Yoot Saito is misschien bezig met Seaman DS

Eigenwijze spellenmaker Yoot Saito kreeg onlangs slecht nieuws te verwerken toen Apple zijn remake van GABO (een spirituele opvolger van Seaman, met een holbewoner in plaats van een pratende vis) afkeurde voor de iPhone. Op zijn persoonlijke blog praat hij over het mislukte project; blijkbaar vond Apple GABO ‘onplezierig’ om te spelen. Volgens deze vertaling hoopt Saito op een later tijdstip verder te werken aan GABO maar, en nu wordt het interessant, voorlopig is zijn team nog te druk met Seaman DS.

Seaman (een aquariumspel waarin spelers tegen hun vis kunnen praten) leek altijd al een perfecte match voor de Nintendo DS vanwege de ingebouwde microfoon en het touchscreen, maar dit is de eerste concrete hint dat er ook echt aan een DS-port wordt gewerkt. Spannend!

Zie ook:
- Rittai Picross komt eraan, maakt Picross driedimensionaal
- Umihara Kawase komt ons kwellen op de Nintendo DS

[games.blog forum]

Lees ook:Bewijst deze Kerstman-Seaman dat de 3DS-versie echt bestaat?
Lees ook:Yoot Saito is bezig met een spel voor de Revolution
Lees ook:Seaman 2 site geopend
Lees ook:Seaman 2 aangekondigd voor Playstation 2
Lees ook:Picross 3D (je nieuwe verslaving) komt in februari naar de DS

16 reacties op “Yoot Saito is misschien bezig met Seaman DS

  1. Kikujiro

    Ik hoop nog steeds ooit eens een keer Yoot Saito’s Odama voor een zacht prijsje ergens te zien liggen. Alhoewel ze eigenlijk, inspelend op de actualiteit, een remake van deze game onder de naam “Obama” voor de Virtual Console hadden moeten uitbrengen (democraten vs. republiekeinen), waarbij je door het roepen van “Yes we can” de flippers beweegt… of draaf ik nu te ver door?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Berend Jan

      ik heb odama ooit voor 15 euro bij de media markt zien liggen (hele stapels) maar toen was ik zo blut als wat 3 dagen laten waren ze op en toen had ik wel goed.
      .
      Ohh de horror…

        /   Beantwoorden  / 
      1. Kikujiro

        *moet even bijkomen van dit shockerende bericht*

        Damn… just my luck.

        15 euro… (ik neem aan zonder microfoon in dat geval)

          /   Beantwoorden  / 
        1. Berend jan

          MET OOKNOG…

          /me slaat kop tegen de muur van schaamte

            /   Beantwoorden  / 
    2. Shitbull55

      LOL. En als je continues op zijn werp je gewoon wat ‘change’ in de machine :-)

        /   Beantwoorden  / 
  2. Berend Jan

    kan ook op de wii nu met dat prachtige wii speak :) , Seaman altijd al hoog op mijn lijstje met Dreamcast titels die ik nog wil hebben. Maar het is of te duur of niet compleet met microfoon dus hebje er niets aan. Ik weet niet hoe genant het is om tegen je S te praten ik weet wel dat ik nooit met mijn puppy heb gepraat in het openbaar met nintendogs. helemaal als het zo een raar spel is als seaman dan voel je je helemaal opgelaten.
    .
    Het heeft wel mijn interesse vooral hoe de DS zich verhoud tot de Dreamcast als dit goed werkt dan hoop ik dat er meer dreamcast spellen naar de DS komen (alhoewel alle toppers/vervolgen wel op andere systemen zoals de xbox enz. zijn uitgekomen)

      /   Beantwoorden  / 
  3. Erik

    Ik denk eigenlijk niet dat je Odama nog in een winkel tegen zult komen, bij de meeste winkels is de GameCube nu toch echt wel definitief uit de schappen verdwenen. Als je dat spel serieus nog een keer wilt spelen zou ik eerder zoeken op marktplaats en dergelijke.
    .
    Puur uit nieuwsgierigheid wil ik het ook nog weleens proberen, maar dan mag het echt niet te duur kosten. Het spel lijkt me eerder interessant dan leuk.
    .
    En Seaman is volgens mij sowieso geen spel om in het openbaar te spelen. ;) In Nintendogs was het alleen maar af en toe een woordje, hier zou je hele gesprekken voeren met je mensvis… dat doe ik toch liever als ik thuis ben!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Berend jan

      Met de gordijnen dicht achter de bank of onder de dekens in je bedje…

      Ik vind met mijn Virtual Boy spelen al Genant als er dan mensen langs fietsen ziet dat er heel raar uit, maar daar ben ik misschien nu wat overheen nu het normaal is om met je controller voor de TV te zwaaien :)

        /   Beantwoorden  / 
    1. Shitbull55

      Leukste filmpje sinds tijden :-)

        /   Beantwoorden  / 
  4. Lufia Comic

    Ik wil dit nog zo graag ervaren. Toen dit spel uitkwam werd het bejubelt om de voice recognitie en intelligentie van de vis..dat mag ook wel na 5 jaar ontwikkeling..vind het zeer interresant dat ‘Seaman’ woorden kan leren en onthouden; vooral omdat deze dan later ook tegen je gebruikt kunnen worden. In een review werd dit omschreven als ‘eng’, de vis had namelijk zijn pincode en de naam van zijn vrouw ontfrutseld. Hoe verder de vis evolueert, hoe intellectueler de gesprekken worden die hij met je probeert aan te gaan. Dit is eigenlijk echt de reden dat ik dit wil hebben! (Dat verzorgen hoeft van mij niet zo :P _

      /   Beantwoorden  / 
  5. Erik

    Kan hij nieuwe woorden leren!? Wow, dat is inderdaad indrukwekkend. Om er speciaal een dreamcast voor aan te schaffen gaat me net iets te ver, maar het lijkt ook mij erg grappig om gesprekken met die vis aan te gaan.

      /   Beantwoorden  / 
  6. Lufia Comic

    Sorry maar wil dit spel echt heeeel graag. :)

    “Now here’s the creepy part. When I first played the game, I thought the way he learned words was cool, but when I had a child and saw how he progressed into learning speech, it brought me to the days of Seaman. The learning arc was essentially the same! My son learned to mimic noises, then patterns of speech, and then finally sounded out words. My son learned exactly how Seaman was programmed to learn and it was creepy. ”

    “Seaman is imparted with millions of years of knowledge, from baseball to dating to astrology.”

    “You think something’s wrong with you because you’re answering and asking questions back. One time, my wife walked in on me and Seaman talking about the future of Europe. Don’t ask, because neither did she.”

      /   Beantwoorden  / 
  7. Erik

    Haha, een discussie over de toekomst van Europa. :p Fantastisch! Als het DS-versie gerucht niet blijkt te kloppen moet ik misschien toch maar eens onderzoeken hoeveel geld een dreamcast + seaman zou kosten.

      /   Beantwoorden  / 
  8. Erik

    Misschien, hangt een beetje van het spel af. Hoe lang het leuk blijft en wat er over te vertellen is. Alleen maar gesprekken overschrijven lijkt me niet zo nuttig. Maar ik zou er hoe dan ook wel *iets* mee doen op deze site. :p

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.