Een rondreis langs oude spelcomputers in Life of Pixel


Stop me if you’ve heard this one before: Life of Pixel is een 2D platformspel met ouderwetse pixelgraphics. De zoveelste. Een paar jaar geleden was het nog verfrissend toen er opeens nieuwe retrospellen verschenen, maar inmiddels is dat verrassingseffect wel zo’n beetje uitgewerkt. Zelfs ik begin er genoeg van te krijgen.

Wat Life of Pixel hopelijk onderscheidt van alle andere retroplatformers is dat de makers hun gimmick serieus nemen. Dit is niet zomaar een spel dat er een beetje ouderwets uitziet, maar een authentieke reis door de geschiedenis van computerspellen. Iedere wereld is gebaseerd op een specifieke spelcomputer die ontwikkelaar Super Icon zo nauwkeurig mogelijk probeert te emuleren. De resolutie, de kleurenpaletten, het formaat van de sprites, de technische beperkingen… als we programmeur Richard Hill-Whittall mogen geloven is het alsof je daadwerkelijk speelt op oude hardware. (Al kan ik, als voormalig Game Boy-bezitter, al meteen een paar dingen aanwijzen die niet kloppen in de bovenstaande screenshot).

De andere spelcomputers die in Life of Pixel voorbij komen zijn: Atari 2600, ZX81, ZX Spectrum, Commodore 64, Amstrad CPC, BBC Model B en de NES. Kijk of je ze allemaal herkent in de onderstaande screenshots! Het spel is sinds gisteren te koop, maar omdat het een PlayStation Mobile-titel is helaas nog niet in Nederland. Sorry Vita-bezitters, Sony houdt vol dat de service uiteindelijk ook bij ons beschikbaar komt.


[g.forum]

Lees ook:Pixel: een documentaire over pixels
Lees ook:Artwork uit Half-Life 2: Episode 3
Lees ook:Indiegame Hohokum naar PS3, Vita en PS4
Lees ook:Screenshots van Level 5′s “life simulator” Fantasy Life voor de 3DS
Lees ook:Drawn to Life: Spongebob Squarepants Edition commercial

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.