VC Ocarina of Time voor 1200 Wii Points?


O Nintendo, zullen jullie ooit een kans laten liggen om jullie trouwste fans nog wat extra geld uit de zak te kloppen? (Zoals een spuuglelijk gouden Zelda-standbeeld aanbieden voor 20.000 sterren). Volgende week dinsdag wordt in Japan het legendarische Zelda spel Ocarina of Time aan het winkelkanaal toegevoegd. Japanse fans kunnen de klassieker dan downloaden voor de lieve som van 1200 Wii Points. Een gegarandeerde bestseller voor een hogere prijs, zo doen we dat… blijkbaar.

(Om optimistisch te blijven, Japanse premium prijzen worden niet altijd doorgevoerd in andere regio’s. ALTTP kostte in Japan 900 Wii Points in plaats van 800, maar kwam in Amerika gewoon uit voor de reguliere prijs van 800 punten. Raak dus nog niet in paniek).

Bron: gonintendo

Zie ook:
- Cooking Mama Wii trailer
- Nieuw in het winkelkanaal: Mario Kart 64 en Soldier Blade

Lees ook:Sin & Punishment komt naar (Japanse en Australische) Virtual Console
Lees ook:Battle Lode Runner gameplay filmpje
Lees ook:Do! Do! Do! Microsoft geeft Japan nog niet op
Lees ook:Super Mario Kart vrijdag in het winkelkanaal
Lees ook:De evolutie van Link

19 reacties op “VC Ocarina of Time voor 1200 Wii Points?

  1. NielsBob

    Misschien wil Nintendo geld slaan uit een titel die toch iedereen wil :O

      /   Beantwoorden  / 
  2. Tom

    ‘O Nintendo, zullen jullie ooit een kans laten liggen om jullie trouwste fans nog wat extra geld uit de zak te kloppen? ‘

    Nou, Nou, zeg dat valt ook wel weer mee hoor,
    er klaagde toch ook niemand over het feit dat Twilight Princess 60 euro was. Voor een goed spel mogen ze toch ook best wel wat meer vragen? Sterker nog ik vindt dat ze zowiezo voor goede spellen mer een voor slechte spellen minder geld moeten vragen!

    En Spuuglelijk is trouwens relatief hè,
    niet dat ik hem zo mooi vindt maar, het zeker geen geldklopperij, als je hem niet mooi vindt, koop je hem niet.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Brian

    Dat zou wel heel erg flauw zijn

      /   Beantwoorden  / 
  4. erik

    “Sterker nog ik vindt dat ze zowiezo voor goede spellen mer een voor slechte spellen minder geld moeten vragen!”

    Heel slecht idee. Bij een spel als Ocarina of Time zou je er *misschien* nog vanuit kunnen gaan dat iedereen het een goed spel vindt, maar voor de rest begeef je je dan op heel glad ijs. Iedereen heeft een andere mening. Wat de één een geweldige game vindt zou een ander misschien nooit willen downloaden. Wie gaat er in hemelsnaam bepalen welke spellen hoeveel moeten kosten?

    Eén gemiddelde standaardprijs is een veel beter en vooral eerlijker idee. Het valt me zwaar van Nintendo tegen dat ze zich daar niet altijd aan houden. (Ik kijk dan ook naar R-Type dat 800 Wii Points kost ipv 600 zoals alle andere Turbograpfx games… gewoon hier in Europa).

      /   Beantwoorden  / 
  5. Luie Wolf

    “Wie gaat er in hemelsnaam bepalen welke spellen hoeveel moeten kosten?”

    Ehm… Nintendo? Tja, die keuze is nu eenmaal van hen. Maar al met al vind ik dit soort stappen een rare zet. Het doet afbreuk aan het consumentvriendelijke imago dat ze zouden moeten hebben. Al met al hadden ze zonder de VirtualConsole toch niet meer op deze games verdiend, dus waarom zo onnodig duur? Ik zeg niet dat de helft redelijker zou zijn (is het wel), maar dat een kwart van de prijs af vééél aantrekkelijker is (dus misschien uiteindelijk net zoveel omzet als nu maar in ieder geval tevredenere klanten?).

    Laten we in ieder geval niet doorgaan met dat “verschillende prijzen” verhaaltje… Alles 1 prijs… is sowieso lekker duidelijk!

      /   Beantwoorden  / 
  6. erik

    “Ik zeg niet dat de helft redelijker zou zijn (is het wel), maar dat een kwart van de prijs af vééél aantrekkelijker is (dus misschien uiteindelijk net zoveel omzet als nu maar in ieder geval tevredenere klanten?).”

    Yeah, ik vind het ook allemaal vrij duur. Maar LAGERE prijzen kunnen we natuurlijk al helemaal wel vergeten. Ik zou op dit moment al tevreden zijn als Nintendo deze prijzen vasthield en er niet af en toe een paar honderd Wii Points extra op plakt.

    Toen de GameCube net uit was ben ik OOT regelmatig in speelgoedwinkels tegengekomen voor 10 Euro. In doosje met boekje en alles. En nu zou een rom 2 Euro extra moeten kosten?

    *Heeft het spel hier ondertussen al 3 keer liggen in verschillende vormen*

      /   Beantwoorden  / 
  7. denise

    ah dat komt mooi uit erik ! ik wil ook nog wel een versie van de OOT wat moet je er nou met drie, dan kan je er toch best wel eentje aan mij GEVEN ?

      /   Beantwoorden  / 
  8. erik

    Nee sorry. ;) Op één versie staat ook nog de Master Quest editie die verder op geen enkele andere manier is te spelen, en op die andere staat Majora’s Mask. En ik heb hem natuurlijk nog op de N64 zelf. :p

      /   Beantwoorden  / 
  9. denise

    precies ! je kan er best wel eentje missen maar ik zie al weer dat het geen zin heeft. LAAT-DAN-MAAR-WEER !

      /   Beantwoorden  / 
  10. Luie Wolf

    “All she wants is money money money”

    -Jamie T-

    :P

      /   Beantwoorden  / 
  11. denise

    oot is een afkorting voor Ocarina of Time

      /   Beantwoorden  / 
  12. midas

    *Heeft het spel hier ondertussen al 3 keer liggen in verschillende vormen*
    Inderdaad jah. Ik ken zelfs iemand die het nu voor de vierde keer wil kopen. Hij had hem op de 64. Kreeg hem bij mario kart double dash pakker. Wou hem kopen om dat de Windwaker niet meer los verkrijgbaar was.
    En gaat hem nu weer downloaden op de wii.
    Ik zef je aleen (@#$!^#^$) waarom in hemelsnaam dat spel 4 keer kopen aleen om dat hij zo lui is dat hij de gamecube schijfjes er in te doen? of om de gamecube controllers der in te pluggen? Vreselijk man, dat je het spel 3 keer hebt gekocht en dan voor de 4de keer gaat kopen en dan ook nog zo duur. Ik heb hem zelf 1 keer en dat vind ik wel genoeg ook!

      /   Beantwoorden  / 
  13. Linkster

    excuseer? ik klink nu vast heel dom maar wat zijn wii points? ik heb alleen spellen die ik zelf heb gekocht. kan je die points winnen met highscores in spellen ofzo?

      /   Beantwoorden  / 
  14. erik

    Wii Points kun je gewoon in de winkel kopen. Vraag naar een Wii Points Card en voor 20 euro koop je 2000 Wii Points.

      /   Beantwoorden  / 
  15. Linkster

    ok bedankt erik! 100 points is 1 euro! dan is zelda nog goedkoop! ik heb hem eerst op de 64 voor 30 gulden gekocht! ik ga er eens naar vragen!

      /   Beantwoorden  / 
  16. denise

    ik denk zo ie zo dat ik ocarine of time ga downloaden omdat ik het spel dus nog niet heb :) dan maar weer naar de winkel rennen voor een nieuw kaartje ;)

      /   Beantwoorden  / 
  17. Mithrandir

    Erik: Kan je die spam hierboven even weghalen?
    Linkster: Ja en nu betaal je ~26 gulden voor een oeroud spel. De VC games zjn gewoon duur. Halveer de prijzen en het is een stuk beter.

    Maar goed, ik heb OoT ok tweemaal :) (Driemaal als ik de N64 rom meetel..)

      /   Beantwoorden  / 
  18. Linkster

    tis niet oeroud! tis geweldig!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.