Bill Gates niet bang voor Playstation 3

"We hebben een hoop plannen waar zij (Sony) nog niks vanaf weten, dus we gaan het ze niet makkelijk maken," aldus een strijdlustige Bill Gates in een interview met Engadget. Hij benadrukt verder vooral het belang van Xbox Live. Microsoft heeft heel veel geleerd van Live op de eerste Xbox, en men is echt heel erg tevreden met hoe het hele online gebeuren nu in elkaar steekt voor de Xbox 360. "We hebben geleerd om heel veel dingen (zoals het chatten) direct in de OS van de Xbox te stoppen. Dat is nu gewoon standaard geworden op Xbox Live, de spellen zelf worden daar nog eens bovenop gebouwd." Tel daarbij ook dingen op als wedstrijden en toeschouwers die mee kunnen kijken hoe andere mensen spelen, en Xbox Live begint steeds meer een wereld opzich te worden. "Het wordt interessant om te zien wat Sony gaat doen op dat gebied," zegt Gates, en je hoort hem er bijna bij gniffelen. Hij weet dat zijn bedrijf een gigantische voorsprong heeft op het gebied van online gamen.
Verder is hij ervan overtuigd dat de Xbox360 een veel groter marktaandeel zal weten te pakken dan de vorige Xbox. Dat ben ik wel met hem eens. Maar zijn bewering dat het apparaat nu al een groot succes is omdat de 360 het populairste kado was in de afgelopen kerstperiode, gaan natuurlijk nergens over. De concurrentie was gewoon nog niet gearriveerd, Microsoft had eventjes het rijk voor zichzelf alleen. Logisch dat je dan je hele (kleine) voorraad uitverkoopt. Pas in de loop van 2006 kunnen we op een eerlijke manier gaan zien hoe succesvol het allemaal wordt. Dan mag de Xbox360 zich echt gaan bewijzen.

En over de concurrentie gesproken, zowel Engadget als Gates hebben het daarbij alleen maar over de Playstation 3. Geen woord over de Nintendo Revolution. Blijkbaar zien ze onze vrienden uit Kyoto niet eens meer als een serieuze concurrent. Terecht? Of een vergissing die ze later nog duur zal komen te staan?

Bron: Engadget

Zie ook:
Halo 3 misschien niet op tijd voor Playstation 3 launch
Microsoft wil helft van Xbox360-bezitters online krijgen
Maakt u zich geen zorgen, er is niets mis met de Xbox360
Xbox360 krachtiger dan Playstation 3, aldus Microsoft
Playstation 3 krachtiger, maar John Carmack werkt liever op de Xbox360

Lees ook:Microsoft: Xbox Live heeft geen concurrentie
Lees ook:Highscores op Xbox live gewist, Microsoft zwijgt
Lees ook:Xbox live gaat samenwerken met MSN
Lees ook:Xbox360 wordt verkocht met enorme verliezen
Lees ook:Microsoft wil helft van Xbox360-bezitters online krijgen

3 reacties op “Bill Gates niet bang voor Playstation 3

 1. HcT Marc

  pfff wat aggorant Microsoft ik ben al tevreden over PS2 online en trouwens sony maakt online nog beter dan PS2 maar haalt vast niet xbox-live. het wordt alleen maar met PS3 beter :D

    /   Beantwoorden  / 
 2. Niels

  ja idd heel arrogant, en ze vergeten iets.. voor live moet je betalen voor de PS3 online dalijk waarschijnlijk niet. et zal wel ongv gaan zoals we nu met de PC online gamen. werkt toch ook al goed! + ze zeiden dat je dalijk kan voice chatten met een camera op het 2e! beeldscherm onafhankelijk van de games

  als je dalijk mischien wel met een PS3 zelf games kan hosten piepen ze wel anders…

    /   Beantwoorden  / 
 3. Mithrandir

  ach, het is sowieso allemaal een beetje onzin. “MS heeft al ervaring met online door Xbox live!”

  Ik bedoel, come on, het gaat in dit geval om investeren, niet om ervaring. Een goede online dienst is echt zo opgezet, zo ingewikkeld is het niet.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.