Playstation 3 en Xbox360 ongeveer hetzelfde?

Dit zijn screenshots van Fifth Phantom Saga. Een spel dat door Sonic Team (Sega) wordt ontwikkeld voor de Playstation 3. Men wil nog niet zeggen binnen welk genre dit spel zal vallen, maar de afkorting van de titel lijkt ons een duidelijke hint.

Het punt is dat Kikizo Games beweert dat deze plaatjes een realistisch beeld geven van de graphics die mogelijk zijn op een Playstation 3 development kit. De kwaliteit van de beruchte Killzone 2 en Motorstorm trailers lijkt Kikizo bij lange na niet mogelijk.
De development kit is nog niet helemaal identiek aan de PS3 die uiteindelijk in de winkel komt te liggen. Maar zoals je je kunt voorstellen komt het wel behoorlijk dicht in de buurt. Met nog wat meer tijd en poetswerk van zowel de ontwikkelaars als van Sony, denkt Kikizo dat graphics zoals in de Metal Gear Solid 4 trailer uiteindelijk wel mogelijk zullen zijn. Maar dat is niet zo vreemd, MGS4-ontwerper Hideo Kojima heeft zelf gezegd dat hij die trailer waarschijnlijk ook nog wel werkend had kunnen krijgen op een Xbox360.


En dat brengt ons bij een gevoelig punt. Deze plaatjes zien eruit als screenshots van een gemiddelde Xbox360 titel. Niet dat daar ansich iets mis mee is. De Xbox360 is absoluut een krachtige en capabele console. Maar veel mensen hebben het idee, om niet te zeggen de stille hoop, dat de Playstation 3 daar nog eens een paar stappen overheen zal gaan. En dat lijkt er na Kikizo’s verslag niet echt meer in te zitten.

Je kunt je afvragen hoe betrouwbaar Kikizo is, maar men beweert op bezoek te zijn geweest bij maar liefst drie verschillende ontwikkelaars die hen alledrie op de PS3 development kit hebben laten spelen. Tenzij ze dit hele verhaal dus uit hun duim zuigen (wat wel schandalig zou zijn) is dit het allereerste ‘hands on’ verslag.

"In tegenstelling tot de Xbox en de PS2, waarbij de Xbox een hele hoop ingebouwde effecten had die feitelijk een generatie voor lagen op de PS2, zijn de Xbox360 en de PS3 merkbaar machines van dezelfde generatie. De een kan geen trucjes die de ander niet kan. Hooguit kan de Playstation 3 wat meer leuke effecten tegelijkertijd op het scherm toveren, maar in het uiteindelijke apparaat kan dat verschil door memory bottlenecks ook nog wel grotendeels verdwijnen. Als er een verschil zit tussen de graphics zal dat vooral komen door de vaardigheid van de ontwikkelaar, en hoeveel tijd en geld de uitgever voor een spel uit wil trekken." aldus een ontwikkelaar die men gesproken heeft.

Er staan nog een paar interessante opmerkingen in het artikel. Dat de controller inderdaad terug naar de ontwerptafel is gestuurd bijvoorbeeld, en dat als Sony echt alles in de PS3 wil proppen wat ze van plan zijn, dat de behuizing waarschijnlijk ook nog wel een slag groter zal worden dan het model dat we nu gezien hebben. Geloofwaardig of niet, voor iedereen die op de PS3 zit te wachten is het toch wel het lezen waard.

Bron: Kikizo
Bron: Fifth Phantom Saga site

Zie ook:
- 1UP voorspelt de ondergang van Sony
- PSP2 als zoethoudertje tot de PS3 komt
- Wil Sony teveel met de Playstation3? Welnee…
- Activision bevestigt drie Playstation 3 titels
- Vier screenshots Nextgen Sonic The Hedgehog
- Xbox Live Arcade is onverslaanbaar voor Sony en Nintendo… volgens Microsoft
- Je Playstation3 is eigenlijk niet compleet zonder een PSP
- Playstation 3 e-mail adres al te koop
- Motorstorm tegelijk met Playstation3 gelanceerd

Lees ook:Geen paniek, research naar volgende Xbox begonnen
Lees ook:Rumble + Motion Sensors = te duur voor PS3
Lees ook:PS3 Online opent frontale aanval op Xbox Live
Lees ook:Ghostbusters 3 op PS2 en Wii met een Pixar-uiterlijk
Lees ook:Zo werkt stembesturing op de PlayStation 4

3 reacties op “Playstation 3 en Xbox360 ongeveer hetzelfde?

  1. gamer 88

    de playstatiion 3 haalt het nooit om de 360 in te halen dat konden ze bij de xbox 1 ook niet dus zall nu ook wel niet zijn .de 360 heeft nu al laten zien wat ie kan en dat zou de ps 3 onwaarschijnlijk ook kunnen maar dan nog de 360 is veel sneller mooieren better dus in een woord : de 360 wint geheid

      /   Beantwoorden  / 
  2. Dexil

    gamer 888 hoe kom je daar nou weer bij
    ps3 hoort sneeler te worden dan de360
    2 de xbox kwam later dus als ze de ps2 die al op de markt was niet kunnen inhalen zouden ze er eigenlijk ook niet moeten komen
    3.dat die mooier is is jou mening:P

      /   Beantwoorden  / 
  3. Paul Hu

    Iedere console heeft wel wat unieks (hoop ik:S)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.