Playstation 3 veel krachtiger dan verwacht, Revolution veel minder?

Die conclusie zou je kunnen trekken na de filmpjes en de geruchten die nu zijn opgedoken op het internet. Onthoudt wel dat er nog niks zeker is. Echt zeker wordt het pas wanneer de Playstation 3 en de Revolution daadwerkelijk te koop zijn. Tot die tijd kunnen we alleen maar speculeren. Dat doen we dan ook graag.
Om te beginnen de Playstation dan maar. Afgelopen E3 werd er een filmpje getoond van een spel dat Motorstorm gaat heten. Een extreme off road racer waarin de modder je van alle kanten om de oren vliegt. Het zag er prachtig uit. Niemand twijfelde er dan ook aan dat we naar een filmpje met geprerenderde beelden zaten te kijken. En zelfs dan nog zag het er opvallend mooi en realistisch uit.

Maar nu beweert de ontwikkelaar van Motorstorm dat het filmpje wel degelijk echt op een Playstation 3 kit draaide. Met andere woorden, dat het spel zelf er volgend jaar echt zo uit komt te zien. Persoonlijk vind ik het nog steeds moeilijk te geloven. Het filmpje ziet er echt veel beter uit dan wat we tot nu toe gewend zijn. Bovendien heeft het Sony-kamp altijd een beetje de neiging om te overdrijven. Maar als het echt waar blijkt te zijn staan ons nog hele mooie dingen te wachten op de PS3

Klik hier om het filmpje zelf te bekijken.

Over Nintendo’s Revolution spelcomputer doen ondertussen hele andere geruchten de ronde. Een belangrijke third party ontwikkelaar schijnt er over gezegd te hebben: "To be honest, it’s not much more powerful than an Xbox. It’s like a souped up Xbox." Dat zou betekenen dat de spellen op de Revolution er ongeveer hetzelfde uit zien als wat we nu gewend zijn. Op grafisch gebied blijft dat ver achter bij de XBox360 en de PS3.

Diezelfde ontwikkelaar voegde er overigens nog wel aan toe dat: "it’s the controller that makes the difference and the controller is really nice." Als de controller er inderdaad voor kan zorgen dat de spellen leuker zijn om te spelen, dan zijn de beelden misschien ook wel niet zo belangrijk.

Heeft u al een link naar games.blog.nl op uw website -log?

Lees ook:Nieuwe Motorstorm trailer
Lees ook:Nintendo ontkent geruchten… voor zoveelste keer
Lees ook:Tony Hawk Downhill Jam als Revolution launchtitle
Lees ook:Motorstorm tegelijk met Playstation3 gelanceerd
Lees ook:…en de winnaar mag als eerste persoon ter wereld met de Revolution spelen

43 reacties op “Playstation 3 veel krachtiger dan verwacht, Revolution veel minder?

 1. game powerrrr

  kwis wel dat playstation 3 ongeveer net zo goed als de xbox 360 was maar dat de revolution zo zou tegen vallen had ik nooit verwacht

    /   Beantwoorden  / 
 2. Henk-Jan

  Wordt het niet eens tijd dat we die Nintendo rotzooi nu eens definitef gaan afschrijven?

    /   Beantwoorden  / 
 3. Hct Marc

  jah dit filmpje draait al op langzaam pc met 2,4 Ghz Cell hoor :D het is nog niet volle kracht maar als volle weten te halen dan verslaat PS3 tog Xbox 360 gemak :P

    /   Beantwoorden  / 
 4. Angelo de witte

  ja als je nu effen de beelden vergelijkt van de xbox 360 en dan naar het filmpjes van de playstation 3 games dan is het toch 100procent zeker da playstation 3 xbox 360 met gemak verslaat

    /   Beantwoorden  / 
 5. HcT Marc

  want we mogen wel verwachten dat nu PS3 goed afwerking hebben. want sony heeft nu een xbox 360 dit kan makkelijk goed onderzoeken. ik weet zeker op lang termijn wel goed komen met sony. ik koop xbox 360 never nooit.

    /   Beantwoorden  / 
 6. Henk-Jan

  Zelf zweer ik al jaren bij de xbox, simpelweg omdat er meer mee (omgebouwd) mee mogelijk is. Is die PS3 nou zoveel beter dan de xbox 360?

    /   Beantwoorden  / 
 7. HcT Marc

  jah op papier wel :P maar sony kan nog dingen meepikken van xbox 360 omdat PS3 is nog niet af. het wordt alleen beter. maar helaas voor microsoft omdat microsoft is gewoon wanhopig om vroeg relase op markt te brengen. En het mag wel beter afwerking. Playstation is gewoon bekend merk. Daarom wacht grote deels gamers op PS3.

    /   Beantwoorden  / 
 8. Balhaar

  Denk eerder dat het tijd wordt om jou af te schrijven, Henk-Jan.
  Jullie zijn echt van die zielige graphics nichten.

    /   Beantwoorden  / 
 9. HcT Marc

  het is feit Sony heeft al jaren mee ervaring met console bouwen. daar leert Sony een fouten van. Microsoft is gewoon naaper. Sony heeft 100 miljoen verkocht een ps2 dat zal ook met PS3 als Sony verstanding spelen :P

    /   Beantwoorden  / 
 10. Henk-Jan

  Ok, dus het is gewoon weer slim stukje marketing van Bill Gates en de zijne om die 360 met zoveel poeha de lucht in te brengen? Als je echt wat wilt moet je op die ps3 gaan wachten? Wel handig met het oog op de kerst :)

    /   Beantwoorden  / 
 11. Erik

  Het filmpje is inderdaad verbluffend, maar zoals gezegd ben ik toch nog niet 100% overtuigd dat het echt is. Het zou echt niet de eerste keer zijn dat Sony de mogelijkheden van hun spelcomputer schromelijk overdrijft. Voor de PS2 hadden ze ons ooit net zulke mooie graphics beloofd als in de film Toy Story. Dat bleek achteraf ook “een beetje” overdreven.

  Verder zal de Nintendo Revolution waarschijnlijk ook een heel stuk goedkoper worden dan de andere 2 consoles. Als hij echt maar ietsje krachtiger is dan de Xbox verwacht ik ook een prijs onder de 200 euro. Dat verzacht de pijn toch wel een beetje? Ik moet zeggen dat ik er zelf wel heel veel zin in heb. Met de Revolution-controller gaat gamen echt helemaal anders worden.

    /   Beantwoorden  / 
 12. ChrisJonker

  Eerst maar eens zien dat de ps3 echt zo draait als ze met het filmpje willen doen geloven. Kwa vermogen is de 360 net zo goed. Dus we zien wel ondertussen koop ik gewoon de 360.

    /   Beantwoorden  / 
 13. HcT Marc

  Idd maar voor zo 400 euro moet je wel wat heel verwachten wat zo’n ding kan doen. PS2 vind ik ook niet overtuigen en te overdreven. hopelijk gaat sony heel wat verbeteren voor PS3 en niet zo overhype :P Maar wacht beter tot demo of ingame je ziet dan kan je beter voor xbox 360 of PS3 kopen. en niet domweg gaan kopen anders komt je achter dat zo zonde ding moet verkopen. mits als je zo liefhebbers voor allebei gaan halen is ook goed :P

    /   Beantwoorden  / 
 14. HcT Marc

  ow jah als Xbox 360 goed verkopen. tja dan haalt Sony alles uit de kast. Er komt ook nog misschien goed line-up games voor PS3.

    /   Beantwoorden  / 
 15. kees

  Jullie zijn allemaal zielig..

  oow xbox dit oow ps3 dat.. bla bla bla bla bla bla.

  een echte gamer speelt op welke console ook.
  ik ben een echte gamer en ik heb een xbox, ps2 en gamecube.. en ik speel zelfs shit op de pc..

  nu even de feiten…

  Microsoft is geld geil, daarom is de xbox360 ook zoals hij is..

  En jullie zeggen: nu heeft sony de tijd om de xbox360 te onderzoeken en de ps3 te verbeteren… ONZIN, de ps3 is al supervet.
  En heeft ook het image en de naam mee..

  En ik zie zelfs 1 mafkees zeggen dat hij nog steeds niet gelooft of motorstorm real time was, zelfs niet nadat de ontwikkelaar zegt van wel..

  triest

    /   Beantwoorden  / 
 16. kees

  het is ook nooit goed.

  mensen zoals jullie weten het zelf namelijk altijd beter!!

    /   Beantwoorden  / 
 17. HcT Marc

  kje misschien hebt je dan ook gelijk maar het ligt eraan hoe spelontwikkelaars doen. het kan console goed zijn. Hopelijk doen ontwikkelaars nu meer dan normaal. En mag niet te lui zijn. vaak zit meestal altijd fouten in elke games.

    /   Beantwoorden  / 
 18. bitchass

  he wanneer komt die ps3 nou uit?
  en hoe duur wordt ie dan?

    /   Beantwoorden  / 
 19. HcT Marc

  2006 Lente in japan en 2006 Zomer in amerkia en Europa kan gelijk met amerkia datum of later ik denk waarschijnlijk dezelfde als PS2 en PSP manier. waarschijnlijk kost 400 euro om conurrents aan te kunnen. Eigenlijk word ik gek van wachten maar het is heel erg moeite om mooi PS3 te krijgen hoor :P ik vind niet erg enne het is ook mooie genoeg exemplaars en afwerking.

    /   Beantwoorden  / 
 20. Wout

  Ik moet het allemaal nog maar zien met Sony’s playstation 3. Ik heb vroeger Nintendo’s gehad (8-bit en ook de SNES) en later de 1e Playstation en nu een Xbox. Toen hoorde ik over de Xbox 360 en PS3 en eerlijk gezegt wordt ik een beetje moe van al die “PS3 own Xbox 360!!” en “Xbox 360 rules, PS3 sucks!!!”

  De 360 is nu gereleased en daar kunnen we nu echt wat over zeggen, over de PS3. Op papier zijn de specs niet echt overdreven beter dan die van de 360 (maar ook daarover zijn de meningen verdeeld). Ik weet alleen dat Sony nogal eens wil overdrijven. Ze lieten destijds ontzettend gave dingen zien voor de launch van de PS2 om te laten zien wat de ‘Emotion Engine’ allemaal zou kunnen, maar ondertussen hebben ze die kwaliteit nooit gehaald. Nu met de PS3 laten ze ook onwijs gave filmpjes zien, zoals de van Killzone een tijd geleden. Ze zeiden toen ook dat het om realtime ging, maar bleek uiteindelijk niet zo te zijn. Dus we moeten maar afwachten wat nu de waarheid is over het Motorstorm filmpje.

  Kijk, heel veel mensen zeggen nu “Whahahaha, PS3 gaat die stomme 360 vet ownen!!”. Luister, wacht nu eerst maar eens af tot hij er werkelijk is, dan kun je pas echt oordelen. Tuurlijk, als de PS3 er eenmaal is, zal hij ongetwijfeld beter zijn dan de Xbox 360, tenminste dat mag ik toch wel hopen als ie misschien wel een jaar later uitkomt. Gewoon even afwachten dus en wat minder uitspraken doen terwijl er nog helemaal geen zekerheden zijn omtrent de PS3.

    /   Beantwoorden  / 
 21. mike

  Persoonlijk denk ik dat playstation zijn fans niet teleursteld. want gezien de specs de line up van games en gebruik van blue ray én natuur;ijk die cell chip denk ik dat playstation voor de derde keer zal gaan winnen.

    /   Beantwoorden  / 
 22. HcT Marc

  Eindelijk iemand zoals Mike gezegd :D
  ik zei tog PS3 gebruikt Blue-ray Tecniek en Cell en Nivanda N90 maar niet N70 want het is upgegrade om conurrents aan te kunnen. en vergeet ook niet RSX Sysnistyer :P . nog ook vernieuwd controller :D wie wilt dat nou niet ? dan moet wel iemand gek zijn :P

    /   Beantwoorden  / 
 23. Spellcheck

  Ik ga voor de PS3. Kheb niet zo’n zin om voor het online gedeelte te betalen… ;)

  P.s. Zijn jullie dyslectisch o.i.d.? Bijna alle voorgaande posts staan vol met de kromste bananen-zinnen. :P

    /   Beantwoorden  / 
 24. raym

  vroeger had ik een sony walkman,die was kut,mijn sony autoradio ging ook snel naar de knoppe,de sony tv van een kennis hield er ook gewoon mee op.ik heb mn xbox nu 3jaar,en die doet het super!!dus mijn keuze is snel gemaakt 360 360 360

    /   Beantwoorden  / 
 25. Bart

  hmm, dat filmpje lijkt me idd wel chique
  Ik denk dat ik nu een xbox360 ga kopen en dan binnen een jaar of 3 een PS3 :)

    /   Beantwoorden  / 
 26. Mitch84

  Moet je het filmpje van Motorstorm even bekijken en vooral “BELUISTEREN”. Er wordt ook duidelijk vermeld dat o.a de AI van het spel uitgeschakeld is om het spel vloeiender te laten spelen ;-)

    /   Beantwoorden  / 
 27. hbk

  ps1 ps2 ps3 blijven beter dan xbox
  en xbox 360

    /   Beantwoorden  / 
 28. hbk

  iedereen is een sukkel die xbox leuk vind.
  Denk na Ps1 PS2 PS3 zij nde beste beste en
  beste wat moet je met iets die moet wrden
  genoemd als xbox.
  En de nieuwe xbox naam is stelt niks voor waar staat xbox 360 nou voor xbox weet ik wel maar 360?

    /   Beantwoorden  / 
 29. hbk

  trieste mensen die xbox leuk vinden

    /   Beantwoorden  / 
 30. Mithrandir

  Ik zou het nog 3 keer zeggen… Maar goed..je hebt het over smaak en smaak verschilt. Ik vind de GC en de DS het beste van het beste..vreemd he.

    /   Beantwoorden  / 
 31. Erik

  @hbk (hoewel ik betwijfel of het je oprecht interesseert)

  Officiele betekenis: De Xbox360 plaatst je “in het centrum” van de meest krachtige games op de planeet. En aangezien je in het centrum staat zijn die games dus aan alle kanten om je heen… en vandaar dus de 360 graden… euh… ja, vaag verhaal. :p (Zie: http://www.xbox.com)

  Eigenlijke reden: Microsoft was bang dat als ze het de Xbox2 zouden noemen, mensen zouden denken dat hij inferieur was aan de Playstation 3 omdat het eindgetal dan lager is.

  En gelieve de mensen die de xbox leuk vinden ook niet meer triest te noemen. Hou het beschaafd aub. Ik hou er niet van om als een strenge moderator op te treden, maar als het moet zal ik wel reacties verwijderen.

    /   Beantwoorden  / 
 32. Spartan

  die gasten van sony letten alleen maar op graphics terwijl er aan de gameplay en games geen aandacht word besteed. resultaat: een machine met monsterlijk goede graphics maar met games en gameplay die geen reet voorsteld. de beelden zien er eigenlijk ook te goed uit om echt te kunnen zijn.

    /   Beantwoorden  / 
 33. Bart

  Hallo henk

  De PlayStation 3 is het beste wat er is. Ik heb er al opgespeeld in Japan achter de schermen, mijn vader werkt bij Sony.

    /   Beantwoorden  / 
 34. Bart

  Niet ! het is echt zo ! maar gister was ik aan het fietsen en toen zag ik allemaal reclameborden dat de PlayStation 3 in 2008 uitkomt:0!!!

    /   Beantwoorden  / 
 35. jo

  ps2/3 is de nr 1 do !!! let maar op, het gaat uitijndelijk om de games, ps2 heeft de masterlijkste games tot nu toe uitgebracht. De ps3 gaat hier nog een schepje bij gooien. de 360 is vet, maar de games saarvan gaan wel kicken. ik denk dat sony wel gaat knallen met de ps3.

    /   Beantwoorden  / 
 36. Paul

  Geplaatst door jo ps3 [ Antwoord ]
  26/01/2006, 14:03

  ps2/3 is de nr 1 do !!! let maar op, het gaat uitijndelijk om de games, ps2 heeft de masterlijkste games tot nu toe uitgebracht. De ps3 gaat hier nog een schepje bij gooien. de 360 is vet, maar de games saarvan gaan wel kicken. ik denk dat sony wel gaat knallen met de ps3.

  Dat denk je, maar de games zullen wel duurder worden door de blue-ray disc’s en HD ondersteuning, en je vergeet nintendo revolution, denk eraan hun hebben echt veel third-party developers dus ik denk eerder dat nintendo gaat rocken

    /   Beantwoorden  / 
 37. janna

  Ik zou graag een ps3 willen dan kan ik
  die nieuwe sonic the hedgehog kopen

    /   Beantwoorden  / 
 38. Alain

  Jullie moete gewoon nie gaan zeike want de PS3 verkracht de 360 van alle kanten kijk maar is wat voorn hardware er in zit videokaart en al die shit PS3 is gewoon beter IS WETENSCHAPPELIJK BEWEZEN dus je weet het al 360 kan opdonderen

    /   Beantwoorden  / 
 39. Alain

  360 IS TRIESTE SHIT:D

    /   Beantwoorden  / 
 40. Martijn

  dat filmpje .. in 1 woord VET!

  *) een PlayStation fan

    /   Beantwoorden  / 
 41. SinnardoCode

  ^ LOL nieuwsberichten van een jaar oud:P

    /   Beantwoorden  / 
 42. kip

  het is bewezen dat de ps3 deze beelden niet kan realiseren

  de ps3 beelden voral deze zijn als film gemaakt
  wat wil zeggen dat ze er beter uit zien deze heb je ook gezien op de e3
  nintendo daar intege speelde echt sony niet
  sony bluft zoals altij weeral

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.