Gun Commando: een retro first person shooter voor PlayStation Mobile


Of we van old school first person shooters houden, vraagt Maarten de Koning vandaag op het PlayStation Blog. Dan zal het nieuwe spel van zijn studio Green Hill ons namelijk ook wel aanspreken. Let wel: “old school” betekent in dit geval ook écht ouderwets. Gun Commando grijpt terug terug op de allereerste first person shooters. Denk aan Wolfenstein 3D of DOOM, inclusief blokkige omgevingen en vijanden die zo plat zijn als een muntje van vijf eurocent. Bij iedereen die is geboren na 1990 zal de onderstaande trailer wel pijn doen aan de ogen, maar ik wed dat id Software-fans van het eerste uur hier heel blij van worden.

 • Felle kleuren en grote tekenfilmexplosies geven Gun Commando ondanks de retro-graphics toch een frisse look. Geen enkel schietspel zag er in 1993 zo vrolijk uit.
 • Die opmerking “FPS meets SHMUP gameplay” maakt nieuwsgierig naar de wapens in het spel. Volgens het PS Blog bevat Gun Commando een uniek upgrade systeem waardoor getalenteerde spelers worden beloond met steeds grotere pistolen.
 • Gun Commando is vanaf morgen verkrijgbaar voor de Vita en “PlayStation certified” smartphones, maar… helaas niet in Nederland. Waarom wacht Sony toch zo lang met het uitrollen van PlayStation Mobile in de rest van Europa? Hoe meer leuke spellen Sony aankondigt, hoe frustrerender het wordt. Green Hill is nota bene een Nederlandse studio, wat in dit geval betekent dat de ontwerpers niet eens hun eigen spel kunnen kopen.

Kijken op YouTube

[g.forum]

Lees ook:Nieuwe trailer The Conduit (Wii first person shooter)
Lees ook:Dit is de Green Hill Zone in Smash Bros. Brawl
Lees ook:3D Dot Game Heroes “definitely” naar Amerika
Lees ook:Hudson maakt first person shooter voor Wii Ware
Lees ook:Bionic Commando ReArmed! Bionic Commando ReArmed!

7 reacties op “Gun Commando: een retro first person shooter voor PlayStation Mobile

 1. Berend Jan

  Jammer dat ik geen Vita heb, anders had ik deze game aangeschaft. Ik speel nog regelmatig gewoon Doom op mijn PC, en haal uit deze snelle domme shooters meer plezier dan uit call of duty’s spektakel vuurwerk.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Kikujiro

   Goh… Storm. Beetje uit het oog verloren na de dood van Don Lawrence. Ik heb even op Romano Molenaar’s website gekeken en moet zeggen dat ik best wel onder de indruk ben van zijn versie van Storm (Don Lawrence blijft onvervangbaar natuurlijk). Ben wel meer fan van Trigië dan Storm trouwens.

     /   Beantwoorden  / 
   1. berend jan

    Ik vindt de ouderwetse truttigheid van Trigië leuker (ow ploert wat een loer draai je me daar) dan die van storm. Maar de verhalen van storm beter, daarentegen vindt ik Trigië de wereld veel interessanter op een of andere manier.
    .
    Romano heeft ook voor die Nederlandse MMO gewerkt (spelborn) waar hij stoere graphics maakte.

      /   Beantwoorden  / 
 2. Berend Jan

  En tussenfilmpjes/plaatjes van Romano Molenaar… (hij tekent nu storm de laatste 3 albums al)

    /   Beantwoorden  / 
 3. Randolph

  Playstation Mobile? Heb ik iets gemist? Ik heb wel een Sony ericsson Xperia Play, maar dat heette niet de playstation mobile.

    /   Beantwoorden  / 
  1. berend jan

   PS mobile is de mobiele versie van playstation de service heet volgens mij PS mobile (de store waar je speciale Playstaion android games te duur kunt kopen)

     /   Beantwoorden  / 
  2. Erik

   PlayStation Mobile kun je het beste zien als een opvolger van de PlayStation Minis: relatief eenvoudige spelletjes en goedkope devkits zodat ook kleine ontwikkelaars ermee aan de slag kunnen. Ze zijn speelbaar op de Vita en op “playstation certified” telefoons. Jouw Xperia Play valt daar volgens mij ook onder, maar PS Mobile is zoals gezegd alleen nog maar verkrijgbaar in een paar Europese landen. Erg frusterend!
   .
   Het enige stripboek dat ik lees is DirkJan, dus die beroemde naam in de trailer zei mij verder weinig. Wel grappig dat andere mensen hem wel meteen herkennen. Ze hebben blijkbaar echt een beroemdheid gestrikt voor die illustraties. :D

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.