Categorie: "Xbox360"

Gecancelde Call of Duty speelde zich af in Romeinse Rijk

Kijken op YouTube
We kijken vandaag naar Call of Duty: Roman Wars. Uitgever Activision overwoog in 2009 om dit spel echt te gaan maken, maar uiteindelijk voelde de directie toch meer voor de futuristische setting van Advanced Warfare.

Jammer, want zelfs in deze ruwe vorm (dit is de demo waarmee ontwikkelaar Vicarious Visions hun idee pitchte aan Activision) ziet het spel er interessant uit. Roman Wars zou zich 2000 jaar geleden afspelen, tijdens de Gallische oorlog. Onder leiding van Julius Caesar trokken spelers ten strijde met zwaarden en handbogen. Heel anders dan de normale Call of Duty-spellen, maar daarom juist zo spannend.

Vicarious Visions heeft later nog geprobeerd het idee aan Ubisoft te verkopen, maar die durfden het ook niet aan. Het enige dat nu nog over is van Roman Wars is dit filmpje.

Neo-games.blog forum

Nieuwe trailer Shantae: Half-Genie Hero

Kijken op YouTube
Is dit WayForward’s mooiste spel tot nu toe? De Shantae-spellen stonden altijd bekend om hun gedetailleerde pixel-art, maar in 3D werkt het stijltje misschien nog wel beter. Het is met die vloeiende animaties echt net een tekenfilm. Vooral de grote eindbazen zien er waanzinnig uit. Dit wordt een feest voor alle liefhebbers van ouderwetse platformspellen.

Shantae: Half-Genie Hero verschijnt op 27 september voor bijna alle platformen: pc, PS3, PS4, Vita, Wii U, Xbox 360 en Xbox One.

Neo-games.blog forum

Nieuwe trailer 3D platformspel Yooka-Laylee

Kijken op YouTube
As you’d expect, there are collectibles aplenty. Pagies can be used to unlock new worlds or add fresh areas into ones you’ve already visited. Ghostwriters unlock special activities. Tonics act like moderators to alter your gameplay or add aesthetic options. Angular dinosaur Rextro Sixtyfourus will unlock retro arcade mini-games. See a butterfly in a level? Wrapping your lizardy tongue around one will refill your special move gauge. And then there are berry power-ups which give Yooka either fire, ice or water powers.

Yep, dat klinkt als een spel van (een groep voormalige medewerkers van) ontwikkelaar Rare. Een 3D platformer met mooie grote levels… die je na een paar dagen spuugzat bent omdat je iedere vierkante centimeter moet uitpluizen op verzameldingetjes.

Aan de andere kant: het is inmiddels 15 jaar geleden dat ik voor het laatst een Rare-platformer speelde. Misschien was het allemaal niet zo erg als ik me herinner? Door deze nieuwe trailer krijg ik zin om Yooka-Laylee toch weer een kans te geven. Het spel ziet er supermooi uit en ik ben blij dat Yooka en Laylee zo snel door de levels kunnen rollen. Dat maakt de verzameltocht in ieder geval minder tijdrovend!

Yooka-Laylee zou eigenlijk al dit jaar verschijnen, maar is nu uitgesteld tot het eerste kwartaal van 2017. Het spel staat gepland voor pc, PlayStation 4, Wii U en Xbox One.

Lego Star Wars: The Force Awakens trailer gelekt

Kijken op YouTube
De trailer voor Lego Star Wars: The Force Awakens is per ongeluk te vroeg gelekt. Geen schokkend nieuws, maar toch leuk. Lego Star Wars was in 2005 Traveller’s Tales’ allereerste Lego-spel en meteen een grote hit dankzij de schattige humor. Dat is in deze trailer (een nauwkeurige remake van de eerste trailer voor The Force Awakens) gelukkig niet anders. Die “BB on board” bumpersticker wordt vast populair onder hippe Star Wars-ouders.

  • Omdat hij is gelekt weet ik niet zeker hoe lang deze trailer online blijft staan. We zullen zien.
  • Volgens een beschrijving op de Xbox Games Store bevat Lego Star Wars: The Force Awakens ook exclusieve bonus-content die het gat overbrugt tussen Episode VI en Episode VII. Spannend!
  • Lego Star Wars: The Force Awakens verschijnt op 28 juni voor 3DS, PlayStation 3, PlayStation 4, Vita, Wii U, pc, Xbox 360 en XBox One.
  • Update: Filmpje vervangen door de officiële, superscherpe, extra lange trailer met nóg meer grappen. Zo vet. Ik was bijna vergeten hoe leuk de Lego-spellen kunnen zijn als ze gaan over een film die je ook echt hebt gezien.
  • Update 2: Ondertussen heeft Sony aangekondigd dat het “Phantom Limb Level Pack” (waarschijnlijk dat verhaal tussen Episodes VI en VII – aan de naam te horen zal het wel gaan over Luke Skywalker’s afgehakte hand) als eerste beschikbaar komt voor PS3- en PS4-spelers. Altijd jammer als de DLC van een multiplatform spel toch weer exclusief moet zijn, maar het is gelukkig maar tijdelijk.

Trailer: Platinum’s Teenage Mutant Ninja Turtles

Kijken op YouTube
Oh wow, dit ziet er beter uit dan verwacht. In stilstaande screenshots maakte Platinum’s versie van Teenage Mutant Ninja Turtles niet zo’n goede indruk, maar in beweging is het spectaculair. Al die kleine details, de lichteffecten… dit is beter dan de oude tekenfilms! Geen idee op welke versie van de Turtles dit nu precies is gebaseerd, maar ik wil het.

Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutants in Manhattan verschijnt deze zomer voor pc, PS3, PS4, Xbox 360 en Xbox One.

Neo-games.blog forum

Twitch-kijkers beïnvloeden Rise of the Tomb Raider

larabighead
Slimme zet van ontwikkelaar Crystal Dynamics. In Rise of the Tomb Raider kunnen ook mensen die meekijken via Twitch het spel beïnvloeden. Als de streamende spelers “Expedition Mode” hebben ingeschakeld mag het publiek om de 5 minuten stemmen welke magische kaart er wordt geactiveerd. Sommige kaarten maken het spel moeilijker of makkelijker, maar er zijn er ook die Lara een groot hoofd geven of zorgen dat vijanden ontploffen in regenboogkleurige explosies. De speler wordt dus iedere keer verrast.

Zo haakt de nieuwe Tomb Raider mooi in op het “Twitch Plays”-fenomeen. Als de community het geduld heeft om gezamelijk Pokémon en Dark Souls uit te spelen, vinden ze deze nieuwe vorm van interactie vast ook erg grappig. Zoals Oli Welsh op Eurogamer ook al concludeert: dit idee gaan we vast terugzien in nog veel meer spellen.

Rise of the Tomb Raider verschijnt aanstaande vrijdag als tijdelijke exclusive voor Xbox One en Xbox 360. De PS4-versie volgt pas over een jaar.

Zelf bepalen in welke volgorde je Black Ops 3 speelt

blackops3
“Maybe they put it down on level two, and then they’re in work the next day, and some guy says, ‘dude, you’ve got to check out level four!’ And he’s like, ‘okay, I’ll have a quick look.’ That’s totally fine. I think it’s their choice.”

Is het ouderwets om spelers alleen toegang te geven tot het laatste level als ze alle andere levels hebben uitgespeeld? Ontwikkelaar Treyarch vindt van wel. In Call of Duty: Black Ops 3 zit een menu waarmee spelers vanaf het begin naar iedere missie kunnen gaan. Levels overslaan is dus geen probleem. En als je meteen na aanschaf tegen de eindbaas wilt vechten, kan dat ook.

Ikzelf zou zo’n menu liever niet gebruiken, maar misschien heeft regisseur Jason Blundell wel gelijk. Het concept van levens is al zo goed als afgeschaft. Het gezondheidsbalkje is ook op zijn retour. Misschien is het weghalen van de vaste volgorde inderdaad een logische stap om spellen nog toegankelijker te maken. Wie zin heeft in een uitdaging kan het hele avontuur nog steeds van begin tot eind doorlopen, maar spelers die anders zouden afhaken bij een lastig level kunnen in Black Ops 3 gewoon doorklikken naar de volgende missie. Ik kan me zomaar voorstellen dat we dit idee in de toekomst terugzien bij nog veel meer spellen.

Nieuwe trailer Transformers: Devastation

transformersdevastationoctober
Overmorgen is het alweer oktober. Ja ja, de tijd vliegt. Het goede nieuws is dat Transformers: Devastation dus ook bijna uitkomt. De exacte releasedatum is nog een beetje onduidelijk (sommige sites zeggen 6 oktober, anderen houden het het op de 9e), maar het gebeurt hoe dan ook volgende week.

Devastation is een actiespel voor oudere jongeren die in de jaren ’80 naar de originele tekenfilmserie keken. De Transformers zijn hier dus nog primitieve robots, die er dankzij de celshading ook echt zo uitzien als vroeger. Wie is opgegroeid met de Michael Bay-films zal het wel een lelijk spel vinden, maar voor mij is elke nieuwe trailer een nostalgisch feestje.

Nu zijn licentiespellen meestal niet zo interessant, maar Devastation wordt ook nog gemaakt door de actie-specialisten bij PlatinumGames (Bayonetta, Vanquish, Metal Gear Rising). Er is dus een reële kans dat dit echt een goede game wordt. Ik ga de recensies in de gaten houden!

Doctor Who en Portal 2 in Lego Dimensions

legodimensionsportal
Oef, die uitbreidingspakketten van Lego Dimensions zien er gaaf uit. 166 Euro is mij echt te duur (€99,99 voor het spel en €32,99 per Level Pack), maar de makers doen wel hun best om fans van Doctor Who en Portal waar voor hun geld te geven.

  • Ik ben helemaal geen Doctor Who-fan, maar op een gegeven hoorde ik zoveel over de “weeping angels” dat ik die ene aflevering (s03e10 Blink) toch maar eens heb opgezocht. En inderdaad: dat was best eng. De weeping angels zijn boosaardige standbeelden die tot leven komen als er niemand naar ze kijkt. In de televisieserie mogen mensen zelfs niet met hun ogen knipperen, maar Lego Dimensons stopt ze in een kamer waar regelmatig het licht uitvalt. Ook erg effectief.
  • Portal en Lego voelde al meteen als een goede combinatie, maar dit Aperture Science-level is zelfs nog beter dan ik had verwacht. Het is echt een nieuw avontuur met alle bekende stemacteurs en veel nieuwe puzzels. Een soort Portal 2,5. Kotaku heeft nog veel meer filmpjes van dit level pack, maar bekijk die alleen als je zeker weet dat je Lego Dimensions niet gaat kopen. Het onderstaande filmpje komt helemaal uit het begin en is dus nog redelijk spoilervrij.

Natuurdocumentaire gefilmd in GTA5

wildlife
Mooi om te zien hoe serieus de makers van dit filmpje hun documentaire aanpakken. Dit is geen flauwe parodie, maar een echte natuurdocumentaire die toevallig is gefilmd in een computerspel. Het zal allemaal wel in scene zijn gezet met GTA Movie Maker (waarin je met de juiste mods zelfs de dieren kunt besturen), maar het eindresultaat is er niet minder om. Ik wil gewoon geloven dat alle dieren in Los Santos echt een eigen leven leiden en hun kunstmatige intelligentie gebruiken om de hele dag naar voedsel te zoeken.

De eerste 3 minuten zijn een beetje saai, maar vanaf het moment dat de poema in beeld komt is het alsof je kijkt naar een echte David Attenborough.