Je Playstation3 is eigenlijk niet compleet zonder een PSP

Twee dagen geleden hoorden we voor het eerst over Sony’s wilde plannen omtrent de PS3 Online Service. Iemand was zo goed geweest om een pagina uit het Official Playstation Magazine in te scannen, vandaar.

Maar nu blijkt dat het artikel in PSM maar liefst twee hele pagina’s besloeg! De tweede pagina is ook ingescand, en zo hebben we weer een hele berg nieuwe informatie over de Playstation 3. Lees snel verder.
De Playstation 3 wordt ook een Digital Video Recorder (DVR). Dat is een van de dingen waar Sony heel veel nadruk op zal gaan leggen.

De PSP gaat intensief samenwerken met de PS3. Zo zal hij bijvoorbeeld gebruikt kunnen worden als afstandsbediening voor de DVR.

Of nog leuker: Stop, als je op vakantie bent, de memorystick van je digitale camera in je PSP. En verstuur je foto’s via de Wi-Fi van de PSP naar het geheugen van je Playstation 3 die thuis staat. Wow!

Al die nieuwe mogelijkheden zullen met firmware updates blijven worden toegevoegd aan de PSP, en op termijn ook aan de PS3.

Er zijn veel meer spellen in ontwikkelingen (vooral in Amerika) dan de mensen nu denken. Dat wordt vast een interessante E3 in Mei!

De Development Kits bevallen al die ontwikkelaars erg goed. Blijkbaar is het allemaal nog veel sneller dan men had gedacht. "We gaan een hoop lol beleven door zoveel mogelijk dingen in onze spelwereld te proppen om te kijken wanneer er eindelijk slowdown optreedt."

Het is ook al zeker dat Sony een iTunes-achtige service zal gaan opzetten waarover High Definition films en tv-series gedownload kunnen worden.

Alles films, foto’s en muziek die je op je PS3 hebt staan kun je overal ter wereld op je PSP bekijken.

De Playstation 3 zal in ieder geval geen 1300 dollar gaan kosten (phew), zoals de eerste losse Blu-Ray speler die Sony vorige maand presenteerde. Ten eerste omdat de CELL chip van de PS3 een hoop taken van de Blu-Ray speler voor rekening kan nemen. Maar ten tweede vooral ook omdat Sony hem gewoon met grote verliezen zal gaan verkopen. Blu-Ray moet koste wat het kost een succes worden.

Sony vertelt tegen ontwikkelaars dat ze hun spellen klaar moet hebben voor een Amerikaanse releasedatum in de herfst.


Bron: Playstation Message Boards

Zie ook:
Playstation 3 e-mail adres al te koop
Motorstorm tegelijk met Playstation3 gelanceerd
Sonic bestormt PS3 en Xbox360
PS3 Online opent frontale aanval op Xbox Live
PS3 Europese releasedatum: 17 november 2006.
Hoe ligt de Playstation 3 controller in de hand?

Lees ook:Gelekte foto’s PSP2: twee controlsticks, trackpad aan de achterkant
Lees ook:Nieuwe foto’s zeldzame PlayStation SNES
Lees ook:Professor Layton and the Diabolical Box vanaf 24 augustus in Amerika
Lees ook:Playstation 3 mogelijk regiovrij.
Lees ook:Iwata: fan van Will Wright, geen concurrent van Sony

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.