Topje van de ijsberg? Graphics? Wii?


"I think what you saw [on Wii] was just the tip of the iceberg of what the Hollywood chip can bring to the Nintendo Wii," he said.

"He" is in dit geval John Swinimer, PR manager bij ATI. Ik zou willen dat hij zijn mond hield.
Dit soort verhalen, het is vandaag ook als een lopend vuurtje langs alle gamesites gegaan, gaan al snel een eigen leven leiden. Ik ben nu al weer berichtgeving tegen gekomen waarin werd gesproken over "de geheime kracht van de Wii". Alsof er tussen nu en november een klein wonder zal plaatsvinden en Nintendo het binnenwerk van een Xbox360 in een minescuul Wii-omhulsel weet te proppen.

Natuurlijk kan er in 4 maanden nog wel het één en ander opgepoetst worden, maar ga er maar gerust van uit dat alle belangrijke titels (Mario Galaxy, Metroid Prime 3, Twilight Princess) op de E3 representatief waren voor wat we in de definitieve versies mogen verwachten.

Waarschijnlijk bedoelde Swinimer gewoon dat ontwikkelaars de hardware van de Wii pas over 3 of 4 jaar optimaal zullen weten te benutten… net zoals bij elke andere console dus. Je ziet altijd dat de mooiste spellen pas in de laatste levensjaren van een spelcomputer uitkomen. De Wii zal daarin geen uitzondering zijn. In die zin zijn launchtitles altijd topjes van ijsbergen.

Verderop in het interview krabbelt hij ook wel een beetje terug door nog maar eens aan te geven dat de innovatieve features van de Wii eigenlijk belangrijker zijn dan de graphics. Hou dat aub in gedachten als u in november in de rij gaat staan om een Wii aan te schaffen.

Bron: biz.gamedaily

Zie ook:
- Snake’s SSBB profiel online
- Sega’s next gen prijzen bekend
- 11 nieuwe Twilight Princess screenshots
- Super Mario Galaxy zonder "typical camera issues" van andere 3D games

Lees ook:De nieuwe Super Mario Galaxy filmpjes van 8 november
Lees ook:In Japan verkoopt Mario Party DS beter dan Mario Galaxy
Lees ook:Zelda Twilight Princess feestje in Animal Crossing
Lees ook:Het nieuwe Super Mario Galaxy filmpje van 15 november
Lees ook:De nieuwe Super Mario Galaxy filmpjes van 11 november

18 reacties op “Topje van de ijsberg? Graphics? Wii?

  1. Danny

    Kan erg goed waar zijn!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Paul

    ”Waarschijnlijk bedoelde Swinimer gewoon dat ontwikkelaars de hardware van de Wii pas over 3 of 4 jaar optimaal zullen weten te benutten… net zoals bij elke andere console dus. Je ziet altijd dat de mooiste spellen pas in de laatste levensjaren van een spelcomputer uitkomen. De Wii zal daarin geen uitzondering zijn. In die zin zijn launchtitles altijd topjes van ijsbergen.”

    Dit zou goed kunnen zijn maar:

    1: de Wii heeft bijna de zelfde architectuur als de Gamecube dus ze zouden de hardware matige functies al goed moeten kunnen benutten

      /   Beantwoorden  / 
  3. grape

    gast hij maakt duidelijk dat de graphics dicht bij xbox360 kunnen liggen (dat zegt hij verder nog). dus het lijkt mij dat de games er best beter uit kunnen zien dan op de e3 geshowed was. ook te bedenken dat de wii software gewoon op gamecubes draaide die opgevoerd waren. ik zeg dus niet dat het zo is, maar ik denk cker dat het goed kan (in iedergeval lijkt mij dit geloofwaardiger dan dat we mgs4 op de wii krijgen).

      /   Beantwoorden  / 
  4. Mithrandir

    Hij maakt helemaal niet duidelijk dat het dicht bij de X360 ligt. De games op de E3 zien er Gamecuberig uit. Waarschijnlijk zal de Wii alle functies van de X360 hebben met het verschil dat hij misschien 1/8ste van de power heeft. Je zal dus never nooit zoveel grafische kwaliteit zien als bij de X360.

    Stel de Wii heeft 4-5x de power van de GC dan hebben we inderdaad maar het topje gezien…maar in de buurt van de 360 komt het nog lang niet. (Niet dat dat erg is)

    “ook te bedenken dat de wii software gewoon op gamecubes draaide die opgevoerd waren”

    Dat is niet zo, het draaide op Wii hardware in een GC case.

      /   Beantwoorden  / 
  5. Carrotpie

    doe niet dom… er stonden wii’s op de E3, geen Gamecubes.
    Ze hadden opgevoerde GC hardware in een Wii case gedaan mithrandir.

      /   Beantwoorden  / 
  6. Paul

    @ Carrotpie

    nope het was andersom;)

      /   Beantwoorden  / 
  7. Volvagia

    Da ‘s nu al den tweede keer dat ik hier uiterst negatieve tekst over de Wii lees. Zet hier dan nieuwsposters die niet meteen de onwetende lezer brainwashen over de machine… zeveraars.

      /   Beantwoorden  / 
  8. erik

    Misschien heb je de andere 69 berichten over de Wii gemist die bijna allemaal erg lovend waren? Ik kijk juist heel erg uit naar de Wii, mijn verwachtingen zijn erg hoog.

    Maar je moet wel realistisch zijn. Het is geen Xbox360 en dat zal het nooit worden. Als er hier iemand aan het “brainwashen” is dan zijn het die sites die hun lezers beloven dat de Wii graphics vergelijkbaar zullen zijn met die van de Xbox360 en de PS3.

      /   Beantwoorden  / 
  9. Mithrandir

    “Ze hadden opgevoerde GC hardware in een Wii case gedaan mithrandir.”

    Doe niet dom, het was toch echt andersom.

      /   Beantwoorden  / 
  10. SinnardoCode

    Ik ben altijd al een nintendo fan geweest, maar ik ga nu toch niet de wii kopen vanwege de controller. het gaat mis met nintendo en nu proberen ze origineel te zijn met touch screen en mic en nintendogs brain training etc. doe mij maar een standaard controller met betere graphics als xbox 360

      /   Beantwoorden  / 
  11. Dexil

    ik dacht dat de grapichs voor de nindieers niet belangerijk was

      /   Beantwoorden  / 
  12. idoru

    Bij veel mensen is het belangrijk dat een game er realistisch uitziet en dat de graphics hoogstaande zijn.
    Ik ga een wii kopen om de orginaliteit van de spellen én omdat hij lekker goedkoop wordt. Want eigenlijk denk ik niet dat ik die anderen (ps3 en xbox360) kan betalen.
    maar ik ben geen fangirl hoowr!!! Ik heb thuis een ps2, xbox(vanmenvriend), pc en een ds. M’n ds is favoriet.

    “ik dacht dat de grapichs voor de nindieers niet belangerijk was”

    pixelart kan ook mooi zijn! :D

      /   Beantwoorden  / 
  13. SinnardoCode

    Nee dat klopt, dexil, heb nintendogames altijd al het leukste gevonden, maar soms ergerde ik me wel aan de graphics in vergelijking met de xbox

      /   Beantwoorden  / 
  14. Mithrandir

    “maar soms ergerde ik me wel aan de graphics in vergelijking met de xbox”

    Dat heb ik nou helemaal niet. Zeker de GC is min of meer gelijkwaardig aan de Xbox. Dat er schijt PS2 poorts op de GC komen, dat is jammer.

    De Wii zal pas de eerste console zijn die technisch echt veel minder is dan de concurrentie, toch is het echt onbegrijpelijk dat ze nu al 2 generaties lang de reputatie van technisch zwakkere consoles hebben. Het imago is gewoon echt aan gort…

      /   Beantwoorden  / 
  15. Mithrandir

    “het gaat mis met nintendo en nu proberen ze origineel te zijn”

    Hm..het Nintendo dat ik ken maakt al 100 jaar winst (min 1 kwartaal) Echt misgaan noem ik dat niet. De kant die ze nu op gaan is juist superinterresant.

      /   Beantwoorden  / 
  16. Wii rules

    het is gewoon weg de beste spelconsloe sinds eeuwen en nintendo owned altijd als er iets nieuws uitkomt.(van hun natuurlijk)
    neem bevoorbeeld de ds…. zo leuk om op te spele en alle mario spellekes allemaal super tof en kei cooooool.

    nu een vraagje: wanneer komt het uit en hoeveel vrage ze voor super smash bros.brawl erbij?

      /   Beantwoorden  / 
  17. erik

    “het gaat mis met nintendo en nu proberen ze origineel te zijn met touch screen en mic en nintendogs brain training etc.”

    De overheersende mening lijkt juist te zijn dat Nintendo sinds ongeveer een jaar eindelijk weer een beetje op het juiste spoor is beland. Nintendogs en Brain Training zijn 2 van hun grootste (en meest onverwachte) successen ooit.

    Ik denk dat de Wii zeker succesvoller dan dan de gamecube gaat worden.

      /   Beantwoorden  / 
  18. Bas.

    “Ik denk dat de Wii zeker succesvoller dan dan de gamecube gaat worden.”

    Maar laten we eerlijk zijn , héél erg moeilijk is dat niet (:

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.