Seaman 2 aangekondigd voor Playstation 2


Ik moet iets bekennen. Ik heb nooit een Dreamcast gehad. Sega’s legendarische console waar een aantal van mijn favoriete spellen voor zijn verschenen, is compleet aan me voorbij gegaan. Prachtspellen als Rez en Skies of Arcadia zijn gelukkig ook op andere spelcomputers verschenen, maar er zijn nog genoeg andere intrigerende titels die echt alleen op de Dreamcast beleefd kunnen worden. Eén daarvan is Seaman.
Soms kom ik ze weleens tegen op eBay of marktplaats. Tweedehands Dreamcasts, meestal niet heel goedkoop. En één van de redenen dat ik soms toch begin te twijfelen is het vooruitzicht dat ik dan misschien Seaman zou kunnen spelen.

Seaman, een bizarre aquariumsimulatie waar een microfoon bijgeleverd werd om met de vissen te praten (na een tijdje begonnen ze ook echt dingen terug te zeggen). Overigens, alsof het uitgangspunt al niet bizar genoeg was, betrof het ook nog eens vissen met mensenhoofden. Een fascinerend concept uit de koker van Yoot Saito. Ooit, zo heb ik mezelf beloofd, ga ik het een keer zelf meemaken.

Met de aankondiging van Seaman 2 op de PS2 is die mogelijkheid weer ietsje dichterbij gekomen. (Hoewel, zolang de game alleen nog maar voor Japan is aangekondigd, schiet ik er eigenlijk nog steeds weinig mee op).


Het uitgangspunt van Seaman 2 is nog steeds hetzelfde, alleen zijn de pratende vissen vervangen door een miniatuur Neanderthaler (oermens). Het verhaal gaat dat deze mini-mensjes miljoenen jaren geleden op aarde geleefd hebben. Aan de hand van hun botten heeft een Russisch bedrijf ze nu gekloond om de mini-mensjes te kunnen verkopen als huisdier. In het spel weet jij de hand te leggen op één van de eerste prototypes, en ga je daarmee aan de slag.

De onderstaande beelden zijn afkomstig uit een infomercial-achtige trailer waarin een Russische wetenschapper de kleine beestjes aanprijst en vertelt op welke manieren ze je leven allemaal kunnen verrijken.







Het spel wordt geleverd met speciale PS2 controller waar een microfoon ingebouwd zit. Communiceren met je virtuele huisdier gaat dus nog steeds door er rechtstreeks tegen te praten. Ik geloof werkelijk dat Yoot er in is geslaagd om tegen alle verwachtingen in een vervolg op Seaman te maken dat nog krankzinniger is dan het origineel. Waarom het uitgerekend op de langzaam uitstervende PS2 moet verschijnen is me een raadsel, maar ik hoop evengoed dat iemand de moeite doet om de Neanderthalers zo snel mogelijk Engels te leren.

Bron: 1UP

Zie ook:
- Vissen verzorgen op de Xbox360 in Aquazone
- Yoot Saito is bezig met een spel voor de Revolution
- Zie Odama in actie

Lees ook:Bewijst deze Kerstman-Seaman dat de 3DS-versie echt bestaat?
Lees ook:Yoot Saito is misschien bezig met Seaman DS
Lees ook:Yoot Saito speelt Odama op de Wii
Lees ook:Seaman 2 site geopend
Lees ook:Koreaanse wetenschappers kweken Seaman in het echt

2 reacties op “Seaman 2 aangekondigd voor Playstation 2

  1. PaRa!

    Tja.. tis maar wat je leuk vind he :P

      /   Beantwoorden  / 
  2. mensje

    Jezus wat is die vis eng zeg!!!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.