Rittai Picross komt eraan, maakt Picross driedimensionaal

Hij werd een paar weken geleden een beetje over het hoofd gezien omdat Nintendo hem in één adem aankondigde met hun nieuwe DSi, maar Rittai Picross belooft stiekem één van de leukste puzzelspelletjes voor de DS te worden. En nee, je hebt niet per se een DSi nodig om hem te spelen. Iedereen die ooit één van Nintendo’s geniale Picross-spellen heeft gespeeld kan beamen hoe leuk en verslavend het is om nummertjes weg te tikken totdat er een afbeelding overblijft. Als je zoals ik Sudoku‘s teveel op huiswerk vindt lijken, maar je wilt toch ook weleens een intelligent puzzelspel spelen, dan is Picross het ideale alternatief. In Europa kun je momenteel kiezen uit Mario’s Super Picross op de Virtual Console of Picross DS op de, hoe raad je het zo, Nintendo DS.

Rittai Picross is de logische volgende stap en maakt de puzzels driedimensionaal. De nummers op de blokken geven aan hoeveel blokken er in die rij over moeten blijven, en door logisch na te denken kun je precies bepalen welke blokken daarmee overbodig zijn. Ik heb het gevoel dat iedereen die Picross ooit heeft gespeeld de bovenstaande screenshots meteen snapt, terwijl niet-ingewijden zich alleen maar verbaasd achter hun oor zullen krabbelen. (Oplossing: speel Picross!)

Nintendo zelf is na de eerste aankondiging verdacht stil geweest over Rittai Picross, maar Siliconera ontdekte vandaag dat er ongemerkt een Japanse releasedatum is aangekondigd: vanaf 12 maart is het spelletje daar te koop.

Voor de rest van de wereld is er officieel nog niets aangekondigd, maar Nintendo heeft al wel de merknaam ’3D Picross’ laten vastleggen en dat is toch wel een hele sterke aanwijzing dat het spel later dit jaar ook naar Europa en Amerika komt. Dat worden weer slapeloze nachten als we telkens nog één (nog eentje maar, daarna zet ik de DS echt uit) puzzel extra willen oplossen.

Zie ook:
- Mario’s Super Picross: ik geef het op
- Umihara Kawase komt ons kwellen op de Nintendo DS

[games.blog forum]

Lees ook:Picross 3D (je nieuwe verslaving) komt in februari naar de DS
Lees ook:Mario’s Super Picross: uitgespeeld
Lees ook:Yoot Saito is misschien bezig met Seaman DS
Lees ook:Hanabi Festival! Japanse spellen in PAL winkelkanaal
Lees ook:De tien slechtste Mario spellen volgens gametrailers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.