Nintendo onthult miniatuur NES met 30 spellen


Maak kennis met de Nintendo Classic Mini. Een piepkleine replica van Nintendo’s eerste console met 30 voorgeïnstalleerde spellen. Het is dus geen echte spelcomputer waar je later extra spellen voor kunt kopen, maar een eenmalige aanschaf. Gelukkig heeft Nintendo toffe spellen uitgezocht. Precies de titels waar iedereen aan denkt bij de NES: de Mario’s, de Zelda’s, Kid Icarus, Metroid, Kirby’s Adventure… en ook third party-klassiekers als Castlevania, Mega Man 2, Gradius, Bubble Bobble, Ghosts ‘N Goblins, Double Dragon II en Ninja Gaiden. Het is een indrukwekkende lijst.

Slim idee zo’n goedkope* micro-console. Miljoenen mensen hebben fijne nostalgische gevoelens bij deze spellen, maar tot nu toe moest je eerst een dure Wii U of 3DS kopen als je ze weer wilde spelen. De Nintendo Classic Mini is een eenvoudige oplossing die makkelijk** is aan te sluiten op iedere HDTV. Een impulsaankoop voor dertigers en veertigers over de hele wereld. Helemaal met die geweldige verpakking, precies in de stijl van de oorspronkelijke NES. De Nintendo Classic Mini ligt in Nederland in de winkel vanaf 11 november.

*NoE zet nooit adviesprijzen in hun persberichten, maar ik begrijp van de Amerikaanse sites dat de Classic Mini daar 60 dollar kost.

**Het enige irritatiepuntje is dat de Classic Mini van stroom wordt voorzien door een USB-kabel. Die wordt meegeleverd, maar er zit geen adapter in de doos om hem in een stopcontact te pluggen. Ik zou dus eerst even controleren of je televisie nog een vrije USB-poort heeft.


De volledige lijst met alle Nintendo Classic Mini-spellen.

 • Balloon Fight
 • BUBBLE BOBBLE
 • Castlevania™
 • Castlevania II: Simon’s Quest™
 • Donkey Kong
 • Donkey Kong Jr.
 • DOUBLE DRAGON II: THE REVENGE
 • Dr. Mario
 • Excitebike
 • FINAL FANTASY®
 • Galaga™
 • GHOSTS‘N GOBLINS™
 • GRADIUS™
 • Ice Climber
 • Kid Icarus
 • Kirby’s Adventure
 • Mario Bros.
 • MEGA MAN™ 2
 • Metroid
 • NINJA GAIDEN®
 • PAC-MAN™
 • Punch-Out!! Featuring Mr. Dream
 • StarTropics
 • SUPER C™
 • Super Mario Bros.
 • Super Mario Bros. 2
 • Super Mario Bros. 3
 • Tecmo Bowl™
 • The Legend of Zelda
 • Zelda II: The Adventure of Link


Kijk hoe klein en schattig de Classic Mini is. Ik wil hem zelf bijna kopen, terwijl de meeste van deze spellen ook op mijn Wii U staan.

Neo-games.blog forum

Lees ook:Classic SNES Mini aangekondigd, bevat Star Fox 2
Lees ook:De NES als canvas
Lees ook:Gerucht: Nintendo komt dit jaar met SNES mini
Lees ook:Wie wil er honderd nieuwe levels voor Bubble Bobble?
Lees ook:Retro games op de Revolution. Kopen, huren of lenen?

8 reacties op “Nintendo onthult miniatuur NES met 30 spellen

 1. Kikujiro

  Wat zou er achter het klepje zitten? :) Ik hoop dat de controllerkabel wel een fatsoenlijke lengte heeft. Wel een gaf ding dit. Zo rond de feestdagen een ‘must have’ voor alle dertigers en veertigers die met de NES zijn opgegroeid. Hierna natuurlijk ooit de mini SNES en mini N64! *hehe*

    /   Beantwoorden  / 
 2. Jeffrey

  Het klepje kan niet open, helaas! En of de kabels lang genoeg zijn weet ik niet, maar naar het schijnt kan je de controller ook in je Wii remote pluggen en zo spelen. (Je kan ook een Wii (U) pro controller gebruiken voor deze NES namelijk)

  Overigens: Nintendo doet eindelijk iets slims. De software lineup is heel karig dit jaar, maar dit apparaatje gaat ongetwijfeld als zoete broodjes over de toonbank.

  Goede timing ook, om dit bekend te maken net nu Pokemon GO, en dus Nintendo, overal in het nieuws is. Ik vermoed eigenlijk dat Nintendo oorspronkelijk nog niet van plan was om het nu bekend te maken, maar dat door GO naar voren heeft geschreven. In ieder geval heel slim om ‘t nu te doen.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Berend Jan

   Volgens mij kun je geen WiiU pro controller gebruiken.
   Die werkt via het draadloze systeem en niet via een draadje, de Wii versies werken via een draadje.
   .
   Ik vermoed dat er geen Bluetooth chip in het ding zit anders zou je ook je Wiimote kunnen gebruiken.
   Het moet volgens mij een bekabelde verbinding zijn.

     /   Beantwoorden  / 
  1. Erik

   Ja, dat zag ik ook. Blijkbaar een verschil tussen de Amerikaanse en de Europese versie, want in het Nederlandse persbericht staat letterlijk:

   “Het Nintendo Classic Mini: Nintendo Entertainment System wordt geleverd met een HDMI-kabel, een USB-kabel waarmee je het systeem kunt opladen* en een Nintendo Classic Mini: NES-controller.”

   En dan onderaan bij het sterretje:

   “* Om op het systeem te kunnen spelen heb je een voeding voor de USB-kabel nodig, maar die wordt niet meegeleverd met het systeem.”

     /   Beantwoorden  / 
 3. DaVinkie

  Super mooi apparaatje zeg! Helaas net even te ver voor mijn tijd waardoor nostalgie de verouderde gameplay niet kan verbloemen, dus niet iets voor mij. Als ze er ook één van de SNES maken ben ik meteen verkocht, mits er Chrono Trigger en DKC inzitten natuurlijk.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Erik

   Er zijn nog geen plannen voor andere mini-retro-consoles. (Kotaku heeft het nagevraagd). Maar als dit ding straks een enorme hit wordt, dan lijkt een Mini-SNES mij inderdaad de logische opvolger. Hopelijk verzint Nintendo dan wel eindelijk een manier om de FX-chip te emuleren, want een SNES-collectie is natuurlijk niet compleet zonder Star Fox en Yoshi’s Island.

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.