Categorie: "Toekomstmuziek"

Kijken naar games op Xbox TV

Microsoft heeft gisteren haar 5000ste patent toegewezen gekregen. Al in 2001 aangevraagd, is het idee nu eindelijk auteursrechtelijk beschermd. Het gaat om een online toeschouwer stand, die gamers in staat moet stellen om sessies van online games "te bekijken op dezelfde manier als een sportevenement dat op televisie wordt uitgezonden."

Zoals bekend hebben games als Project Gotham Racing 3 en DOA4 hier alvast een voorschot op genomen. Maar Microsoft’s plannen gaan nog veel verder. De service moet uiteindelijk zelfs samenvattingen van gespeelde wedstrijden gaan aanbieden. En het patent beschrijft ook hoe toeschouwers live hun camera-perspectief kunnen aanpassen en alle hoogtepunten direct terug kunnen kijken via instant replays. Ik weet niet hoe Bill Gates doorgaans zijn sportevenementen bekijkt, maar dit klinkt eerder als science fiction.

De Revolution spellen van Ubisoft

Ubisoft staat duidelijk achter de Revolution. Eigenlijk weten we tot nu toe nog steeds helemaal niks over spellen die in ontwikkeling moeten zijn voor de Revolution. Heel veel bedrijven hebben wel toegezegd dat ze de console zullen ondersteunen, maar verdere details zijn daarbij nooit vrijgegeven.

Via revo-europe komen we nu in ieder geval een paar titels tegen die in ontwikkeling zijn voor de Revolution. Sommigen daarvan zullen vast ook wel op andere platforms uitkomen, maar door de controller zijn de Revolution-versies vast (heel) anders.

IGN voorspelt: GTA 4 tegelijk op Xbox360 en PS3

In een artikel met voorspellingen voor 2006 kwam ik deze tegen. De meeste voorspellingen zijn redelijk veilig en voor de hand liggend. Maar GTA4 dat gelijktijdig op de 360 en de PS3 verschijnt? GTA:San Andreas was het bestverkopende spel van deze hele generatie! In mijn ogen zou Sony wel gek zijn als ze het halve jaar exclusiviteit voor het vervolg zo makkelijk laten schieten. Integendeel, ik zie nog eerder gebeuren dat Sony nog meer geld op tafel legt om het spel helemaal Playstation3-exclusief te maken.

Maar goed, IGN denkt dus dat Microsoft deze ronde beter uit de onderhandelingen zal komen. We zullen zien. Het enige dat zeker is is dat Rockstar North hier erg vrolijk van gaat worden.

Bron: IGN

Zie ook:
Liberty City Stories
Halo 3 misschien niet op tijd voor Playstation 3 launch
Bill Gates niet bang voor Playstation 3

Prachtige nieuwe Black trailer

"Waarom had ik ook alweer een Xbox360 nodig?" vroeg ik me af toen ik de nieuwste trailer van Black zat te bekijken. Want dit spel ziet er onwaarschijnlijk goed uit, en het verschijnt nog gewoon voor de Playstation 2 en de Xbox. Schitterende lichteffecten, dichte stofwolken, rondvliegende brokstukken en levels die langzaam afbrokkelen onder al het geweld. Ik had niet gedacht dat die vijf jaar oude spelcomputers dit nog zouden kunnen bijhouden. Black is uiteraard het nieuwste project van gameontwikkelaar Criterion. Hun wereldberoemde Burnout spellen zijn ook niet bepaald lelijk, maar dit slaat echt alles.

The future is coming on…

Vorige week ook de Gorillaz zien optreden op de MTV-awards? Via een "revolutionaire" nieuwe techniek werden de tekenfilmfiguurtjes als "hologrammen" op het podium geprojecteerd. Het meest verbazingwekkende aan dit alles was de marketing, want inmiddels is alweer onthuld dat het gewoon een spiegeltruc was die in 1862 voor het eerst werd gebruikt. Maar dan nog, het zag er wel fantastisch uit! Het was ook vast en zeker een vooruitblik op wat ons in de toekomst nog allemaal te wachten staat. Zelfs al is de techniek er nu nog niet helemaal klaar voor, de ontwikkelingen gaan gewoon door. Over een paar jaar kan hetzelfde effect wel bereikt worden met echte hologrammen. Dan is het wachten alleen nog maar op de eerste film die er gebruik van maakt.

Of het eerste computerspel. In een interview zat Shigeru Miyamoto onlangs hardop te fantaseren over de dag dat computerspellen "zichzelf losbreken uit de beperkingen van een televisiescherm, en de hele kamer gaan vullen." De aankomende generatie spelcomputers zal nog steeds gewoon op je televisie aangesloten worden. Maar daarna? Wie weet wat ons nog allemaal voor moois staat te wachten. Nintendo, nooit te beroerd om een krankzinnige nieuwe techniek als eerste uit te proberen, lijkt me dan bij uitstek het bedrijf om er mee aan de slag te gaan. Misschien een opvolger van de Virtual Boy, maar dan eentje waar de wereld wel op zit te wachten?