Xbox Live Arcade is onverslaanbaar voor Sony en Nintendo… volgens Microsoft

De manager van Xbox Live Arcade haalt fel uit naar de vergelijkbare plannen van Sony en Nintendo. De Live Arcade is natuurlijk een groot succes. Veel groter dan Greg Canessa, zoals de beste man heet, had verwacht. En hij denkt dat het zijn concurrenten nooit zal lukken om dat succes te evenaren.

"Ik vond het interessant om te zien hoe Nintendo’s aankondiging voor de Revolution download service ruim een jaar kwam nadat wij onze plannen bekend gemaakt hadden. Volgens mij doen ze het alleen maar als een tegenreactie op ons." Hij vertelt verder dat hij de plannen interessant vindt op een bepaalde retro-manier, maar dat het toch wel erg beperkt is allemaal.
"De retro-spelletjes zijn bij ons maar een klein onderdeel van het hele pakket, bij Nintendo is dat alles wat je krijgt."

"Wij bekijken het veel breder als Nintendo. Live Arcade gaat in feite over kleine downloadbare games in alle soorten en maten. Neem onze meest succesvolle titel Geometry Wars bijvoorbeeld. Dat is niet een een of ander 10 jaar oud retro-spelletje dat op een emulator gedraaid wordt. Het is een heel nieuw spel dat specifiek voor de de Xbox360 geschreven is. Bij ons komen er allemaal compleet nieuwe spelletjes uit van onafhankelijke ontwikkelaars."

"Om eerlijk te zijn, een hoop van die oude Nintendo-spelletjes zijn leuk in je herinneringen. Je zult ze misschien af en toe nog eens spelen om nostalgische redenen, maar ze zijn gewoon niet zo leuk meer als vroeger. Je herinnert je ze mooier dan ze in werkelijkheid waren. Ik denk dat een hoop van die Nintendo spellen het gewoon niet gaan redden."

Met uitzondering van dat laatste citaat ben ik het eigenlijk wel met hem eens. (Er zijn meer dan genoeg oude Nintendo-titels die 10 of 15 jaar na de verschijningsdatum nog net zo leuk en speelbaar zijn als vroeger, dat is het probleem niet.)

Maar ik heb wel altijd gevonden dat dit een beetje een doodlopende weg is. Nintendo heeft het alleen maar over oude spelletjes. Ze kunnen de releases misschien een beetje spreiden, maar op een gegeven moment is de koek toch op, dan zijn alle relevante spelletjes beschikbaar. En wat dan? Ik hoop dat Nintendo dit zelf ook in ziet, en zo snel mogelijk op zoek gaat naar onafhankelijke kleine ontwikkelaars die nieuwe titels aan kunnen leveren voor de Virtual Console.

Over Sony valt nog niet zo heel veel te vertellen. Simpelweg omdat Sony nog steeds niet heeft laten weten wat hun plannen precies zijn op dat gebied. Canessa denkt dat ze het succes van Live Arcade niet kunnen negeren, en zelf ook wat moeten gaan doen op dat gebied. Maar ze hebben daarbij dan wel een flinke achterstand.

"Als Sony probeert om ook iets op te bouwen, dan kan ik alleen maar zeggen ‘veel succes.’" Want dat gaat erg moeilijk voor ze worden."

Wel een beetje overdreven allemaal. Ik geloof best dat het veel werk is geweest om Xbox Live zo soepel te laten lopen. Maar zo verschrikkelijk moeilijk kan het toch niet zijn voor Sony om wat leuke simpele spelletjes voor download aan te bieden. Misschien ziet het er dan allemaal niet direct zo gelikt uit als bij Sony, maar uiteindelijk gaat het toch allemaal om de spelletjes. Je hebt maar 1 klapper nodig zoals Geometry Wars, en je nieuwe Live Service is meteen gevestigd. Sony loopt nu misschien een beetje achter, maar het is echt nog niet zo’n verloren zaak als dat Canessa het nu doet lijken.

Bron: Next Gen

Zie ook:
- 1UP voorspelt de ondergang van Sony
- PSP2 als zoethoudertje tot de PS3 komt
- Live Arcade vs. Virtual Console
- Xbox live gaat samenwerken met MSN
- Retro games op de Revolution. Kopen, huren of lenen?
- Games die u misschien nog niet kende – Astro Go! Go!
- Mensen kopen nextgen consoles speciaal voor retro- en minigames. Sony wil ook meedoen

Lees ook:Live Arcade vs. Virtual Console
Lees ook:Mensen kopen nextgen consoles speciaal voor retro- en minigames. Sony wil ook meedoen
Lees ook:Street Fighter II snelst verkopende Live Arcade titel ooit
Lees ook:PS3 Online opent frontale aanval op Xbox Live
Lees ook:Real Networks ontwikkelt spellen voor de Xbox360

22 reacties op “Xbox Live Arcade is onverslaanbaar voor Sony en Nintendo… volgens Microsoft

  1. Paul

    WAT EEN F*CKING ONZIN!!!!
    ”Maar ik heb wel altijd gevonden dat dit een beetje een doodlopende weg is. Nintendo heeft het alleen maar over oude spelletjes”

    Waarom een Nieuwe revolutionere controler?

    VOOR NIEUWE GAMEPLAY!!
    en dat kan nu. De revolution biedt nieuwe gameplay en als extra’s kan je oude spellen downloaden!!!! Niet dat de oude spellen de ruggengraat zijn voor de Revolution!!

    Sorry Microsoft, maar je hebt je eigen graf gegraven…..

      /   Beantwoorden  / 
  2. Sander

    Xbox live is echt niet zo super hoor
    Hij wil nu een goed woordje voor xbox live doen om dat hij de hete adum van nitendo en sony voeld

      /   Beantwoorden  / 
  3. nima

    microsoft heerst nou gewoon eenmaal met de xbox

      /   Beantwoorden  / 
  4. Paul

    Microsoft ”heerst” nou omdat Microsoft al zijn Next-Gen console heeft uitgebracht, wat in het begin veel kinderziekets had door het te snel te releasen zodat ze een voorsprong konden krijgen. Maar dat verandert zekers wel, let maar op, de normale consument koopt eerder een Revolution voor hun zoon omdat het veel goedkoper is of als bij console, dus de revo wordt zowiezo goed verkocht. Sony biedt meer kracht dan Microsoft in zijn consoles en ze beloven dat ze ook een online dienst gaan openen. Microsoft had de kracht en online diensten in de Xbox wat de Xbox groot maakte, en gaat daarmee verder in de Xbox 360, maar Sony komt nu met een krachtiger console en ook een online dienst. Sony en Nintendo geven samen de genade klap tegen de Xbox

      /   Beantwoorden  / 
  5. Niels

    je neemt de woorden uit men mond Paul :) blij dat er meer mensen zo over denken.

      /   Beantwoorden  / 
  6. Paul

    danke:P

      /   Beantwoorden  / 
  7. Niels

    Laten we met zen allen een Revo kopen of bij je PS3 erbij kopen om er voor te zorgen dat de 360 dalijk het meest zuigt in de verkoop cijfers en het op te nemen voor Nintendo want die mensen verdienen de naam van retro gamen en m$ niet!

    De Revo wordt toch niet echt duur :)

      /   Beantwoorden  / 
  8. Erik

    De arrogantie van Microsoft blijft maar groeien, en dat begint aardig vervelend te worden!!

    Prima, heel goed met de goeie online-opties maar “so-what”..dat weten we nou wel!
    Zoals Paul ook al zei, de retro-games vormen niet de ruggegraat voor de Revolution. Microsoft probeert de concurentie altijd te benadelen met hun ‘stoere’ uitspraken over iets waar ze nog te weinig van af weten, want wie weet nu alof nintendo de online service nog uitbreid…ik bedoel Nintendo=Verassing tegenwoordig..

    Maar buiten dat, het argument dat de concurrentie Microsoft na probeert te doen is ook een beetje een verkeerde, en erdan bij zeggen dat ze Microsoft niet kunnen evenaren…dan heb ik het volgende te zeggen: Als ik me niet vergis, ging er het gerucht dat Microsoft zich ook zou gaan willen begeven op de handheld-markt..nou..probeer dan maar met jullie handheld(die dan warschijnlijk heel wat kilos moet gaan wegen, microsoft kennende) de Nintendo DS te evenaren… Veel, heel veel succes!

    Just wait…de Revolution word een dik succes! Ik zal absoluut niet durven beweren dat de verkopen hoger zullen zijn dan bij de Xbox 360..(al hoop ik t wel;)) maar we krijgen er gewoon een Prachtconsole bij..van een bedrijf die gewoon lekker doet wat die zelf wil. Al dit heen en weer gesmijt van ‘beledegingen’..dan hebben we het toch al helemaal niet over gamen..misschien word de nintendo optie minder goed dan de 360…dat maakt mij niet uit..als ik mijn games als zelda/metroid/mario gweoon maar kan blijven spelen!

      /   Beantwoorden  / 
  9. Moonblade

    Hoogmoed komt voor de val

    Mja echt ‘arrogant’ is het niet. MS manager zegt dat zijn ding het beste is, die van Sony en Nintendo doen juist hetzelfde. Aan u, de consument om 1 van de drie te geloven of uw eigen conclusies te trekken.

      /   Beantwoorden  / 
  10. Erik

    “Waarom een Nieuwe revolutionere controler?

    VOOR NIEUWE GAMEPLAY!!”

    Ja maar dat staat los van deze discussie. Hij had het nu alleen maar over de Live Arcade en wat Nintendo en Sony daar eventueel tegenover zetten. Het gaat niet over de NextGen-spellen, daar is Nintendo inderdaad veruit het meest vernieuwend bezig op dit moment.

    En zeg nou eens eerlijk, het zou toch NOG leuker zijn als Nintendo (of een ander bedrijf) ook nog hele nieuwe simpele minigames ontwikkelde die je tegen een klein bedrag kon downloaden op de Revolution? Dat zou me meer interesseren dan alle retrogames die ik toch al origineel heb. :p

    Overigens kan ik me niet herinneren dat Nintendo zich ooit heeft verlaagd tot dit niveau en ook rechtstreeks kritiek heeft geuit op Microsoft en Sony. Dat siert ze zeker!

      /   Beantwoorden  / 
  11. Paul

    ”Waarom een Nieuwe revolutionere controler?

    VOOR NIEUWE GAMEPLAY!!”

    Ja maar dat staat los van deze discussie. Hij had het nu alleen maar over de Live Arcade en wat Nintendo en Sony daar eventueel tegenover zetten. Het gaat niet over de NextGen-spellen, daar is Nintendo inderdaad veruit het meest vernieuwend bezig op dit moment.”

    lees verder

    ”Waarom een Nieuwe revolutionere controler?

    VOOR NIEUWE GAMEPLAY!!
    en dat kan nu. De revolution biedt nieuwe gameplay en als extra’s kan je oude spellen downloaden!!!! Niet dat de oude spellen de ruggengraat zijn voor de Revolution!!”

    :P

      /   Beantwoorden  / 
  12. Paul

    Ojah nog iets, wie wou nou Nintendo overnemen?? Juist Microsoft en nu gaan ze iets negatiefs over Nintendo zeggen!!

      /   Beantwoorden  / 
  13. Erik

    Maar waarom kan het niet allebei? :p

    Waarom kunnen we niet EN vernieuwende nieuwe games krijgen EN leuke nieuwe minigames om te downloaden?

    Nu dachten ze waarschijnlijk: “We hebben de vernieuwende gameplay al, laat de vernieuwende minigames dan maar zitten. We moeten ze niet teveel verwennen.” ;)

    Ik snap en ik ben het met je eens dat het niet de ruggegraat is van de Revolution, maar je kan nou eenmaal nooit zoiets hebben als teveel leuke spelletjes op je console. Hoe meer Nintendo er aan doet hoe leuker (en hoe succesvoller de revolution zal worden).

      /   Beantwoorden  / 
  14. Paul

    Dat ligt aan de Third-party developers

      /   Beantwoorden  / 
  15. justin

    wat een blaaskaak die live arcade manager, alleen maar xbox dit xbox dat, xbox is de beste bla bla bla… beetje zielige praat vind ik. zowieso wat is nou leuker, gewoon zo’n gouwe ouwe van nintendo (en daar zitten zeker een paar van de beste games ooit misschien wel, tussen)of een of ander stom nieuw simpel spelletje wat je 1 keer speelt en dan nooit meer naar omkijkt. Ik hoop echt dat de xbox zo faalt (zal wel niet, maar ja).

      /   Beantwoorden  / 
  16. Vincent

    De Revo gaat rocken, retro is maar een extra’tje, bijna gratis.. ik vind het juist een goede actie.. ben opgegroeid met nintendo, ken niet anders zeggen dan dat nintendo sterker in zijn schoenen staat dan MICRO-SOFT -> de naam alleen al zegt al dat het softies zijn, en dat lijkt de woordvoerder waar te maken.. triest hoor om die man zo veel peentjes te zien zweten nog voor de release van de Revo! HAHA :D

      /   Beantwoorden  / 
  17. rem

    Wat ben jij nou voor een zieleg figuur justin met je hopen dat de xbox faalt!??
    Hoe oud ben je 6 of 7 ???

      /   Beantwoorden  / 
  18. rem

    Ik zie het al, hahaha dit is een echt nitendo fanboy site!!!
    Vandaar al die reacties!!

      /   Beantwoorden  / 
  19. Paul

    Dit is geen Nintendo Fan Boy site, anders zou erwel een grote Nintendo banner geplaatst worden en zou het nintendo.blog.nl heten:P
    en de reacties zijn gewoon tegen de domme uitpraken van Greg Canessa, hij weet denkt dat Xbox live onverslaanbaar is terwijl de andere Next-Gen consoles niet eens op de markt zijn, ik zou zeggen wees en goede speler in de game-industrie en geef je concurrent wat tijd om zich te bereiden!!

      /   Beantwoorden  / 
  20. rem

    Ja sorry, mischien gelijk in… Maar ik vond de reacties hier een beetje kinderachtig!!..

      /   Beantwoorden  / 
  21. poser

    kinderachtig? enige die hier kinderachtig is is MS. Beetje lame uithalen naar de concurrentie, echt geen stijl. Nintendo rev is gewoon de betere console, gameplay voor alles ook al ziet het er zoo mooi uit…

      /   Beantwoorden  / 
  22. Mithrandir

    Mensen die roepen dat iets geweldig is zonder het te kunnen weten zij per definitie dom. Ik vind de X360 ruk. Dat kan/mag ik zeggen omdat het ding te koop is en ik het helemaal niets vind. De PS3 en Rev. echter hoor je me niets over zeggen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.