The future is coming on…

Vorige week ook de Gorillaz zien optreden op de MTV-awards? Via een "revolutionaire" nieuwe techniek werden de tekenfilmfiguurtjes als "hologrammen" op het podium geprojecteerd. Het meest verbazingwekkende aan dit alles was de marketing, want inmiddels is alweer onthuld dat het gewoon een spiegeltruc was die in 1862 voor het eerst werd gebruikt. Maar dan nog, het zag er wel fantastisch uit! Het was ook vast en zeker een vooruitblik op wat ons in de toekomst nog allemaal te wachten staat. Zelfs al is de techniek er nu nog niet helemaal klaar voor, de ontwikkelingen gaan gewoon door. Over een paar jaar kan hetzelfde effect wel bereikt worden met echte hologrammen. Dan is het wachten alleen nog maar op de eerste film die er gebruik van maakt.

Of het eerste computerspel. In een interview zat Shigeru Miyamoto onlangs hardop te fantaseren over de dag dat computerspellen "zichzelf losbreken uit de beperkingen van een televisiescherm, en de hele kamer gaan vullen." De aankomende generatie spelcomputers zal nog steeds gewoon op je televisie aangesloten worden. Maar daarna? Wie weet wat ons nog allemaal voor moois staat te wachten. Nintendo, nooit te beroerd om een krankzinnige nieuwe techniek als eerste uit te proberen, lijkt me dan bij uitstek het bedrijf om er mee aan de slag te gaan. Misschien een opvolger van de Virtual Boy, maar dan eentje waar de wereld wel op zit te wachten?

Lees ook:Hoe Kinect je kamer driedimensionaal scant
Lees ook:Wie wil er nog meer informatie over No Man’s Sky?
Lees ook:Metal Gear Acid 2 in 3D met de Solid Eye
Lees ook:Ook de Switch eShop regiovrij?
Lees ook:Retro arcaderacer Drift Stage naar PS4 & Vita

4 reacties op “The future is coming on…

 1. stu

  ik ben verdwaald hierzo ergens ik weet nie hoe ik terug kom op de begin pagina =P

    /   Beantwoorden  / 
 2. G.Tom

  Dat geintje met die spiegels werdt weer herhaald op een zekere 3DS beurs…

    /   Beantwoorden  / 
  1. Kikujiro

   Scherp!
   .
   Een blog post uit de tijd dat Erik nog af en toe een tekeningetje maakte… *zucht* Nostalgie~

     /   Beantwoorden  / 
 3. Dylan

  Lol, als je nu kijkt naar de AR kaarten van de 3DS…
  maarja, dit nieuwsbericht is al van een paar jaartjes geleden…

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.