Nieuw vervolg Yoshi’s Island naar de 3DS


Nintendo heeft een nieuwe Yoshi’s Island aangekondigd voor de 3DS. De geschiedenis van Yoshi is een beetje ingewikkeld (de groene dinosaurus speelt een hoofdrol in minstens 4 spelseries die allemaal best wel op elkaar lijken), maar dit is dus een vervolg op Super Mario World 2: Yoshi’s Island uit 1995. Ook wel bekend als het spel waarin Baby Mario zo onuitstaanbaar begint te krijsen als Yoshi hem een seconde uit het oog verliest. Dat gekrijs komt in deze trailer nog niet voor, maar ik neem aan dat het hier ook gebeurt als Yoshi wordt geraakt. Ik waarschuw alvast: dit wordt geen spel om via de koptelefoon te spelen!

Opvallend genoeg hebben de graphics in deze trailer meer weg van Yoshi’s Story uit 1998. In dat uitstapje op de Nintendo 64 zag Yoshi er ook zo mooi glimmend uit. De omgevingen zijn dan wel weer duidelijk gebaseerd op Yoshi’s Island, dus we krijgen op de 3DS blijkbaar een kruising tussen de handgetekende charme van Island en de gepolijste perfectie van Story. Dat kan interessant worden.

Toch ben ik nog niet helemaal overtuigd en dat komt door Yoshi’s Island DS, het officiële vervolg uit 2006 dat in deze trailer ook even wordt aangestipt. Op dat spel heb ik mij destijds gigantisch verheugd, maar toen ik het na maanden wachten eindelijk mocht spelen bleek het een flauwe herhalingsoefening met werkelijk geen enkel origineel idee. De eerste Yoshi’s Island is nog steeds een van mijn favoriete spellen dus ik geef Nintendo graag een tweede kans, maar ik hoop wel dat dit vervolg met iets meer liefde en creativiteit in elkaar wordt gezet.

Kijken op YouTube

[g.forum]

Lees ook:Nog even over Yoshi’s New Island
Lees ook:De geschiedenis van Yoshi in schattige trailer
Lees ook:Nieuwe Yoshi’s Island DS video
Lees ook:De Yoshi’s Island babykamer
Lees ook:Nintendo geeft geschiedenisles: Yoshi’s spellen

Eén reactie op “Nieuw vervolg Yoshi’s Island naar de 3DS

  1. Kikujiro

    SMW 2 is ook één van mijn SNES favorieten (prachtige effecten door de FX chip!). Yoshi’s Story was een grote teleurstelling. Ik weet nu wel zeker dat ik dit jaar een 3DS ga aanschaffen. DKC heb ik nooit voor de Wii gekocht, samen met Yoshi’s Island 2 en de nieuwe Zelda, toch écht een reden om nu een 3DS te kopen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.