Classic SNES Mini aangekondigd, bevat Star Fox 2

snesmini
Het is zover! Nintendo’s slechtst bewaarde geheim is eindelijk officieel aangekondigd. Het Nintendo Classic Mini: Super Nintendo Entertaint System verschijnt op 29 september met 21 voorgeïnstalleerde spellen. Dat zijn er 9 minder dan op de Classic NES Mini, maar de geselecteerde spellen zijn wel echt allemaal fantastisch. Klassiekers van al je favoriete uitgevers, meerdere RPG’s, twee Super-FX spellen die altijd worden overgeslagen bij de Virtual Console (Star Fox en Yoshi’s Island), en zelfs een spel dat nog nooit eerder is uitgebracht (het destijds geschrapte Star Fox 2).

Wat een lijst:

  • Contra III: The Alien Wars
  • Donkey Kong Country™
  • EarthBound™
  • Final Fantasy III
  • F-ZERO™
  • Kirby™ Super Star
  • Kirby’s Dream Course™
  • The Legend of Zelda™: A Link to the Past™
  • Mega Man® X
  • Secret of Mana
  • Star Fox™
  • Star Fox™ 2
  • Street Fighter® II Turbo: Hyper Fighting
  • Super Castlevania IV ™
  • Super Ghouls ’n Ghosts®
  • Super Mario Kart™
  • Super Mario RPG: Legend of the Seven Stars™
  • Super Mario World™
  • Super Metroid™
  • Super Punch-Out!!™
  • Yoshi’s Island™

Nu is het zaak om dit ding zo snel mogelijk te reserveren bij je favoriete winkel. De Classic NES Mini verscheen in een veel te kleine oplage, waardoor hij in een mum van tijd overal was uitverkocht (inmiddels is hij niet meer leverbaar). Ik neem aan dat Nintendo van hun fouten heeft geleerd en er deze keer meer laat produceren, maar dan nog zul je zien dat ze de vraag onderschatten. Helemaal met een exclusief nooit eerder uitgebracht spel. Iedere Nintendo-fan wil straks een SNES Mini hebben, dus zorg dat je niet achter het net vist.


snesmini2

Neo-games.blog forum

Lees ook:Gerucht: Nintendo komt dit jaar met SNES mini
Lees ook:Nog even over Yoshi’s New Island
Lees ook:Nieuw vervolg Yoshi’s Island naar de 3DS
Lees ook:Gratis GBA-spellen voor 3DS Ambassadeurs vanaf vrijdag beschikbaar
Lees ook:Nintendo onthult miniatuur NES met 30 spellen

8 reacties op “Classic SNES Mini aangekondigd, bevat Star Fox 2

  1. Berend Jan

    Die NES mini kon ik nog laten lopen, voornamelijk omdat die 8 bit spellen zo slecht ouder worden. Maar dit is echt een juweeltje van een machine. Dit ga ik gewoon aanschaffen en er waarschijnlijk achterlijk veel te veel tijd aan kwijt zijn.

    2 controllers, HDMI, Starfox 2, en niet te vergeten MARIO RPG voor het eerst te spelen met een orginele controller zoals het bedoelt is.

    En waarschijnlijk is het ding ook wel weer hackbaar, en kun je er dus meer spellen op zetten (dat gaat zowiezo lukken).

    Maar ook USB SNES controllers die niet sucken…

    Ik ben zo hyped voor dit ding.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Erik

      Was de NES mini echt zo eenvoudig te hacken? Ik had begrepen dat je het hele apparaat kon bricken als er iets misging. Ik weet niet of ik het zou durven.

      Aan de andere kant: dan zou ik er wel Stunt Race FX op kunnen zetten…

        /   Beantwoorden  / 
  2. Inno Vation

    Let wel, dat Nintendo heeft aangegeven de Classic SNES Mini alleen dit jaar uit te brengen. Dus volgend jaar stopt de productie.
    De voeding voor de USB-kabel ontbreekt in de Europese versie.
    Om Star Fox™ 2 te spelen, moet je het eerste level van Star Fox™ voltooien.
    De snoeren van de controllers zijn langer.
    De prijs zal rond de €80 liggen.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Erik

      Die prijs valt wel een beetje tegen, huh? Maar met een extra controller en 21 steengoede spellen is hij toch nog wel z’n geld waard. Erg fijn ook dat de snoeren deze keer langer zijn.

      Waarom Nintendo hier een tijdelijk product van maakt zal ik wel nooit begrijpen, maar ze zijn deze keer in ieder geval zo netjes om het van tevoren aan te kondigen.

      Zouden wij in Europa ook de Amerikaanse versies van alle spellen krijgen? Ik hoop het, want vooral bij de racespellen is die 10% extra snelheid echt wel voelbaar.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Berend Jan

        Volgens de duitse Amazon zijn de spellen de engelse versies van de spellen. Dit heb ik uitgezocht omdat als ik hem toevallig koop van amazon.de ik natuurlijk niet de duitse zelda wil spelen.
        Dus ik vermoed dat het om de Amerikaasne ROMS gaat die dan ook (door ed power van HDMI) allemaal op 60 hrtz draaien. dus dan kunnen we ook genieten van alle spellen op de manier zoals ze horen zonder vertraging en minder stotters als je er straks stuntrace op hacked :)

          /   Beantwoorden  / 
  3. Erik

    Hij is nu te pre-orderen bij meerdere webwinkels (Intertoys, Bart Smit, Wehkamp), maar dan wel voor €89,99. Zou dat de officiële prijs worden, of proberen die winkels te profiteren van de verwachte schaarste?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Berend Jan

      Ik zie hem nergens staan hoor alleen bij de intertoys kun je jezelf op de hoogte laten houden. de bol.com en de Wehkamp hebben hem niet :|

        /   Beantwoorden  / 
      1. Erik

        Dat is apart. Ik kon hem woensdag nog wel bestellen bij Intertoys. Hopelijk was dat geen foutje dan… Ze hebben mijn geld, dan wil ik ook een SNES Mini.

        Wat een gedoe weer. Ik wou dat Nintendo die dingen gewoon bleef produceren totdat er aan de vraag is voldaan. Je weet nu al dat de helft van alle verkochte Classic Mini’s straks meteen weer op marktplaats wordt gezet voor het vierdubbele.

          /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.