Nintendo showt Replica’s van retro-controllers voor Wii


Dit is een scan uit het bekende games tijdschrift EDGE. Het door hen geschreven onderschrift zegt genoeg. Nu heb ik al in een paar interviews gelezen over "de koffer" die Nintendo af en toe laat zien aan het eind van interviews, maar ik kreeg altijd de indruk dat het gewoon een paar oude controllers in een koffer waren om nog eens in één oogopslag te laten zien wat de virtual console allemaal zal ondersteunen. Dit is de eerste keer dat ik gesuggereerd zie worden dat het op de Wii aangepaste echt werkende replica’s zouden zijn.
Maar wat is dan nog het nut van deze controller:

Er was ons juist voorgehouden dat dit fraaie apparaatje gebruikt zou worden om alle klassieke spellen te bedienen.

Misschien zijn de replica’s dan toch vooral bedoeld als gimmick. Een limited edition serie die Japanners kunnen verzamelen via de Japanse Nintendo Club of iets dergelijks. Ik kan me haast niet voorstellen dat men al deze vijf verschillende controllers daadwerkelijk los in de winkel wil gaan verkopen.

Het zijn evengoed mooie replica’s. Misschien ligt het aan de kwaliteit van de scan, maar het lijkt net alsof ze de NES-controller zelfs vergeeld hebben voor die echte ‘retro look’. Verder ziet het eruit alsof deze controllers met een dikke zwarte stekker worden aangesloten op de Wii-remote, die het signaal vervolgens draadloos doortstuurt naar de Wii. Niet echt een deftige oplossing, maar wel efficient en kostenbesparend.

Eén ding is nu al zeker, ik wil ze hebben!

Bron: dagbladet

Zie ook:
- Vier nieuwe Downhill Jam screenshots
- Wii komt eerder dan PS3
- Bekijk hier het Pokemon Battle Revolution filmpje
- E-mails en SMSjes sturen naar Animal Crossing Wii
- Geïllustreerd Animal Crossing dagboek
- Ridley, Wind Waker Link & Bowser Jr. in Super Smash Bros. Brawl
- Snake’s SSBB profiel online
- Metroid Prime 3: Corruption demo filmpje
- Topje van de ijsberg? Graphics? Wii?
- Super Smash Bros Brawl, Sakurai overweegt meer third party karakters
- Idee Playstation 3 tilt-controller is niet van Nintendo afgekeken
- 11 nieuwe Twilight Princess screenshots

Lees ook:Nieuwe Monkey Ball: Banana Blitz screenshots
Lees ook:Japanse verpakking New Super Mario Bros wordt GEEL
Lees ook:Oude Melee levels ook speelbaar in Brawl
Lees ook:Over een paar jaar gaat Nintendo zich weer op betere graphics richten
Lees ook:“Go K.K. Rider!” in Smash Bros. Brawl

7 reacties op “Nintendo showt Replica’s van retro-controllers voor Wii

  1. Yoshi-Fan!

    Het zal wel erg tof zijn als Nintendo replica’s gaat uitbrengen, maar dan toch meer om te verzamelen. Die nieuwe controller lijkt me juist erg prettig spelen. Het ziet er wel naar uit dat je ze op de Wiimote kan aansluiten. Toch zou ik liever zien dat je ze op 1 van de 4 Cubecontroller poorten kan aansluiten.

      /   Beantwoorden  / 
  2. SinnardoCode

    deze is cool auwe

      /   Beantwoorden  / 
  3. Kikujiro

    “Nu heb ik al in een paar interviews gelezen over “de koffer” die Nintendo af en toe laat zien aan het eind van interviews…”

    Best wel bizar eigenlijk als je er goed over nadenkt… dat ze bij Nintendo één of andere koffer met vintage controllers hebben, die ze af en toe aan journalisten laten zien…

      /   Beantwoorden  / 
  4. MetroidPrime

    Ik vraag me af of die controllers wel van Nintendo zijn. Er werd een hele tijd geleden bekend dat Nuby Tech met Nintendo in onderhandeling was om replica’s van oude controllers te maken, net zoals Hori een officiële SNES controller replica gemaakt heeft voor de Gamecube. Als Nintendo zelf de classic controller maakt en Nuby Tech de replica’s, kan ik wel snappen dat er een onderscheid wordt gemaakt. Aan de andere kant kan ik me voorstellen dat de classic controller redelijk ongeschikt is voor sommige N64 spellen, omdat de C-knoppen vervangen zijn door de rechter stick. Dat speelt natuurlijk nooit zo goed als de oude controller en je maakt veel sneller fouten. Ook kan ik me voorstellen dat retro-gaming puristen liever de originele controller gebruiken dan de classic controller.

    Mochten deze controllers de markt bereiken, dan koop ik zelf de classic controller en de N64 controller. Het mooiste zou echter zijn als er naast replica controllers ook adapters komen om de oude controllers direct op de Wii te kunnen gebruiken.

      /   Beantwoorden  / 
  5. Carrotpie

    geldverspillerij, dat is het.
    Kom op, ik heb de controllers van de NES, SNES, N64 en GC al. waarom zou ik er dan nog meer willen. Ik hoef alleen een classic controller, voor de rest mogen ze ze houden als ze dit egt uit woude brengen.

      /   Beantwoorden  / 
  6. erik

    “Er werd een hele tijd geleden bekend dat Nuby Tech met Nintendo in onderhandeling was om replica’s van oude controllers te maken, net zoals Hori een officiële SNES controller replica gemaakt heeft voor de Gamecube.”

    Dat klinkt best geloofwaardig. Ik geloof beslist dat er een markt voor is. Als het ze al lukt om een kettingzaag controller te verkopen op basis van één spel…

    Miljoenen mensen zullen de Wii kopen, en miljoenen mensen hebben mooie herinneringen aan deze oude consoles. Als de kwaliteit in orde is kan dit een enorm succesnummer voor ze worden.

    Het enige vreemde is dat Nintendo (in ieder geval Iwata) ze persoonlijk laat zien. Wel een erg hechte samenwerking.

    “Best wel bizar eigenlijk als je er goed over nadenkt… dat ze bij Nintendo één of andere koffer met vintage controllers hebben, die ze af en toe aan journalisten laten zien…”

    Helemaal als je die foto ziet. Die zachte bekleding alsof het een waardevolle schat is.

    “Het mooiste zou echter zijn als er naast replica controllers ook adapters komen om de oude controllers direct op de Wii te kunnen gebruiken.”

    Dat zou helemaal briljant zijn! En ze dan ook gewoon weer in productie nemen. :D De oude mallen afstoffen, en gewoon nieuwe oude controllers uitgeven, samen met een adaptertje om ze op de Wii-remote aan te sluiten. Klaar.

    “Kom op, ik heb de controllers van de NES, SNES, N64 en GC al. waarom zou ik er dan nog meer willen. Ik hoef alleen een classic controller, voor de rest mogen ze ze houden als ze dit egt uit woude brengen.”

    Als ze óók die classic controller uitbrengen die met alle retro-games compatible is dan is er toch geen probleem? Het is niet alsof ze je dwingen om deze alle vijf te kopen. Het zou alleen zijn voor mensen die zoiets leuk vinden om te hebben.

      /   Beantwoorden  / 
  7. RN

    Geef mij toch maar de echte oude NES en SNES !

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.