Deze week wel twee nieuwe Virtual Console titels


Het nieuwe jaar wordt spectaculair afgetrapt met deze week wel twee nieuwe Virtual Console titels. Wat goed van Nintendo. Wat een bemoedigend begin van 2007! We mogen wel dankbaar zijn dat men speciaal voor ons de moeite heeft genomen om Super Mario Bros. weer eens af te stoffen. Het is tenslotte alweer minstens twee jaar geleden dat die game voor het laatst opnieuw werd uitgebracht (2004, NES Classic editie op de GBA). Onderhand begint de vraag zich op te dringen of er nog mensen bestaan dit spel nog niet gespeeld hebben?

Natuurlijk, Super Mario Bros. is een klassieker, maar wanneer houdt het een keer op? Heeft Nintendo er ondertussen nog niet genoeg geld aan verdiend? Het begint bijna gênant te worden. Eerlijk is eerlijk, voor 500 Wii Points is het wel de goedkoopste versie tot nu toe. En mochten er daadwerkelijk gamers zijn die het nog nooit gespeeld hebben (je kan het je bijna niet voorstellen, zulke figuren hebben dan wel hun uiterste best gedaan om het spel te ontlopen) dan is het nog altijd een download waard.

(Want het is verbazingwekkend hoe speelbaar het na al die jaren nog steeds is, zeker in vergelijking met andere vroege NES titels. De drang om het volgende level te bereiken is op mysterieuze wijze nog steeds erg groot. Kijk niet verbaasd op als je de controller pas weer weg kunt leggen als je het allerlaatste level gehaald hebt. Super Mario Bros. kan nog makkelijk de strijd aan met iedere moderne platformer van de afgelopen jaren, dat is het probleem niet).

Het probleem is dat als Nintendo het zich wil kunnen veroorloven om dit soort magere weken in te lassen, met nogmaals slechts twee nieuwe titels, dat ze er dan beter voor kunnen zorgen dat die titels ook echt de moeite waard zijn. Geen eindeloos herkauwde troep als Super Mario Bros., maar echte krakers als Pilotwings, Super Metroid of Ocarina of Time.

En dat tweede spelletje dan?


Ja, Moto Roader heet het. Wie had daar ooit eerder van gehoord? Filmpjes van de game in actie kon ik nergens vinden, professionele recensies bestaan er niet van en zelfs screenshots zijn zeldzaam. Hoe word ik in hemelsnaam geacht erachter te komen of Moto Roader iets voor mij is?

Uit wat ik kan opmaken uit anderhalve screenshot en twee dolenthousiaste door bezoekers geschreven reviews op gamefaqs (maar op gamefaqs zijn alle reviews dolenthousiast of overdreven negatief, een gulden middenweg bestaat er niet) is Moto Roader een van bovenaf bekeken partyracer voor vijf spelers. Een kruising tussen Rock’n Roll Racing en Micro Machines. Met meerdere spelers tegelijk is het erg de moeite waard, voor solo-spelers waarschijnlijk niet echt. Ik denk dat ik hem maar oversla en hoop op betere tijden. Misschien volgende week?

Wel positief is dat Moto Roader weer gewoon 600 Wii Points kost. Dat zou de standaardprijs moeten zijn voor alle Turbografx titels, maar vorige week kostte R-Type er plotseling 800. Afzetters!

Bron: Nintendo

Zie ook:
- Trage verbinding? Vreemde Error Codes?
- Ik sta op het punt om iets stoms te doen

Lees ook:Japanse verpakking New Super Mario Bros wordt GEEL
Lees ook:Shigeru Miyamoto’s New Super Mario Bros Wii-savegame
Lees ook:Amerikaanse New Super Mario Bros boxart
Lees ook:Hanabi Festival! Japanse spellen in PAL winkelkanaal
Lees ook:New Super Mario Bros later in Japan als in Amerika?

8 reacties op “Deze week wel twee nieuwe Virtual Console titels

  1. denise

    mmm, zou het echt heel erg geven als ik super mario bros inderdaad nog nooit gespeeld heb ? ik bedoel word ik nu nog wel gewardeerd in de maatschapij ?

    of staat hij toevallig op die superstar versamel ding geval voor de snes ?

      /   Beantwoorden  / 
  2. erik

    “of staat hij toevallig op die superstar versamel ding geval voor de snes ?”

    Uiteraard. :p Nintendo laat echt geen kans voorbij gaan om Super Mario Bros opnieuw uit te brengen. Zie je wel dat ook jij hem gespeeld hebt? ;)

      /   Beantwoorden  / 
  3. denise

    “Uiteraard. :p Nintendo laat echt geen kans voorbij gaan om Super Mario Bros opnieuw uit te brengen. Zie je wel dat ook jij hem gespeeld hebt? ;)

    wou ! jes ! ik hoor ook bij de mensen massa die dit spel is opgedrongen… maar ik geloof niet echt dat ik het spel veel gespeeld heb… xD

      /   Beantwoorden  / 
  4. Hell Yeat Rub

    Moto roader ken ik wel….ontsettend saai…vond ik toen..besturing slecht..blablabla(op de HELE oude computer) speelde ik, zat ook bomberman 64 – Bonks (3 delen) enzvoort OP

      /   Beantwoorden  / 
  5. benjamin

    *speelt voor de eerste keer Super Mario Bros*

      /   Beantwoorden  / 
  6. arend

    “Onderhand begint de vraag zich op te dringen of er nog mensen bestaan dit spel nog niet gespeeld hebben?”

    ja ik.

      /   Beantwoorden  / 
  7. erik

    “*speelt voor de eerste keer Super Mario Bros*”
    “ja ik.”

    Okee dan. :p

    Blijkbaar heb ik het bereik van Super Mario Bros dan toch een beetje overschat.

      /   Beantwoorden  / 
  8. Animelover

    Hmz… ik vidn het een geweldige game hoor maar ik heb er nu nog speit van dat ik mijn vader en moeder het liet spelen :P ik kan me al dat geschreeuw nog herinneren toen mijn vader game over ging…. Wahahahaaha xD

    Btw, als we thuis ruzie hadden was het om wie als eerst mario mocht doen -_-

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.