Over een paar jaar gaat Nintendo zich weer op betere graphics richten

Terwijl hij het onlangs in de Australian Courier Mail had over Nintendo’s keuzes omtrent de Wii, had Shigeru Miyamoto het volgende te melden:

"We hadden het gevoel dat het nog te vroeg was om ons te richten op high-end graphics. Misschien als we een paar jaar verder zijn, dan zullen we ons zeker ook in die richting gaan ontwikkelen. Maar op dit moment vonden we het verstandiger om de nieuwe technologie niet alleen maar te gebruiken om dezelfde soort spellen met betere graphics te maken, maar om in plaats daarvan iets nieuws en unieks te doen."
De opvolger van de Wii wordt dus een console volgens hetzelfde principe, maar met mooiere graphics. Geen wereldschokkend nieuws, want zo werkt Nintendo al jaren. Al hun ideëen voor consoles komen in tweevoud op ons af. Eerst het ruwe idee, en vijf jaar later de geperfectioneerde en opgepoetste versie van datzelfde idee.

Miyamoto vertelde ook maar weer eens dat de Wii niet moeilijk is om voor te programeren. Het is in principe een uitgebreide en opgevoerde versie van de Gamecube, ontwikkelaars kunnen dus gewoon verder gaan waar ze gebleven waren. Dat zorgt voor korte ontwikkelingstijden. En dat verklaart ook meteen het hoge aantal launchtitles dat nu al voor de Wii is aangekondigd.

We komen op nog bekender terrein als Miyamoto voor de zoveelste keer zijn ontwerpfilosofie toelicht. Wat maakt een goed spel?

"Ten eerste dat de speler iets meemaakt dat ze nog nooit eerder hebben ervaren. Of het nu een gebeurtenis in het spel is of een emotie die het oproept. En ten tweede dat het makkelijk moet zijn om te spelen en makkelijk om te besturen."

Bron: gamebiz

Zie ook:
- Nintendo showt Replica’s van retro-controllers voor Wii
- Wii komt eerder dan PS3
- Bekijk hier het Pokemon Battle Revolution filmpje
- E-mails en SMSjes sturen naar Animal Crossing Wii
- Geïllustreerd Animal Crossing dagboek
- Ridley, Wind Waker Link & Bowser Jr. in Super Smash Bros. Brawl
- Snake’s SSBB profiel online
- Metroid Prime 3: Corruption demo filmpje
- Topje van de ijsberg? Graphics? Wii?
- Super Smash Bros Brawl, Sakurai overweegt meer third party karakters
- Idee Playstation 3 tilt-controller is niet van Nintendo afgekeken
- 11 nieuwe Twilight Princess screenshots

Lees ook:Nieuwe Monkey Ball: Banana Blitz screenshots
Lees ook:A challenger appears…
Lees ook:Mega Man doet niet mee aan Smash Bros. Brawl
Lees ook:Ridley, Wind Waker Link & Bowser Jr. in Super Smash Bros. Brawl
Lees ook:Oude Melee levels ook speelbaar in Brawl

12 reacties op “Over een paar jaar gaat Nintendo zich weer op betere graphics richten

  1. Yoshi-Fan!

    Vrij logisch. Als Nintendo zich op zowel de nieuwe controller als high-end graphics zal moeten richten zouden de kosten de pan uitreizen. Ook het ontwikkelen van games zal dan erg duur worden. Programmeren voor HD en een nieuwe besturing toevoegen. Daarbij komt nog dat amper 10% van de huishoudens over een HDTV beschikt en als je geen HDTV hebt zie je niet veel van die high-end graphics. Verstandige keuze dus van Nintendo om nog even te wachten met de support van HD resolutie’s.
    Hierdoor kan de Wii klein, goedkoop, zuinig en stil zijn.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Offens1

    klopt yoshi fan

    en aangezien de mensen die wel een hd scherm hebben meestal nog niet eens de echte full hd tv´s hebben.

    het moooie van nintendo is dat ze gebruiik maken van 2D om 3d te maken. ik weet niet meer hoe het heet maar heb het al een eerder gezien.
    we weten allemaal dat nintendo het niet moeten hebben bij deze ronde van graphics.

    ik ben nog altijd benieuwd waaarom mendenkt dat de ps 3 net zo gaat vekopen alls de ps2 aangezien een groot deel van de consument (nog) te vreden is met dvd.

    en nu hebben ze niet het voordeel dat de consument op zoek was naar een dvd en dat de ps2 een mooie uitkomst was van dvd/game speler.

    bedoel consument staat niet te popelen om weer geld uit te geven aan nieuwe technieken van 1e generatie met veel kinderziektes(verglijkbaar met de 1e generatie dvd kwaliteit van de ps2)het was rond uit secht en voor een gewone leek goed genoeg.

    kijk sony fanboys die kopen hem toch.

    Maar goed zoals yoshi zegt de meesten huishoudens hebben geen hd.

    oh ja wie kopen meestal een console voor de kids het zijn meestal de ouders (en die KIJKEN WEL naar de prijs).
    btw ik vind ps3 geen media console want hij speelt nog niet eens divx/xvid wat nu toch wel bijna niet weg te denken is als mp3.
    ik bdoel voor die prijs zou ik het op zijn minst verwachten.
    (dan bedoel ik dus als hij van de lopende band afrolt en ondersteund zonder nog eens extra aan te schaffen van een andere ontwikkelaar.

    maar goed ik haal de wii zowiezo in duitsland goedkoper en inclusief 2 jr garantie

      /   Beantwoorden  / 
  3. Rub-Star

    ja nou ik vind het jammer want wij
    hebben 4 maanden gelden een breedbeeld TV
    gekocht met een kasje voor beter beeld,
    en die TV is HD ready & ook nog eens groot,
    beter kan nu nog niet ( behalve een HD kasje
    van 3000 euro kopen maar die prijzen over
    4 jaar af, gelukkig, maar ik kan anders
    gewoon op HD spelen.pppppffffffff…

      /   Beantwoorden  / 
  4. Maikeru

    @ Rub-Star:
    Ik weet niet of dat ik het nou heel erg netjes vindt dat op jouw blogsite letterlijk de stukjes van Erik zijn terug te lezen :S
    Echt slim is het trouwens ook niet om die site op Erik zijn site te noemen, toch??

      /   Beantwoorden  / 
  5. matskye

    Inderdaad heeft nog maar een deel van de huishoudens een HD-TV. De graphics zijn misschien fantastisch hierdoor, maar de prijzen liggen ook veel hoger, en, gaan games nu enkel om opgepompte graphics? of draait het ook niet om de game-play? Ik vind dat Nintendo een goede zet doet om eerst met innovatie te komen, voor dat ze met high-end graphics gaan werken.

    Ik haal me sowieso een Wii in huis, een Xbox360 of een PS3 zal ik nog wel zien, misschien als de prijs eenmaal gedaald is, maar, voordat ik weet of het hun prijs echt volledig waard is wacht ik af.

    Ook dat Nintendo niet alles in de Wii compleet omgooit, is een goede zet, omdat Developers meer moeite hebben met Dev. kits van de Xbox360 en PS3, en ze bij de Wii nog veel kunnen herkennen van de Gamecube, zal het makkelijker zijn om de functies van de Wii beter te gebruiken vanaf het begin, waardoor we bij de launch al goede game’s hebben.

      /   Beantwoorden  / 
  6. N Stone

    Ten eerste dat de speler iets meemaakt dat ze nog nooit eerder hebben ervaren. Of het nu een gebeurtenis in het spel is of een emotie die het oproept. En ten tweede dat het makkelijk moet zijn om te spelen en makkelijk om te besturen

    eerste ben ik wel met eens maar het tweede is echt onzin. misschien geld dat voor een goed verkopende game. maar als we verkoopcijfers gelijk gaan stellen aan kwaliteit zou 50ct bulletproof een zeer goed game moeten zijn. en dat gelooft hier hopelijk niemand.

      /   Beantwoorden  / 
  7. erik

    Uhm, dit is inderdaad niet de bedoeling rubstar.

    Check onderaan deze pagina:

    “Niets van deze weblog mag worden overgenomen zonder toestemming van Blog Online bv”

      /   Beantwoorden  / 
  8. erik

    “Ik vind dat Nintendo een goede zet doet om eerst met innovatie te komen, voor dat ze met high-end graphics gaan werken.”

    Ik denk dat ook. Vooral omdat het ze in staat stelt de Wii voor een aanzienlijk lagere prijs dan de concurrentie te verkopen. Dat gaat volgens mij een groot verschil maken.

    Maar of de massale acceptatie van HDTV echt nog zo lang op zich laat wachten daar begin ik steeds meer aan te twijfelen. Als ik nu door de mediamarkt loop is het één en al plasma wat de klok slaat. Gewone toestellen worden voor bodemprijzen de deur uit gedaan. Als het een beetje tegen zit moet je over 2 of 3 jaar goed zoeken wil je nog een ouderwets toestel kopen.

    Maar goed, de graphics van de Wii zijn nog steeds een stuk beter dan op de Gamecube, ik ben niet bang dat mensen denken dat ze een verouderde console kopen, zoals de tegenstanders vaak roepen. Het is goedkoop, de spellen zijn leuk, de prijs is laag en de graphics zijn beter dan men van deze generatie gewend is. Volgens mij gewoon een aantrekkelijke spelcomputer voor het grote publiek. En ook hardcore PS3/Xbox360 fans kunnen er makkelijk eentje bijkopen voor die paar spellen die hen ook aanspreken.

      /   Beantwoorden  / 
  9. squirtle

    Hd begint mijn neus uit te komen!
    Niet omdat het niet goed is,maar al dat gelul en gefrats er omheen.Dan is de resolutie niet goed of wijkt het af of er is wel iets aan de hand.
    Daarbij wordt HD de hoer van de massa nu het WK gearriveerd is. Wel is het grappig dat de mensen die het verkopen dus een hele boel onzin vertellen en zelf niet weten waar ze het over hebben.
    Wanneer alles zo een beetje klaar is met het Wk en alles zullen die beeldschermen goedkoper worden joh, dan is het mijn beurt wel.Tot die tijd doe ik het met een VGA kabel en is nintendo slim bezig met dit plannetje, want tegen de tijd dat HD beeldschermen goedkoper zijn is de nieuwe wII (snap je m) er!

      /   Beantwoorden  / 
  10. Offens1

    het is wel leuk en aardig dat HD maar ben ik dan de enige die en nieuwe tv koopt dan wel/of niet met hd als mijn tv pas stuk is?

      /   Beantwoorden  / 
  11. Prakash

    Nintendo heeft duidelijk gesteld dat het zich deze generatie op innovatie wilde gooien. Een slim idee. Innovatie verkoopt, kijk maar naar de DS. Net zoals een mooi design(Ipod). En de marketing van Nintendo is erg gelikt. Met de naam Wii heeft Nintendo zich opzettelijk minder dan ooit als een gamesconsole geprofileerd, om ook groepen aan te spreken die normaal nooit gamen.Nintendo is eigelijk meer gefocust dan ooit en lijkt meer visie te hebben dan in heel de n64/gamecube periode. Ik denk dat we de laatste grote innovatie nog steeds niet gezien hebben. Perrin Kaplan zei op de E3 expliciet dat hardcore gamers moesten opletten omdat de hardware nog geheimen zou verbergen. Ik denk dat de mensen die achter de Nintendo WII zullen gaan vooral achter de innovatie aan gaan en zich minder druk om hd zullen maken. Als je thuis al een mooie pc hebt zoals veel mensen maak je je niet zo druk om de graphics op je console, maar iets nieuws en innovatiefs dat ook nog betaalbaar is….De Wii maakt grote kans de koploper te worden de volgende generatie.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.