Nieuw in het winkelkanaal: Kid Icarus, Ocarina of Time


Deze week een gigantische week voor de Virtual Console, met de release van misschien wel, volgens sommigen, het beste spel ooit gemaakt. Als je het mij vraagt nog steeds beter dan Twilight Princess en gewoon verkrijgbaar voor 1000 Wii Points (en geen 1200 zoals in Japan). Daarnaast ook nog een ander spel waar veel mensen zich blijkbaar op verheugden…

The Legend of Zelda: Ocarina of Time

Maar eerst Ocarina of Time. Als je al langer een Nintendo-gamer bent is de kans groot je dit spel al eerder gespeeld hebt – Nintendo heeft je daar in ieder geval meer dan genoeg kansen toe gegeven – en weet je al precies wat je te wachten staat. Maar stel dat er nog spelers bestaan die een paar weken geleden voor het eerst kennis maakten met Nintendo. Mensen die Ocarina nog nooit meegemaakt hebben. Misschien hebben ze Twilight Princess al wel uitgespeeld, maar de voorloper van dat meesterwerk kennen ze nog niet. Tegen die mensen kan ik maar één ding zeggen:

Ik ben jaloers op jullie.

Voor de eerste keer Ocarina of Time spelen is een magische ervaring waarbij je van de ene verbazing in de andere zult vallen. Het is wat moeilijker dan Twilight Princess waardoor het, ondanks dat de oppervlakte van de spelwereld misschien kleiner is, groter en epischer aanvoelt. Dat komt ook door de intrigerende plot van het spel die zich, doormiddel van tijdreizen, afspeelt over een periode van zeven jaar. Moderne gamers moeten misschien even wennen aan de hoekige N64 graphics, maar zodra je er eenmaal aan begint vergeet je dat snel genoeg. Doe jezelf een plezier en download dit spel.

_______________________________________________________

Kid Icarus

Kid Icarus wordt de laatste tijd nogal eens genoemd in het rijtje Mario, Zelda, en Metroid – als één van de grote Nintendo-franchises. Maar in tegenstelling tot die drie series hebben we nu al 20 jaar lang niks meer over Kid Icarus gehoord. In 1991 verscheen er weliswaar nog een vervolg op de eerste Game Boy, maar alleen in Amerika en Europa. Thuisland Japan viel Nintendo er niet eens mee lastig. Vervolgens kwam er geen 16bit update, de serie maakte niet de sprong naar 3D en op Pit's onverwachte gastoptreden in SSB:B na, later dit jaar, is er helemaal niets meer met Kid Icarus gedaan.

Waarom niet? Omdat in ieder geval Nintendo het nog met me eens is: dit spel is gewoon niet zo leuk om te spelen! Negeer dat groepje gamesjournalisten dat Kid Icarus maar blijft ophemelen alsof het een soort heilige graal is. Dat is het niet. Van een nieuwe sequel (waar dat gezelschap heel erg op hoopt) zou Nintendo anno 2007 misschien iets moois kunnen maken, maar het originele spel is niets meer dan een primitieve platformer uit de beginperiode van de NES. Bekijk de video en zie het met eigen ogen.

Kid Icarus heeft helemaal niets te zoeken in het rijtje Mario, Zelda en Metroid. Het spel is veel beter op z'n plaats in het rijtje Ice Climbers, Balloon Fight en Gumshoe. Zeg niet dat ik je niet gewaarschuwd heb!

Zie ook:
Nieuw in het winkelkanaal: Kirby's Adventure, Excitebike, R-Type III, New Adventure Island
Nieuw in het winkelkanaal: week 6 – Super Mario World, Zelda II en Vigilante
Bonanza Bros, Gain Ground, Comix Zone, Gradius – wow!
Een recensie van Soldier Blade
Nieuw in het winkelkanaal: Mario Kart 64 en Soldier Blade
Nieuw in het winkelkanaal: Street Fighter II en Super Probotector
Xevious, of hoe Nintendo zich er deze week wel heel erg makkelijk vanaf maakt
Eindelijk wat klassiekers voor de Virtual Console
Vijf nieuwe van Sega voor de Virtual Console
Deze week wel twee nieuwe Virtual Console titels
Ik sta op het punt om iets stoms te doen
Heel veel explosies

Lees ook:Double Dungeons (Wii VC) trailer
Lees ook:VC Ocarina of Time voor 1200 Wii Points?
Lees ook:NTSC spellen op PAL virtual console steeds dichterbij
Lees ook:Problemen Mario Kart 64 ghost data niets aan te doen
Lees ook:Earthworm Jim nu in het winkelkanaal

14 reacties op “Nieuw in het winkelkanaal: Kid Icarus, Ocarina of Time

  1. maikeru

    Nou nou Erik, wel erg negatief over Pit.

    Ik kan me dit spel nog zeer goed herinneren van toen ik het op mijn NES speelde. Dagen, wat zeg ik vakanties ben ik er zoet meegeweest (misschien wel doordat als je af was je weer een stuk terug moest beginnen).

    Ook vond ik toen (let wel, toen) de replay waarde zeer hoog (misschien zou ik er nu niet eens meer aan beginnen maar toch, toen was is nog geen 10).

    Maar ik heb tijdens het spelen van dit spel de nodige spannende momenten meegemaakt. En ik heb Kid Icarus altijd met veel plezier gespeeld.

    Zit er dan nu ook serieus aan te denken hem te downen, maar goed door tijdgebrek heb ik zelfs Twilight Princess nog niet uitgespeeld en vorige week Super Mario World gedownt, maar ook daar heb ik alleen ff snel de eerste wereld gehaald. Dus…misschien nog ff wachten met Kid, maar ik denk (al is het maar voor old time’s sake) dat ik hem zeker nog wel ga halen.

      /   Beantwoorden  / 
  2. anthony_wii_man

    ik heb ocarina of time en master quest al, dus dat zegt me niet veel. kid icarus heb ik wel eens gespeeld bij een vriend, en ik moet zeggen dat je het alleen moets spelen als je tegen een hoge moelijkheidsgraad kunt. ik vind het op zich toch wel een aardig spel.

      /   Beantwoorden  / 
  3. denise

    oot ! yeah eindelijk :) waarom is mijn wifi stick nou gestorven ? WAAROM ? WAAROM ? ik MOET hem weer aan de praat krijgen IK WIL ORARINA OF TIME !

      /   Beantwoorden  / 
  4. denise

    jeej, ik heb mijn wifi stick aan de praat gekregen ( het lukte gewoon in één keer ) hij heeft een beetje een slechte verbinding (mario is heel klein) maar hij is er teminste mee bezig :)

      /   Beantwoorden  / 
  5. anthony_wii_man

    denise, ik denk dat ik jouw mii heb in mijn plein! O_o

      /   Beantwoorden  / 
  6. erik

    Hopen dat ie het volhoudt totdat je het spel binnen hebt denise…

    “Maar ik heb tijdens het spelen van dit spel de nodige spannende momenten meegemaakt. En ik heb Kid Icarus altijd met veel plezier gespeeld.”

    Dat klinkt echt totaal anders dan mijn ervaringen. Ik hou van platformgames, ik hou van retro-games, ik hou van metroid (dat op dezelfde engine draaide)… op papier ben ik de ideale doelgroep voor Kid Icarus. En toch heeft die game me nooit kunnen bekoren.

      /   Beantwoorden  / 
  7. Lottie

    Owh Erik, ben je jaloers op mij? Ik heb geen idee of ik het leuk vind.Maar dat wil niet zeggen dat ik het geen kans geef. Ik zou Ocarina of Time zo spelen. Aleen heb ik dan wel draadloos internet nodig óf een Wifi usb stick en Wii Pionts. Voorlopig ff niet dus.

      /   Beantwoorden  / 
  8. erik

    Dan ben ik inderdaad een beetje jaloers lottie. ;) Ik zou het spel zo weer opnieuw kunnen spelen als ik wilde. En het zou weer leuk zijn, maar toch niet zo speciaal als die eerste keer.

    Ik hoop voor je dat er nog eens een dag komt dat je het spel wel kunt downloaden. :)

      /   Beantwoorden  / 
  9. Luie Wolf

    Wat betreft Ocarina, ik heb nagenoeg 9 jaar gewacht voordat ik het fluitinstrument opnieuw in mijn handen nam en Hyrule beschermde tegen Ganon… het was niet zo indrukwekkend als de eerste keer, maar ik zat er toch hélémáál in! Zelfs voor hoekige graphics is OoT nog steeds één van de mooiste spellen, puur vanwege het diverse textures gebruik, de magische omgevingen en bovenal de algehele sfeer!

    Kid Icarus… moeilijk gevalletje. Ik had hele goede herinneringen aan dit spel, totdat ik het speelde. Was toch minder. De GameBoy versie was overigens een heel stuk spannender (en moeilijker). Ik denk dat een deel van de hype voortkomt uit het verlangen een magisch 3D spel van Pitt te spelen. Toch is het ouwe NES spelletje lang niet zo slecht alsdat Erik jullie wil doen geloven ;) het is alleen niet zo diepgaand als dat de hype-creërende gamejournalisten jullie willen doen geloven!

      /   Beantwoorden  / 
  10. erik

    “het was niet zo indrukwekkend als de eerste keer, maar ik zat er toch hélémáál in!”

    Het is bij mij ook alweer een paar jaar geleden. Het wordt eigenlijk wel weer eens tijd. (Maar heb ook twilight princess nog steeds niet uitgespeeld… kuch… ik geef de schuld aan de virtual console! Elke week nieuwe retro-games, hoe kan ik die verleiding nu weerstaan? ;)

    “De GameBoy versie was overigens een heel stuk spannender (en moeilijker).”

    Wat stoppen ze bij jou in het drinkwater?! De Game Boy versie is zo mogelijk NOG erger! Dezelfde ellende, maar dankzij de gigantische sprites veel minder overzicht! ;)

    “Toch is het ouwe NES spelletje lang niet zo slecht alsdat Erik jullie wil doen geloven ;)

    Ik zal niemand tegenhouden die het nu toch wil uitproberen, maar ik kan leukere dingen bedenken om met 5 euro te doen. ;)

      /   Beantwoorden  / 
  11. Wouter

    Bedankt Erik! Ik heb Zelda aangeschaft! Meesterwerk!

      /   Beantwoorden  / 
  12. erik

    Heel veel plezier ermee wouter! :) Dat gaat wel lukken denk ik. Waarschijnlijk loop je nu ongeveer voor het eerst rond in de Deku Tree…

      /   Beantwoorden  / 
  13. Wouter

    Klopt! Ik ben van plan mijn ervaringen op te schrijven in een soort dagboek, net als jij bij Animal Crossing Wild World.

      /   Beantwoorden  / 
  14. kever

    pffff ik wil oot zo graag spele maar die usb stick werkt niet fatsoenlijk D:

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.