Speel Vita-spellen op het grote scherm met Vita TV


Stel: er zijn een paar Vita-spellen die je graag wilt spelen, maar niet zo graag dat je 200 euro wilt betalen voor de complete draagbare spelcomputer. Dan is dit apparaat precies wat je zoekt. De PlayStation Vita TV is een klein kastje dat je aansluit op je televisie. Geen accessoire voor de Vita, maar een volwaardige mini-spelcomputer. Voor 9.480 Yen (omgerekend ongeveer 72 euro) speel je bijna alle Vita-spellen in het groot op je televisie. Het apparaat heeft een opening voor spelcassettes en kan ook verbinding maken met de PlayStation Store. De controller is bovendien een gewone DualShock 3. Die hoeven de meeste PlayStation-fans dus ook al niet apart aan te schaffen.


Nog twee scenario’s waarin een Vita TV van pas kan komen:

  • Je koopt later dit jaar één PlayStation 4 maar je hebt thuis twee televisies. Omdat alle PS4-spellen via Remote Play ook werken op de Vita TV (net als op een gewone Vita trouwens) kun je die nieuwe spelcomputer voor 70 euro extra dus draadloos aansluiten op je tweede toestel.
  • Je hebt een PlayStation Plus-abonnement voor je PS3 of PS4. Voor een relatief kleine investering kun je met dit apparaat iedere maand de 2 extra spellen downloaden waar je toch al automatisch recht op hebt.

Eén probleem: de Vita TV lijkt niet compatible met alle Vita-spellen. Sony heeft een lijst gepubliceerd (in het Japans) waarop grote titels als Gravity Rush, WipEout 2048 en Uncharted: Golden Abyss vooralsnog ontbreken. Dat komt vast omdat al die spellen gebruikmaken van het touchscreen, maar als daar geen oplossing voor komt (zoals een patch om besturing met de DualShock 3 mogelijk te maken) wordt dit apparaat wel een stuk minder interessant.

De PlayStation Vita TV is in Japan te koop vanaf 14 november. Voor andere regio’s is officieel nog niets aangekondigd, maar de onderstaande trailer is zo Amerikaans dat de rest van de wereld in de loop van 2014 haast wel moet volgen.

Kijken op YouTube

[g.forum]

Lees ook:PlayStation TV komt in november, kost 100 euro
Lees ook:Zie Uncharted: Golden Abyss in actie op de PlayStation Vita
Lees ook:Zo duur zijn de geheugenkaartjes van de PlayStation Vita
Lees ook:Gaat de PlayStation Vita Remote Play wel echt ondersteunen?
Lees ook:De PlayStation Vita wordt kleiner, lichter & energiezuiniger

Eén reactie op “Speel Vita-spellen op het grote scherm met Vita TV

  1. Kikujiro

    Wel een interessant apparaatje. Deed met een beetje denken aan die Nintendo DS1 mock-up die hier onlangs gepost werd. *zucht* Verzon Nintendo maar zoiets.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.