Twitch-kijkers beïnvloeden Rise of the Tomb Raider


Slimme zet van ontwikkelaar Crystal Dynamics. In Rise of the Tomb Raider kunnen ook mensen die meekijken via Twitch het spel beïnvloeden. Als de streamende spelers “Expedition Mode” hebben ingeschakeld mag het publiek om de 5 minuten stemmen welke magische kaart er wordt geactiveerd. Sommige kaarten maken het spel moeilijker of makkelijker, maar er zijn er ook die Lara een groot hoofd geven of zorgen dat vijanden ontploffen in regenboogkleurige explosies. De speler wordt dus iedere keer verrast.

Zo haakt de nieuwe Tomb Raider mooi in op het “Twitch Plays”-fenomeen. Als de community het geduld heeft om gezamelijk Pokémon en Dark Souls uit te spelen, vinden ze deze nieuwe vorm van interactie vast ook erg grappig. Zoals Oli Welsh op Eurogamer ook al concludeert: dit idee gaan we vast terugzien in nog veel meer spellen.

Rise of the Tomb Raider verschijnt aanstaande vrijdag als tijdelijke exclusive voor Xbox One en Xbox 360. De PS4-versie volgt pas over een jaar.

Kijken op YouTube

Neo-games.blog forum

Lees ook:Rise of the Tomb Raider in 2016 ook naar pc & PS4
Lees ook:Rise of the Tomb Raider aangekondigd
Lees ook:Eerste screenshots van duistere Tomb Raider reboot
Lees ook:Guardian Of Light: Lara Croft met een high score mentaliteit
Lees ook:Mooie water-effecten in Tomb Raider Legends op Xbox360

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.