Eindelijk wat klassiekers voor de Virtual Console


Laatst vroeg iemand me welke Virtual Console spellen ik haar nu écht kon aanraden. Wat was nou echt een leuk spel wat iedereen kan downloaden zonder er spijt van te krijgen? Ik wist niet wat ik daarop moest antwoorden. Gunstar Heroes? Ik vind het geweldig, maar iemand die al niet van zichzelf een shooter-fanaat is zou ik het niet durven aanraden. F-Zero? Castlevania IV? Het zijn allemaal prachtspellen, maar Nintendo heeft nu niet direct de meest toegankelijke voorbeelden uitgezocht om te laten zien wat voor een rijk verleden ze hebben.

In het eerste kwartaal van 2007 komt daar volgens gamefront eindelijk wat verandering in met een paar échte klassiekers. Natuurlijk is er ook nog steeds genoeg om over te klagen (zo zegt Gamefront dat Nintendo vanaf nu tot eind maart maar 36 spellen aan de Virtual Console toe wil voegen. Slechts Zes-en-dertig! Dat zijn er dus gemiddeld zo’n drie per week), maar laten we ons concentreren op het goede nieuws..

Binnenkort weet ik eindelijk een paar goede antwoorden op de vraag wat nou écht een leuke titel is om te downloaden!

Mario Kart 64 bijvoorbeeld. Weliswaar is het de minste Mario Kart uit de hele serie, met een paar hele ongeïnspireerde banen. Maar zelfs een slechte Mario Kart is nog steeds verdomd leuk om te spelen.

En wat te denken van Super Mario World? De eeuwige klassieker die altijd en voor iedereen leuk is (en blijft) om te spelen. Ja, ik denk dat dit mijn standaard-antwoord wordt voor iedereen die me om advies komt vragen. Super Mario World.

Of Ocarina of Time, dat kan natuurlijk ook nog. Iedereen die net Twilight Princess heeft uitgespeeld en deze klassieker nog nooit heeft meegemaakt kan ik Ocarina ook van harte aanraden.

Nog een paar games die in het eerste kwartaal voorbij gaan komen in Europa:

Street Fighter II (SNES) (Waarom nou niet meteen Turbo of Alpha?)
Super Probotector (SNES)
Soldier Blade (TurboGrafx16)
Double Dungeons (TurboGrafx16)
New Adventure Island (TurboGrafx16)

Het zal mij benieuwen wat de andere 27 titels zijn.

Bron: gamefront

Zie ook:
- Vijf nieuwe van Sega voor de Virtual Console
- Deze week wel twee nieuwe Virtual Console titels
- Ik sta op het punt om iets stoms te doen
- Heel veel explosies

Ik bedenk me nu dat ik hier misschien nog aan toe moet voegen dat degene die me om advies vroeg Mario64 al wel kende. Anders had ik die uiteraard blindelings kunnen aanbevelen.

Lees ook:Speciale Mario Kart-trailer voor Europese Virtual Console-release
Lees ook:Nieuw in het winkelkanaal: Mario Kart 64 en Soldier Blade
Lees ook:Alle banen van Mario Kart Wii online speelbaar
Lees ook:Het eerste spel in de Virtual Console met online multiplayer
Lees ook:Super Mario Kart vrijdag in het winkelkanaal

18 reacties op “Eindelijk wat klassiekers voor de Virtual Console

  1. micha

    leuk 2 van de beste spellen voor de N64 er bij(niet dat ik ze ga dowloaden ik heb ze op mijn N64)

      /   Beantwoorden  / 
  2. IR

    Als ze nou F-Zero X zouden uitbrengen ipv de gewone F-Zero…

      /   Beantwoorden  / 
  3. denise

    jahh ze moeten oot uitbrengen die heb ik dus nog niet gespeeld en ik heb hem niet voor welke console dan ook, DAT spel zou ik nou graag nog eens willen spelen :)

    mario kart 64 is de eerste kart die ik heb leren kennen, uuuuren gespeeld, met z’n 4en 2en of gewoon alleen, geweldige tijd was dat toch !

      /   Beantwoorden  / 
  4. viktor

    mk 64 slechtste mario kart??!!!! egt niet!!!

    1.mario kart double dash
    2.super mario kart
    3.mario kart 64
    4.mario kart ds
    5.mario kart super circuit

      /   Beantwoorden  / 
  5. micha

    ik ben het niet met je lijst eens viktor double dash moet niet boven aan want als je daar een beetje kan schieten win je wel dat is anders bij oudere mario karts(mkDS is dus ook als mkdd)

      /   Beantwoorden  / 
  6. cas_09

    @ micha
    heb je Überhaupt ooit eens die versies aangeraakt? Want OF k ben er gewoon barslecht in, OF je moet ook goed kunnen racen (gelukkig kan k dat wel :) )

      /   Beantwoorden  / 
  7. Vincent

    Je moet informatie niet subjectief brengen.. hoe fout ken je zijn..

    Imo is MK64 de beste MK ooit, en super circuit de slechtste (ook alleen maar door alle glitches…)

      /   Beantwoorden  / 
  8. erik

    “DAT spel zou ik nou graag nog eens willen spelen :)

    Nou dit nieuws is wel zo ongeveer officieel hoor. :) Ga er maar gewoon vanuit dát je hem binnenkort kunt gaan spelen.

    “mk 64 slechtste mario kart??!!!! egt niet!!!”

    Echt wel! :p

    1. Super Mario Kart
    2. Mario Kart DS
    3. Mario Kart: Super Circuit
    4. Mario Kart: Double Dash
    5. Mario Kart 64

    Super Circuit wordt echt vaak onderschat. Ik denk omdat het lastiger is een multiplayer-sessie voor elkaar te krijgen. Maar dat spel is écht heel goed. Een paar van de allerbeste banen uit de hele serie en geniale controls. Je bouwt automatisch de mini-speedboost op als je perfect door de bochten glijdt, en zonder dat je als een idioot links/rechts/links/rechts hoeft te klikken. Het is het beste van twee werelden! :p

    - Wel mini-speed boosts.
    - Ook ouderwets fijn door de bochten sliden.
    - Snaken is onmogelijk.

      /   Beantwoorden  / 
  9. denise

    “Nou dit nieuws is wel zo ongeveer officieel hoor. :) Ga er maar gewoon vanuit dát je hem binnenkort kunt gaan spelen. “

    ik denk ook niet dat nintendo zo dom is om dát spel niet uit te brengen op de VC ! en ik denk dat ik voor mezelf ookal wel had besloten dat ik hem ga downloaden en ga uitspelen ;)

      /   Beantwoorden  / 
  10. mumu

    mariokart 64 = my favo ^_^

      /   Beantwoorden  / 
  11. Wisse

    Ik heb de bonus disk die je bij mario kart pack (NGC) kreeg. Daarop kan je veel zelda klassiekers spelen (dus ook OoT) dus Oot hoef ik niet te kopen :)

    En met de MK lijst ben ik het met Erik eens! Alleen heb ik super circuit nog nooit gespeeld maar met de rest ben ik het totaal eens.

      /   Beantwoorden  / 
  12. erik

    “Ik heb de bonus disk die je bij mario kart pack (NGC) kreeg. Daarop kan je veel zelda klassiekers spelen (dus ook OoT) dus Oot hoef ik niet te kopen :)

    Die disc heb ik ook. Maar de N64 spellen erop nooit gespeeld. Wel heb ik via die disc een keer het allereerste NES spel herspeeld. Ik vond het griezelig dat ik na al die jaren nog precies alle ingangen van alle dungeons wist te vinden. Ook die ene verborgen dungeon waarvoor je dwars door een rotswand heen moet lopen. :p

    Ik heb ook geprobeerd om Zelda II voor de NES te herspelen met die disc, maar dat spel is echt TE moeilijk. Vroeger heb ik hem een keer uitgespeeld, maar het lukte me nu niet eens meer om door het eerste paleis heen te komen. Zo… veel… vijanden… het houdt gewoon niet op.

    Maar de N64 delen heb ik nooit via die disc gespeeld. Ik heb gehoord dat de framerate in Majora’s Mask niet al te best is en erger nog… dat het spel soms crasht! :-o

    Dus laten we hopen dat Nintendo dat oplost voordat het spel op de Virtual Console wordt geplaatst.

    “Alleen heb ik super circuit nog nooit gespeeld maar met de rest ben ik het totaal eens.”

    Dan weet je wat je te doen staat. ;) Zeker als Super Mario Kart ook bovenaan staat in jouw lijst… zul je Super Circuit vast en zeker geweldig vinden! Het is het meest rechtstreekse vervolg op Super Mario Kart ooit.

      /   Beantwoorden  / 
  13. MetroidPrime

    De N64 spellen op die disc zijn wel de moeite waard om te spelen. Beide spellen zien er veel scherper uit dan op de N64, vooral op de Wii.

    In MM ben ik ongeveer op driekwart van het spel, maar de framerate is prima en het spel is nog niet gecrashed bij mij. Het enige wat niet helemaal goed is, is het geluid. Als de Gamecube/Wii van het schijfje aan het laden is, wil het geluid nogal eens gaan kraken. OoT heeft dit probleem vreemd genoeg niet. OoT draait ook nog eens in 640×480(net zoals MM op de N64) in plaats van 320×240 zoals OoT op de N64.

      /   Beantwoorden  / 
  14. erik

    “In MM ben ik ongeveer op driekwart van het spel, maar de framerate is prima en het spel is nog niet gecrashed bij mij.”

    Hm okee. :) Bedankt voor het advies. Zodra Twilight Princess uit is en ik een nieuwe Zelda wil spelen zal ik dan zeker dat schijfje gebruiken. Scherpere graphics zijn inderdaad wel fijn, en ik vind de GameCube controller veel fijner dan de N64 controller.

    “Als de Gamecube/Wii van het schijfje aan het laden is, wil het geluid nogal eens gaan kraken.”

    En dat is alleen één keer aan het begin? Of iedere keer dat je een nieuwe ruimte binnen komt?

      /   Beantwoorden  / 
  15. Lottie

    Leuk, ik ga binnekort een Wi-Fi stik kopen, kan ik die ook gelijk dowloaden. De meningen verschillen heel erg over MK terwijl ik Double Dash weer het leukste vind. ^^

      /   Beantwoorden  / 
  16. MetroidPrime

    Dat kraken gebeurd alleen als het spel aan het laden is binnen een gebied. Het komt maar heel af en toe voor en dan voornamelijk in het centrum van Clock Town. Bij de overgang tussen twee gebieden of tussen twee kamers in een dungeon ben ik het volgens mij nog niet tegengekomen.

      /   Beantwoorden  / 
  17. Hell Yeat Rub

    heey mensen ik heb WarioWare…KEi Vet..!!!
    en jaah 1dag van te voren!/ gisteren was die er eigenlijk af:D

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.