Japanse verpakking New Super Mario Bros wordt GEEL


Het plastic doosje dat bij alle andere DS games in zwart is uitgevoerd, krijgt in Japan een opvallende gele kleur. Waarschijnlijk omdat 20 jaar geleden Super Mario Bros voor de Famicom ook in een geel doosje werd verpakt.

Er zijn ook weer een paar nieuwe screenshots beschikbaar.
Originele Super Mario Bros verpakking.Win een Nintendo DS + Animal Crossing: Wild World!

Zie ook:
- New Super Mario Bros op 30 juni in Europa
- Dit is de wereldkaart van New Super Mario Bros.
- Drie gameplay filmpjes van New Super Mario Bros.
- Veel nieuwe New Super Mario Bros details van de GDC
- New Super Mario Bros! 80 levels!
- New Super Mario Bros later in Japan als in Amerika?
- Koopa Kids keren terug in New Super Mario Bros.
- Veel New Super Mario Bros. screenshots uit de Famitsu
- New Super Mario Bros ook al snel naar Europa?
- New Super Mario Bros interview
- En wederom nieuwe New Super Mario Bros screenshots
- New Super Mario Bros verschijnt in Amerika op…
- Japanse New Super Mario Bros releasedatum (maand)
- De laatste New Super Mario Bros scan uit Famitsu
- Zalig nieuw New Super Mario Bros filmpje
- New Super Mario Bros moeilijk. YES!

Lees ook:Dit is de wereldkaart van New Super Mario Bros.
Lees ook:Drie gameplay filmpjes van New Super Mario Bros.
Lees ook:New Super Mario Bros later in Japan als in Amerika?
Lees ook:Meer New Super Mario Bros kaartschermen
Lees ook:New Super Mario Bros screenshots

8 reacties op “Japanse verpakking New Super Mario Bros wordt GEEL

 1. erik

  Wat te doen? Engelse schermteksten of een übercool geel doosje op de plank?

  Dilemma, dilemma…

    /   Beantwoorden  / 
 2. Kikujiro

  Ik heb in Japan ongeveer 1 ½ jaar geleden de allereerste Super Mario Bros., uit De serie NES Classics die een tijdje terug voor de GBA, zijn uitgebracht gekocht (History of our TV-games) en die cartridge was inderdaad ook geel. Had ik me trouwens in vergist (had ik kunnen weten, want de eerste Japanse SMB is hier als ik me niet vergis als Lost Levels in Super Mario All-Stars voor de SNES uitgebracht (verrekte moeilijke Mario was dat trouwens).

    /   Beantwoorden  / 
 3. erik

  “Had ik me trouwens in vergist (had ik kunnen weten, want de eerste Japanse SMB is hier als ik me niet vergis als Lost Levels in Super Mario All-Stars voor de SNES uitgebracht (verrekte moeilijke Mario was dat trouwens).”

  The Lost Levels was de tweede Japanse Super Mario Bros. :) Voor de rest van de wereld werd een compleet ander spel als Super Mario Bros 2. uitgebracht (even snel wat Super Mario sprites er overheen geplakt en klaar).

  The Lost Levels werd inderdaad te moeilijk geacht voor westerse spelers. :p (Het is mij ook nooit gelukt om uit te spelen, dat spel is ronduit sadistisch!)

  Nog meer leuke dingen aangeschaft toen je in Japan was? Dat lijkt me echt het paradijs op aarde voor een gamer. :D

    /   Beantwoorden  / 
 4. mumu

  Wat te doen? Engelse schermteksten of een übercool geel doosje op de plank?

  Dilemma, dilemma…

  Allebei :)

    /   Beantwoorden  / 
 5. Kikujiro

  @ Erik

  Japanse gameshops zijn echt fantastisch… alhoewel ik moet toegeven dat ik me in Japan op gamegebied nooit echt te buiten ben gegaan. Zoveel goedkoper zijn games daar nu ook weer niet. Alhoewel natuurlijk wel het nieuwste van het nieuwste daar reeds in de winkels ligt.

  Ooit toen de Gamecube nog niet in Nederland te koop was heb ik eens een GC-controller gekocht om aan mijn vrienden te laten zien. Bovendien kon ik deze gebruiken op het moment dat de GC in Nederland zou uitkomen. Compatibiliteit blijft toch altijd een probleem, dit weerhoudt me er vaak van iets op hardwaregebied te kopen, mij teveel gedoe. Tijdens mijn meest recente bezoek heb ik wel een tweedehands Wonderswan met Gundam-game voor nog geen EUR 15,= op de kop weten te tikken (deze ligt nu in de kast stof te verzamelen). Er is daarnaast ook genoeg ander leuks te koop… zoals bijvoorbeeld Super Mario Bros. bouwpakketjes (miniatuurversie van een level), Windwaker figuurtjes en CD’s met gamemuziek (hebben we het laatst een keer over gehad) Vooral het warenhuis Tokyu Hands is de moeite van een bezoekje waard (http://www.tokyu-hands.co.jp/index.htm), dit is zo’n beetje het walhalla van onzinnige hebbedingetjes en gadgets.

  Verder ga ik geregeld naar de arcade als ik in Japan ben, Japanse arcades zijn toch stukken leuker dan de Nederlandse (en goedkoper), maar dat is te verwachten. Vaak zit ik dan achter de “Crazy Cranes”, die zijn daar stukken makkelijker als de versies die je hier vaak op de kermis ziet. Ik moet toegeven dat ik nog nooit in Tokyo ben geweest, daar schijnen de speelhallen echt heel spectaculair te zijn. Mijn vrouw’s familie woont in Kobe, dus daar brengen wij meestal het overgrote deel van ons tijd door (Osaka dat in de buurt van Kobe ligt doet trouwens niet onder voor Tokyo). Eind dit jaar gaan we weer en misschien dat we dan ook een paar dagen naar Tokyo gaan, dan zal ik zeker weer een bezoekje aan de speelhal brengen en wie weet op Revolution-jacht gaan.

  In ieder geval moet je als fanatiek gamer (Otaku) toch in ieder geval één keertje op “bedevaart” naar Japan, geniet daarnaast van de rijke cultuur, de trendy (merkgevoelige) Japanners en het lekkere eten.

  Lost Levels was inderdaad verschrikkelijk, ‘t is ook de enige Mario die ik niet heb uitgespeeld. Ik kon me er niet toe zetten… (mijn broer is het als echte die hard wel gelukt trouwens). Ik merk dat mijn geduld om uren achter bepaalde games te zitten wat dat betreft door het ouder worden wat minder begint te worden. SMB 2 vond ik niets aan…

    /   Beantwoorden  / 
 6. Kikujiro

  Ziet er trouwens wel lekker old school uit die nieuwe SMB… Had ik maar een DS gekocht i.p.v. een PSP… (;;). Alhoewel, dan had ik Ridge Racer moeten missen… Maar goed, misschien win ik er wel een met de Animal Crossing wedstrijd! ;) *hehehe*

    /   Beantwoorden  / 
 7. erik

  “Alhoewel natuurlijk wel het nieuwste van het nieuwste daar reeds in de winkels ligt.”

  Precies. :) Alleen al rondkijken in een Japanse gameshop lijkt me een belevenis!

  “Compatibiliteit blijft toch altijd een probleem, dit weerhoudt me er vaak van iets op hardwaregebied te kopen, mij teveel gedoe.”

  Dat is inderdaad irritant. De Playstation 3 wordt als eerste console wel regiovrij. Ik hoop dat nog vele spelcomputers dat voorbeeld zullen volgen! Het zou mijn leven een stuk makkelijker maken.

  “Er is daarnaast ook genoeg ander leuks te koop… zoals bijvoorbeeld Super Mario Bros. bouwpakketjes (miniatuurversie van een level), Windwaker figuurtjes en CD’s met gamemuziek (hebben we het laatst een keer over gehad)”

  Die windwaker poppetjes heb ik. :) Maar dat is dus nog maar het topje van de ijsberg? Zo’n bouwpakket lijkt me ook wel erg leuk… haha. Volslagen nutteloos, maar ik word toch heel hebberig als ik over zulke dingen lees.

  “Vooral het warenhuis Tokyu Hands is de moeite van een bezoekje waard (http://www.tokyu-hands.co.jp/index.htm),”

  Ik heb maar even op die site gekeken en ik zie nu al wat je bedoelt. :)

  “Eind dit jaar gaan we weer en misschien dat we dan ook een paar dagen naar Tokyo gaan, dan zal ik zeker weer een bezoekje aan de speelhal brengen en wie weet op Revolution-jacht gaan.”

  Dat heb je goed voor elkaar, een paar keer per jaar naar Japan! Wow! Slim om met een Japanse vrouw te trouwen. ;)

  “In ieder geval moet je als fanatiek gamer (Otaku) toch in ieder geval één keertje op “bedevaart” naar Japan, geniet daarnaast van de rijke cultuur, de trendy (merkgevoelige) Japanners en het lekkere eten. “

  Ik weet het. Dat wil ik ook. Ben alleen bang dat het een prijzige bedevaartstocht zal worden. Vliegtickets, hotel… en niet te vergeten al het geld dat ik dan nog in het land zelf zou uitgeven. ;) Maar toch, ik wil het beslist nog wel een keer meemaken.

  “Ziet er trouwens wel lekker old school uit die nieuwe SMB… Had ik maar een DS gekocht i.p.v. een PSP… “

  Dit is zo old school als maar zijn kan. Volgens mij mikt Nintendo daar ook bewust op door het geen SMB4 te maken, maar echt een remake in precies dezelfde stijl. Dit spel gaat echt fantastisch worden. Zeker voor nostalgische gamers zoals ik. ;)

  Het is nu eigenlijk nog te duur om allebei de handhelds aan te schaffen. Maar misschien wordt het oude model DS straks als de Lite versie er is wel iets goedkoper. En de PSP kan toch ook niet eeuwig zo duur blijven.

    /   Beantwoorden  / 
 8. erik

  “Allebei :)

  Weet je dat ik daar vanmiddag serieus over zat te denken? Maar nee, ik moet mezelf beheersen. Dat is pure geldverspilling. :p

  Ik wil eigenlijk gewoon het Japanse doosje met het Amerikaanse spel erin.

  Dus ik moet op zoek naar een Japanner die een fetish heeft voor Amerikaanse verpakkingen. ;)

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.