Nieuw in het winkelkanaal: Kirby’s Adventure, Excitebike, R-Type III, New Adventure Island


Deze week is een slechte week om nog maar 400 Wii Points op je account te hebben. Daar zat ik dan vannacht, ik kon alleen toekijken en niks downloaden. Honderd punten tekort van wat ik wilde hebben. Frustrerend! Dat wordt vanavond weer een tussenstop maken bij de MediaMarkt om 2000 extra Wii Points aan te schaffen. De Virtual Console beleeft deze week onverwacht één van haar beste weken tot nu toe en ik zie sowieso twee games die jij en ik eigenlijk niet mogen missen.

New Adventure Island

Als je bent opgegroeid met Adventure Island dan wil je deze waarschijnlijk wel hebben. Persoonlijk ben ik genezen van het Adventure Island-virus sinds ik ooit Super Adventure Island (SNES) voor weinig geld aantrof op een rommelmarkt. Glibberige controls en saaie levels die zichzelf eindeloos vaak herhalen en bovendien allemaal op elkaar lijken. Het zijn niet echt zaken waar ik als gamer enthousiast van wordt. Daarnaast zijn Adventure Island spellen ook ongegeneerd moeilijk. Waardoor je A. de eerdergenoemde glibberige controls zult vervloeken en B. nauwelijks het gevoel hebt dat je beloond wordt voor je moeizame vooruitgang omdat alles zo op elkaar lijkt.

Laat je niet misleiden door onderstaande video. Hier wordt het spel gespeeld door iemand die er na veel uit z’n hoofd leren erg goed in is geworden. Ik garandeer je dat het er heel anders uit zou zien wanneer jij of ik een poging waagden. Eigenlijk vrees ik dat iemand die niet is opgegroeid met dit spel er nooit meer echt in zal komen.

(Geweldige muziek, dat wel. Zet lekker hard tijdens het spelen en laat je hypnotiseren)
_________________________________________________________

R-Type III: 3rd Lightning

Hier heb ik op gewacht! De originele Turbografx-versie van R-Type lag me al wekenlang verleidelijk aan te staren vanuit het winkelkanaal. Het is een sidescrolling shoot’em’up, toevallig precies één van mijn favoriete genres, dus uiteraard wilde ik hem graag downloaden, maar ik wist dat deze dag ooit aan zou breken. De dag waarop Nintendo de SNES-versie R-Type III: 3rd Lightning zou toevoegen die in vrijwel alle opzichten superieur is. Dit is het spel dat ik echt graag wilde hebben en een veel betere besteding van 800 Wii Points.

Wees wel gewaarschuwd dat R-Type anders is dan de meeste andere shoot’em’ups. Naast de wat morbide sfeer die dankzij de onsmakelijke graphics over het spel hangt, speelt en voelt het ook heel anders. Kenmerkend voor R-Type zijn bijvoorbeeld de merkwaardige momenten waarop je secondenlang helemaal niets te doen hebt, geen enkele vijand om neer te schieten. En ook de absoluut genadeloze levels die op onvoorspelbare maniere dichtklappen, openvouwen en ronddraaien. Afschuwelijk moeilijk.

Ik zal dit spel downloaden en ik zal het spelen en ik zal mezelf de haren uit het hoofd trekken van frustratie. Maar tegelijkertijd zal ik het toch steeds opnieuw blijven proberen, in tegenstelling tot New Adventure Island, omdat dat nu eenmaal het effect is dat shoot’em’ups op me hebben. Het is mijn lot, ik kan niet anders.

(Fantastische muziek ook trouwens!)
_________________________________________________________

Excitebike

Net op tijd voor de release van Excitetruck op de Wii (vandaag!) heeft Nintendo ook het originele Excitebike aan het kanaal toegevoegd. Is één van de vroegste NES-spelletjes nu nog steeds 500 Wii Points waard? Nou… misschien.

Voor zover als race-spelletjes kunnen gaan is Excitebike behoorlijk ontoegankelijk. Het plezier zit hem er niet zozeer in om zo snel mogelijk te rijden, maar eerder om zo goed mogelijk te springen. Of eigenlijk vooral om zo goed mogelijk te landen. Zodra je dat eenmaal onder de knie hebt zal het steeds beter gaan en is het nog steeds best een aardig spelletje om te spelen. Wie er nostalgische herinneringen aan heeft kan met Excitebike zeker weer een paar mooie middagen beleven. Voor de rest: bekijk het onderstaande filmpje goed en bepaal dan of dit iets is waar je bereid bent tijd in te steken voordat het leuk wordt.

(Afgrijselijke soundtrack zoals alleen de allervroegste NES-spelletjes nog durfden te klinken!)
_________________________________________________________

Kirby’s Adventure

Het is Kirby’s Adventure! Eén van de leukste platformspelletjes ooit gemaakt! Het is kleurrijk, supervrolijk, de muziek is fantastisch en het is vooral geweldig leuk om te spelen. Het spel is natuurlijk ook veel te makkelijk, maar dat geldt eigenlijk voor al Kirby’s spelletjes. Misschien wordt het gewoon tijd om te accepteren dat die dingen zo leuk zijn om te spelen juist omdat ze zo makkelijk zijn. Heerlijke frustratievrije platformlevels die je met veel plezier meerdere keren zult uitspelen.

Mocht je toevallig ooit het GBA-spelletje Kirby: Nightmare in Dreamland gespeeld hebben, laat deze download dan maar zitten. Nightmare in Dreamland was een remake van Kirby’s Dreamland, en op de graphics na zijn er niet veel verschillen.

Aan de andere kant heb ik Nightmare in Dreamland ook gekocht en ben nu toch van plan om deze versie te downloaden. Gewoon om het ook eens in z’n originele graphics mee te maken. Ik wed dat het er fantastisch uitziet (beter dan op de NES!) dankzij mijn splinternieuwe RGB-kabel. Iedere pixel haarscherp afgetekend, ik kan niet wachten!

(Precies dezelfde muziek als in alle andere Kirby spelletjes. Zal ik dat deuntje ooit zat worden?)
_________________________________________________________

Zie ook:
- Nieuw in het winkelkanaal: week 6 – Super Mario World, Zelda II en Vigilante
- Bonanza Bros, Gain Ground, Comix Zone, Gradius – wow!
- Een recensie van Soldier Blade
- Nieuw in het winkelkanaal: Mario Kart 64 en Soldier Blade
- Nieuw in het winkelkanaal: Street Fighter II en Super Probotector
- Xevious, of hoe Nintendo zich er deze week wel heel erg makkelijk vanaf maakt
- Eindelijk wat klassiekers voor de Virtual Console
- Vijf nieuwe van Sega voor de Virtual Console
- Deze week wel twee nieuwe Virtual Console titels
- Ik sta op het punt om iets stoms te doen
- Heel veel explosies

Lees ook:NTSC spellen op PAL virtual console steeds dichterbij
Lees ook:Mother 3 op Virtual Console “niet uitgesloten”
Lees ook:Nieuw in het winkelkanaal: Kid Icarus, Ocarina of Time
Lees ook:Ook Duckhunt naar Virtual Console
Lees ook:Eindelijk wat klassiekers voor de Virtual Console

11 reacties op “Nieuw in het winkelkanaal: Kirby’s Adventure, Excitebike, R-Type III, New Adventure Island

  1. micha

    “Voor zover als race-spelletjes kunnen gaan is Excitetruck behoorlijk ontoegankelijk.”

    Bedoel je hier nie Excitebike?

      /   Beantwoorden  / 
  2. Cailin Coilleach

    Holy crap! Als ik R-Type iii zo zie dan zou ik niet eens door het eerste level heen komen! o_O Weet ik ook weer waarom ik die SS-S nooit speel :D

      /   Beantwoorden  / 
  3. viktor

    bij excite bike 64 op de n64 kan je dit spel als bonus unlocken en ik vond het best leuk:P maar soccer mode is egt fantastisch:P

      /   Beantwoorden  / 
  4. Sjuul

    Adventure Island had je ook op de MSX als Wonderboy. Ik wilde het spel graag leuk vinden, maar het was gewoon veel te moeilijk.

      /   Beantwoorden  / 
  5. erik

    “Bedoel je hier nie Excitebike?”

    Oeps, ja. :) Goed gezien!

    “Holy crap! Als ik R-Type iii zo zie dan zou ik niet eens door het eerste level heen komen! o_O”

    Grappig genoeg IS dit ook het eerste level. ;) Daarna wordt het alleen nog maar moeilijker. :p Heerlijk!

    “Adventure Island had je ook op de MSX als Wonderboy. Ik wilde het spel graag leuk vinden, maar het was gewoon veel te moeilijk.”

    Daar kan ik me helemaal in herkennen, maar dan met Super Adventure Island. Het ziet er leuk uit, ik wilde het graag leuk vinden… maar het spel is echt genadeloos.

      /   Beantwoorden  / 
  6. poeh

    ahh Adventure Island ken ik als Boukenjima 1,2,3. Ik vond het wel grappig. (maar iemand die nu mooie graphics gewend is, zal dit waarschijnlijk niets vinden:P).

      /   Beantwoorden  / 
  7. Luie Wolf

    Leuk… kirby en excitebike… excitebike op de zwartwit Gameboy was leuker trouwens en dit hebben we allen eigenlijk al te vaak gespeeld. Maar voor degene die nog maar net uit de luiers komen gekropen: ga dit spelen! Essentiële Nintendo history!

    Leuk trouwens, ze hebben een toffe manier bedacht om tóch écht te kunnen lopen en springen in virtual reality spelletjes!
    http://www.virtusphere.com

      /   Beantwoorden  / 
  8. anthony_wii_man

    als het iets is waar ik geen genoeg van kan krijgen, dan is het het victorie dansje van kirby na een eindbaas!

      /   Beantwoorden  / 
  9. Paulywauly

    hmmm, die r-type die had ik op de game boycolor ook, helemaal dood gespeeld. echt in dit geval deel ik dezelfde liefde als erik, ik vind die vliegtuigjes side- of downscrolling schiet spelletjes echt uber!!

    aanschaffe dat spel!!!!

    ja :D

    truste!

      /   Beantwoorden  / 
  10. erik

    Ik heb de gameboy versie zelf nooit gespeeld, maar zoals ik heb begrepen was dat één van de slechtste R-Types ooit, ook niet gemaakt door de vaste ontwikkelaar Irem. Met andere woorden, T=Type III is waarschijnlijk nog veel beter dan het spel dat jij gespeeld hebt. :)

      /   Beantwoorden  / 
  11. PaulyWauly

    “Ik heb de gameboy versie zelf nooit gespeeld, maar zoals ik heb begrepen was dat één van de slechtste R-Types ooit, ook niet gemaakt door de vaste ontwikkelaar Irem. Met andere woorden, T=Type III is waarschijnlijk nog veel beter dan het spel dat jij gespeeld hebt. :)

    Nee nee, die r-type op de game boy color was een port van r-type 3, en er stond ook een r-type special versie op (meen ik, moet em nog eens zoeken), maar verder was r-type 3 gewoon een port ik herken heel het level van het filmpje.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.