Remake van Luigi’s Mansion naar 3DS

Kijken op YouTube
Wist je dat Nintendo al in 2001 een versie van Luigi’s Mansion heeft gemaakt met stereoscopische 3D graphics? Toenmalig directeur Satoru Iwata vertelde er ooit over tijdens een Iwata Asks interview. Het plan was om een speciale 3D monitor te maken voor de GameCube, en Luigi’s Mansion zou het eerste spel worden dat er gebruik van maakte.

Even without special glasses, the 3D looked pretty good. But we considered how much the liquid crystal would cost, and it was just too expensive. We figured the market just wasn’t there for it.

Leuk om te zien dat Iwata 17 jaar later alsnog zijn zin krijgt. Er is natuurlijk al een andere Luigi’s Mansion verkrijgbaar voor de 3DS (Luigi’s Mansion: Dark Moon uit 2013), maar later dit jaar verschijnt er dus ook een remake van het originele GameCube-spel. Met een paar nieuwe extra’s (een plattegrond op het onderste scherm, een optionele boss rush), en natuurlijk die langverwachte stereoscopische 3D graphics.

  • Er verschijnen dit jaar sowieso nog verrassend veel spellen voor de 3DS. Je zou denken dat Nintendo al hun aandacht wil richten op de Switch, maar de oude handheld wordt nog volop ondersteund. In de Nintendo Direct van vannacht zaten bijvoorbeeld ook aankondigingen voor een nieuwe Wario Ware (een compilatie van oude en nieuwe microgames), een remake van de hilarische RPG Mario & Luigi: Bowser’s Inside Story, het actiespel Dillon’s Dead-Heat Breakers, en de langverwachte Pokémon spin-off Detective Pikachu.

Neo-games.blog forum

Lees ook:Japans Luigi’s Mansion arcadespel in actie
Lees ook:Luigi’s Mansion 2-ontwikkelaar werkte aan een Metroid
Lees ook:Luigi is het zat
Lees ook:Donkey Kong Country Returns in 3D naar de 3DS
Lees ook:Super Mario Maker – MaNiAC mAnSIoN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.