit in Japan: Box Boy! Another Box. Een vervolg op een van de beste spellen voor de 3DS. Nee maar echt. Iedereen die een 3DS heeft zou Box Boy! moeten proberen. Ik weet dat het er primitief uitziet, maar een leuker puzzel/platformspel zul je niet snel vinden.

Another Box is zo te zien meer van hetzelfde, maar dan ingewikkelder. Met puzzels waarvoor je meerdere blokken moet combineren. Ik kan niet wachten!