Metroidvania roguelike Dead Cells naar alle spelcomputers

Kijken op YouTube
Het leuke van moderne roguelikes is dat het soms voelt alsof je de ontwerpers te slim af bent. Rogue Legacy en Binding of Isaac zijn misschien niet zo verfijnd als traditionele actiespellen, maar als je de power-ups slim combineert kun je wel een hittezoekende ring van laservuur creëren die alle eindbazen in één klap verbrijzelt. Dat geeft een kick waar maar weinig andere spellen aan kunnen tippen.

Dead Cells is anders. Op papier is dit de zoveelste roguelike (een willekeurig gegenereerd kasteel vol verborgen wapens en powers-ups… die je allemaal weer verliest zodra je doodgaat), maar als je alle positieve recensies mag geloven is deze wél zo verfijnd als een traditioneel actiespel. De besturing is snel en nauwkeurig (een soort kruising tussen de acrobatiek van Prince of Persia en de gevechten van Castlevania), en er zijn geen superwapens waarmee je het spel kunt breken. Je kunt alleen winnen door veel te oefenen en langzaam steeds beter te worden. Geen trucjes en shortcuts, maar een ouderwetse uitdaging.

Op de pc heeft Dead Cells al duizenden fans, en later dit jaar komt het spel ook naar PlayStation 4, Switch en Xbox One.

Neo-games.blog forum

Lees ook:Nieuwe trailer van “roguevania” actiespel Dead Cells
Lees ook:Left 4 Dead demo komt volgende week
Lees ook:Salt and Sanctuary: een 2D kruising tussen Castlevania en Dark Souls
Lees ook:Bekijk de launchtrailer van Shovel Knight
Lees ook:Dead Rising 2 bestaat echt, belooft meer zombies

Eén reactie op “Metroidvania roguelike Dead Cells naar alle spelcomputers

 1. Inno Vation

  Even off-topic:

  Een tip voor mijn mede Switch gebruikers. Sinds kort is de 2D actiespel Earth Wars in de eShop uitgekomen. De actie doet denken aan Muramasa: The Demon Blade voor de Wii.
  Het spel is ook te koop in de Playstation Store, maar onder de naam Earth’s Dawn, voor €19,99 en op Steam voor €29,99.
  Echter voor de Nintendo Switch voor maar €4,-! Misschien is dit tijdelijk of een vergissing, maar ik vermaak mij er prima mee.

  https://youtu.be/J2vxXllJ57Y (de stemmen zijn in het Japans, maar met Engelse ondertitels)

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.