Nieuw in het winkelkanaal: week 6 – Super Mario World, Zelda II en Vigilante


Het is weer vrijdag en dat betekent drie nieuwe Virtual Console spelletjes in het winkelkanaal. De grootste titel vandaag is uiteraard Super Mario World. Start je Wii maar alvast op want dit is een essentiële aanschaf. Het enige geldige excuus om Super Mario World niet te downloaden is als je het spel al op een andere manier (SNES of GBA) gespeeld hebt. Voor de rest: verplichte kost!

Super Mario World

Super Mario World is zonder al teveel twijfel het beste spel dat momenteel in het winkelkanaal te vinden is. En het is absoluut de beste van de klassieke Mario games, de overtreffende trap van Super Mario Bros 3. Het is groter, mooier, beter, uitgebreider, gebalanceerder, met meer geheimen en simpelweg leuker om te spelen.

In Super Mario World maakten we voor de eerste keer kennis met Yoshi. Miyamoto wilde Mario eigenlijk al veel langer op de rug van een dinosaurus laten rijden, maar pas bij de Super Nintendo was de hardware krachtig genoeg om zijn idee goed uit te werken. Het werkte fantastisch. Moderne spelers die Yoshi alleen kennen van zijn bijrol in Super Mario Sunshine zullen aangenaam verrast zijn. In dit spel voegde de groene dinosaurus wél wat toe aan de spelervaring.

Ook Mario’s cape is een aparte vermelding waard. Door de jaren heen heeft Mario al op veel verschillende manieren kunnen vliegen (met een kwispelende staart, met konijnen-oortjes, met een gevleugelde pet), maar niets heeft ooit kunnen tippen aan de gele cape. In Super Mario World voelt het vliegen niet aan als een goedkoop magisch trucje, maar werkelijk alsof je door de wind wordt gedragen. Maak spectaculaire duikvluchten om vervolgens vlak boven de grond weer op te trekken. Fantastisch! Net zelden kon ik mezelf daar zo in verliezen dat ik compleet de tijd vergat en een leven verloor omdat de timer ongemerkt was leeggelopen.

Als je nog nooit iets uit het winkelkanaal hebt besteld, dan is dit het moment om te beginnen. Super Mario World mag je echt niet missen.

__________________________________________________________

Zelda II: The Adventure of Link

Dit spel is gevaarlijk. Mensen zullen vandaag in het winkelkanaal komen, de naam Zelda tegenkomen en denken: “Hey een Zelda-spel dat ik nog niet ken, leuk!” Vervolgens downloaden ze het (iedere Zelda game is immers een meesterwerk, toch?) en worden geconfronteerd met een rommelig, slecht afgewerkt en ontoegankelijk spel dat voor geen meter lijkt op de Zelda waar iedereen zo van houdt.

Zelda II: The Adventure of Link is niet per se een slecht spel, maar spelers moeten wel goed weten waar ze aan beginnen. Deze game speelt als een klassieke RPG, inclusief Experience Points waarmee Link steeds sterker wordt. Je loopt rond over een plattegrond van Hyrule, en iedere keer dat je daarbij een vijand tegen het lijf loopt kom je niet terecht in een turnbased gevecht, maar moet je in een kort platformlevel een aantal tegenstanders verslaan.

Er zitten best een paar leuke ideeën verwerkt in deze game, maar het voelt geen moment aan als een echte Zelda. Bereid je bovendien voor op één van de moeilijkste games die je ooit zult spelen. Vooral de latere levels, waarbij de vijanden eindeloos vaak op je af blijven komen vanaf de zijkant van het scherm, zijn erg frustrerend.

Downloaden op eigen riscio.

__________________________________________________________

Vigilante

Side-scrolling beat’em up met verrassend goede graphics. Zoals bijna iedere oude game heeft Vigilante een kleine groep fanatieke fans die je zullen vertellen dat het een fantastische game is, maar de algemeen heersende mening lijkt toch te zijn dat dit in feite niet echt een topper is. Ik ben zelf niet met het spel bekend, maar in de onderstaande video ziet het er erg simpel uit. Geen spannende gevechten met sterke tegenstanders, maar zwakke tegenstanders die al met één klap uitgeschakeld kunnen worden die je vooral proberen te overmeesteren doordat ze met zovelen zijn. Jammer.

Het verhaal achter dit spel is overigens dat Madonna (ja die Madonna, de popster) is ontvoerd en dat jij haar moet redden. Misschien dat Vigilante daarmee een interessante aanschaf wordt voor Madonna fans, al zou ik me niet teveel voorstellen van haar rol.

__________________________________________________________

Zie ook:
- Bonanza Bros, Gain Ground, Comix Zone, Gradius – wow!
- Een recensie van Soldier Blade
- Nieuw in het winkelkanaal: Mario Kart 64 en Soldier Blade
- Nieuw in het winkelkanaal: Street Fighter II en Super Probotector
- Xevious, of hoe Nintendo zich er deze week wel heel erg makkelijk vanaf maakt
- Eindelijk wat klassiekers voor de Virtual Console
- Vijf nieuwe van Sega voor de Virtual Console
- Deze week wel twee nieuwe Virtual Console titels
- Ik sta op het punt om iets stoms te doen
- Heel veel explosies

Lees ook:Mother 3 op Virtual Console “niet uitgesloten”
Lees ook:NTSC spellen op PAL virtual console steeds dichterbij
Lees ook:StarTropics in Amerikaanse Virtual Console
Lees ook:Een Virtual Console game downloaden filmpje
Lees ook:Hij is terug!

7 reacties op “Nieuw in het winkelkanaal: week 6 – Super Mario World, Zelda II en Vigilante

  1. Wouwter

    Super mario world is echt geweldig :D Al meerdere malen hélémaal uitgespeeld. :D

      /   Beantwoorden  / 
  2. Lottie

    Nog meer reden om een USB WIFI stick te kopen, hoeveel Wii points kost Super Mario World? En zit er nog een bepaalde geldigheid aan de Wii Points?

      /   Beantwoorden  / 
  3. denise

    super mario world jaahhh! hebbe hebbe ! …maar ik kan natuurlijk altijd gewoon mijn snes erbij pakken…

      /   Beantwoorden  / 
  4. Tr0d

    Vigilante doet me denken denken aan ‘Kung Fu Master’ dat ik veel gespeeld heb op de C=64. Ik vond dat altijd een geweldig spel.

      /   Beantwoorden  / 
  5. viktor

    vette mario speedrun!
    en de muziek van die zelda is tog niet verkeerd?

      /   Beantwoorden  / 
  6. Mithrandir

    Hm zal aan mij liggen maar die mario speedrun lijkt me geeneens zo goed gedaan. zitten 3-4x echt slome fouten in.

      /   Beantwoorden  / 
  7. erik

    “hoeveel Wii points kost Super Mario World?”

    800 Wii Points. Dat is dus 8 euro.

    “En zit er nog een bepaalde geldigheid aan de Wii Points?”

    Nee, die zijn onbeperkt geldig gelukkig. Kun je gewoon bewaren op je account totdat je ooit weer een ander spel wilt downloaden.

    “Hm zal aan mij liggen maar die mario speedrun lijkt me geeneens zo goed gedaan. zitten 3-4x echt slome fouten in.”

    Nee, ligt niet aan jou. Ik was ook niet echt onder de indruk. Ik heb het alleen maar gebruikt omdat de beeldkwaliteit lekker scherp is en omdat het wel een goed beeld geeft van het spel. Maar dit moet veel beter en sneller kunnen. Inderdaad veel slordigheidsfoutjes.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.