Trailer van racespel Switch Galaxy voor Vita en PlayStation Mobile


Ik weet eigenlijk ook niet waarom ik blijf schrijven over PlayStation Mobile-spelletjes. Ruim een half jaar na de lancering is de service nog steeds niet beschikbaar in Nederland en vandaag schrijft spelontwikkelaar Gary Nichols ook nog op PlayStation Blog dat hij niet weet “if or when” de rest van Europa aan de beurt is. Lekker hoopgevend!

Het probleem is dat er dus wel interessante spelletjes verschijnen voor het mobiele platform (geschikt voor PS Vita en een handvol “PlayStation Certified” smartphones). Een nostalgische first person shooter met 8-bit graphics, een interactieve rondreis langs oude spelcomputers, de misschien wel ultieme versie van Super Crate Box en nu dus ook deze futuristische racer. Switch Galaxy is gebaseerd op het smartphone-spelletje Switch. Dat was een simpele race over een eindeloos lang willekeurig gegenereerd parcours, dit is een iets ingewikkeldere race met meerdere banen en zowaar een echt einddoel. (Als je het wilt weten: je bezorgt een pakket met zeldzame materialen naar een wetenschappelijk insitituut aan de andere kant van de melkweg). Switch Galaxy heeft duidelijk niet de diepgang van een WipEout of een F-Zero, maar daar staat tegenover dat deze game maar €2,49 kost en dat je met een beetje oefening absurd hoge snelheden kunt bereiken. Hopelijk krijgen wij in Nederland ook nog eens de kans om het te proberen.

Kijken op YouTube

[g.forum]

Lees ook:PlayStation Mobile alsnog naar Nederland en België
Lees ook:De resultaten zijn binnen, Pokémon Diamond het populairst
Lees ook:Het einde van PlayStation Mobile
Lees ook:De nieuwe Super Mario Galaxy filmpjes van 14 november
Lees ook:Gamen op de wc in nieuwe Nintendo-reclame

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.