Nintendo stopt met de NES Classic Edition


Throughout April, NOA territories will receive the last shipments of Nintendo Entertainment System: NES Classic Edition systems for this year. We encourage anyone interested in obtaining this system to check with retail outlets regarding availability. We understand that is has been difficult for many consumers to find a system, and for that we apologize.

Als je nieuwe product onverwacht een enorm succes blijkt, dan moet je het zo snel mogelijk uit de handel nemen. Das logisch. Een woordvoerder van Nintendo legde vannacht uit dat de NES Classic Edition altijd was bedoeld als een tijdelijk product. Het feit dat de mini-console overal was uitverkocht en dat mensen er maandenlang voor in de rij stonden, verandert daar niets aan. Plannen zijn er om strak aan vast te houden. Wat er ook gebeurt en hoeveel miljoenen dollars je ook dreigt mis te lopen. Wie oude spellen wil spelen moet maar gewoon een Switch kopen (en hopen dat de Virtual Console snel wordt geopend).

 • Officieel geldt deze mededeling alleen voor Amerika, maar het lijkt me sterk dat Nintendo de mini-NES hier wel blijft produceren. Wie weet krijgt Europa deze maand ook nog één laatste levering? Als je er de komende tijd eentje ziet, zou ik hem kopen. Al was het maar om hem voor driedubbele winst op marktplaats te zetten.
 • Ons enige sprankje hoop zijn die 3 woordjes “for this year.” Ik durf het bijna niet hardop te zeggen, maar wie weet gebruikt Nintendo de komende maanden om de NES Classic Edition te verbeteren (meer spellen, langere snoeren, downloadopties) zodat ze in 2018 de ultieme retro console kunnen lanceren?

Neo-games.blog forum

Lees ook:Een ander perspectief op de Mini NES
Lees ook:Introductietrailer Nintendo’s mini-NES Classic Edition
Lees ook:Gerucht: Nintendo komt dit jaar met SNES mini
Lees ook:Reginald Fils-Aime: betaal niet te veel voor SNES mini
Lees ook:Turbo controllers voor de NES Classic Edition

4 reacties op “Nintendo stopt met de NES Classic Edition

 1. Kikujiro

  Ik heb ze eigenlijk nooit in de winkel zien liggen, behalve een demo exemplaar bij de Mediamarkt. Wat zou hier achter zitten? Realiseren ze zich dat ze de prijs misschien te laag hebben vastgesteld (gezien de enorme vraag)? Of zijn ze bij Nintendo bang dat hierdoor hun andere spelcomputers minder verkocht zullen worden? Of is Nintendo van plan deze games voor de mobiele markt uit te brengen? Vragen… vragen…

    /   Beantwoorden  / 
 2. Erik

  Hoe logisch dat IGN-artikel ook klinkt, we weten het gewoon niet. Iedereen probeert een verklaring te vinden omdat het zo bizar is wat Nintendo heeft gedaan. Wie haalt er nu een succesvol product van de markt? Zonder enige uitleg?

  Ik persoonlijk zou een luxere NES Classic Edition wel leuk vinden, maar met al die extra’s zou hij wel een stuk duurder worden. De kracht van dit apparaat was volgens mij juist dat het zo simpel was en dat het was geprijsd als een impulsaankoop. De vaste fanclub koopt alles wat Nintendo uitbrengt toch wel, maar de mini-NES leek een kans om een veel groter publiek te bereiken. Zodra het een échte spelcomputer wordt (draadloze controllers syncen, een account aanmaken om meer spellen te downloaden, 2x zo duur als het eerste model) haken de niet-gamers volgens mij weer af.

  Nou ja, wat ik in ieder geval heb geleerd: als Nintendo ooit nog een SNES Classic Edition aankondigt ga ik hem meteen op de eerste dag pre-orderen.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.