PS3 Online opent frontale aanval op Xbox Live

"Ik geloof het pas als Sony een officieel persbericht de deur uit doet", schreef ik op 20 januari toen het gerucht rond ging dat Sony een Xbox Live-achtige online dienst aan het opzetten was. Wel, het is nog steeds geen officieel persbericht, maar deze keer schrijft het Official Playstation Magazine er over.

De Playstation 3 development kits zijn op dit moment al af en naar alle grote ontwikkelaars gestuurd. En verschillende van die ontwikkelaars waren bereid om, anoniem, een tipje van Sony’s sluier op te lichten. "Het is absoluut waar," zei zo iemand bijvoorbeeld, "Sony is er heel serieus over. Ze hebben de oorlog verklaard aan Microsoft en dit wordt, en ik citeer, een frontale aanval op de laatste versie van Xbox Live."
"Sony’s service moet op alle punten net zo goed worden als Xbox Live, en daar dan nog een schepje bovenop."

Interessant genoeg wordt zelfs de PSP bij de nieuwe plannen betrokken. Zodra deze service de lucht in gaat kunnen dus zowel portable als next-gen games online gespeeld worden met alle functies die van een dergelijke service verwacht mogen worden. (voicechat, friendslists, stats, marketplace, live-arcade achtige minigames… noem maar op, het moet echt een online Playstation community worden.)

Ik ben overtuigd. Van de waarheid van dit bericht in ieder geval. Of Sony het allemaal waar kan maken is nog even afwachten. Maar ik ben blij om te horen dat ze het deze keer gewoon goed willen aanpakken. Met Xbox Live dat gewoon lekker doorgaat, en de Nintendo WiFi Connection die ook goed op gang komt, wordt dit zeker de generatie consoles waarin iedereen online gaat?

Bron: Kotaku

Zie ook:
- 1UP voorspelt de ondergang van Sony
- PSP2 als zoethoudertje tot de PS3 komt
- Sony bevestigt online service… oh ja?
- Sony’s concurrent is niet Microsoft
- PS3 Europese releasedatum: 17 november 2006. Revolution dan ook al uit?

Lees ook:Microsoft: Xbox Live heeft geen concurrentie
Lees ook:Sony bevestigt online service… oh ja?
Lees ook:Playstation 3 wordt standaard verkocht met de 60GB harde schijf
Lees ook:Microsoft wil helft van Xbox360-bezitters online krijgen
Lees ook:Highscores op Xbox live gewist, Microsoft zwijgt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.