Japan houdt niet van LocoRoco


LocoRoco is geen grote hit in Japan. Nog geen maand na de release is het spel nu al sterk afgeprijsd. Misschien wordt het tijd om mijn definities van wat me "typisch Japans" lijkt een beetje bij te stellen. Ik had serieus verwacht dat Japan helemaal weg zou lopen met dit grappige en eigenwijze spelletje. Maar vooralsnog lijkt het vooral aan te slaan buiten Japan
Sony had zelf ook grote verwachtingen van LocoRoco. Dit moest het spel worden dat ook gekocht zou worden door mensen die de PSP vooral gebruiken als walkman en draagbare movieplayer. En uiteraard zou het ook veel nieuwe PSP’s kunnen verkopen, niet voor niks bracht Sony een speciale LocoRoco bundel op de markt.

Maar juist daar hadden Japanse gamers blijkbaar veel kritiek op. Het leek teveel op een wanhoopsdaad, als we de tekst op Kotaku mogen geloven. Ook had Sony volgens Japanse critici juist niet zo groot moeten uitpakken met de marketing van LocoRoco. Het spel had stilletjes uitgebracht moet worden, en de kans moeten krijgen om langzaam uit te groeien tot een cultfenomeen. Een spel hoeft blijkbaar niet alleen maar goed te zijn, de marketing moet ook nog kloppen.

Folder waarin LocoRoco wordt aangeprezen voor 1980 Yen. Zie op de rechterpagina hoeveel Yen het gemiddelde andere nieuwe PSP-spel kost.

Bron: Kotaku

Zie ook:
- Japan krijgt Loco Roco bundle pack
- Locoroco komt naar Europa
- PSP in de tegenaanval
- Locoroco krijgt wereldwijde release
- Portable Island trailer: instant vakantie op je PSP
- Screenshots eerste bossfight in Sonic Rivals
- Nieuwe oude Mizugushi puzzelaar onderweg
- Eerst vijf PSone emulatie titels (PSP) bekend
- Ultimate Ghosts ‘n Goblins trailer

Lees ook:LocoRoco 2 per ongeluk aangekondigd voor 2008
Lees ook:Multiplayer minigames in LocoRoco 2
Lees ook:Locoroco krijgt wereldwijde release
Lees ook:Happy happy! Joy joy! LocoRoco 2 trailer
Lees ook:LocoRoco 2 als gratis browser-spelletje? Liever niet!

4 reacties op “Japan houdt niet van LocoRoco

  1. denise

    eigenlijk moet je ook niet te veel verwachten als bedrijf van het spel.. goede spelen slaan niet aan, slechte spellen wel, zo zit het ook met de tv industrie

      /   Beantwoorden  / 
  2. Kevin

    Erik, jij hebt toch LocoRoco, of niet?

      /   Beantwoorden  / 
  3. Kikujiro

    LocoRoco is een leuk spel, maar ook niet meer dan dat (persoonlijke mening). Na Lumines is het wel het meest originele PSP spel dat ik tot nu toe gespeeld heb. Ik heb LocoRoco nu zo’n twee weken in mijn bezit en speel af en toe een paar levels. In de levels en de karakters die je in het spel tegenkomt had van mij wat meer afwisseling mogen zitten. Daarnaast krijg ik al gauw kramp in mijn vingers van het continue indrukken van de L- en R-knoppen.

      /   Beantwoorden  / 
  4. mensje

    “Erik, jij hebt toch LocoRoco, of niet?”

    Erik heeft (volgens mij) geen PSP

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.