PlayStation Mobile alsnog naar Nederland en België


Het staat er echt. Ik had de hoop al bijna opgegeven, maar opeens kondigt Sony aan dat PlayStation Mobile op 18 december naar 9 nieuwe landen komt. Waaronder dus ook Nederland en België. Eindelijk!

PlayStation Mobile is een hoekje van de PlayStation Store waar kleine onafhankelijke ontwikkelaars hun spellen mogen verkopen. Het is nog niet zo laagdrempelig als Apple’s App Store (Sony controleert nog steeds op kwaliteit), maar iedereen mag een poging wagen en als je spel eenmaal is goedgekeurd zijn er verder geen licentiekosten. PlayStation Mobile-spellen zijn speelbaar op de Vita en op zogenaamde “PlayStation Certified” smartphones. Dat zijn voornamelijk Sony’s eigen Xperia-toestellen, maar inmiddels ook een paar telefoons van andere fabrikanten. Klik hier voor de volledige lijst.

Het leek de afgelopen maanden alsof PlayStation Mobile helemaal niet meer naar Nederland zou komen, daarom ben ik na een tijdje ook maar gestopt met het volgen van alle aankondigingen. In de beginperiode kwamen er echter al wel een paar interessante titels voorbij. Ik zou zeggen dat Vita-bezitters zich in ieder geval mogen verheugen op racespel Switch Galaxy, retroshooter Gun Commando, platformer Life of Pixel en het verslavende arcadespel Super Crate Box.

[g.forum]

Lees ook:Het einde van PlayStation Mobile
Lees ook:PlayStation Mobile-spellen publiceren vanaf nu gratis
Lees ook:Nederlandse indiegame Super Crate Box op de Vita
Lees ook:PlayStation Mobile nu ook, zal was in (Nederland)
Lees ook:Je PlayStation Network-account wordt een SEN-account.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.