Ultimate Ghosts ‘n Goblins trailer

Kijk deze trailer voor de grap even helemaal uit, en luister goed naar het geluid dat je in de laatste seconden hoort. Dat is het geluid van Arthur die dood gaat, en dat geluid zul je nog veel vaker horen dan je lief is (mocht je besluiten dit spel aan te schaffen natuurlijk).

Capcom beweert zelf dat deze versie iets minder moeilijk zal zijn en wat toegankelijker voor beginnende spelers, maar alles is relatief als we het over Ghosts ‘n Goblins hebben. Ik ben ervan overtuigd dat dit alsnog één van de moeilijkste games op de PSP zal worden.
En we zouden natuurlijk ook niet anders willen. De hoge moeilijkheidsgraad is juist de grote aantrekkingskracht van deze serie. Iedere centimeter vooruitgang in Ghost ‘n Goblins moet keihard bevochten worden.

Verbijsterend genoeg is deze PSP versie van het spel volledig uit polygonen opgetrokken. Alsof Capcom nog even wil demonstreren hoe goed ze ook alweer zijn in het uitbuiten van de hardware. Op vrijwel alle consoles waarop spellen van Capcom zijn verschenen, behoren die games tot de absolute top als het op graphics aankomt. Ultimate Ghosts ‘n Goblins vormt hierop duidelijk geen uitzondering.

Dit is een schoolvoorbeeld van hoe je een 2D spel moet maken met 3D graphics. De gebruikte textures zijn zo scherp dat het op stilstaande plaatjes nauwelijks te zien is dat dit spel geen gebruik maakt van traditionele sprites. In filmpjes des te beter, want de animaties zijn onvoorstelbaar vloeiend en indrukwekkend.

Niet dat dat helpt natuurlijk. Als je voor de 237ste keer door het spinnenmonster in mootjes wordt gehakt zul je hem alsnog vervloeken, hoe vloeiend hij ook beweegt. Veel plezier gewenst!

Zie ook:
- Japan krijgt Loco Roco bundle pack

Lees ook:Deze indiegame voelt als een onofficieel vervolg op Ghosts’n Goblins
Lees ook:De lokroep van de PSP: Dracula X Chronicles
Lees ook:Kijken: Capcom’s mysterieuze Mega Man Universe
Lees ook:Capcom’s eerste Wii-game: Treasure Island Z
Lees ook:Onaankondigde Capcom game aangekondigd voor Wii

6 reacties op “Ultimate Ghosts ‘n Goblins trailer

  1. Bas.

    Dit ziet er niet heel erg makkelijk uit nee :O

      /   Beantwoorden  / 
  2. Benny

    Echt een cool spel lijkt me.

    JAmmer dat ik geen PSP heb. Ik ga er ook geen een kopen trouwens.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Kikujiro

    Ik kan me G&G voor de SNES nog goed herinneren… Niet onverstandig van Capcom om de moeilijkheidsgraad (iets) omlaag bij te stellen. Mijn SNES controller heeft door het veelvuldige gooien bij het spelen van G&G destijds de nodige schade opgelopen. Wellicht dat het mij daarnaast deze keer wel lukt om G&G zonder het bezigen van grof taalgebruik (uit) te spelen. Gooien met de PSP is geen optie.

    Neemt niet weg dat ik los van de aankomende release van LocoRoco meer originele titels verwacht voor de PSP.

      /   Beantwoorden  / 
  4. erik

    “Mijn SNES controller heeft door het veelvuldige gooien bij het spelen van G&G destijds de nodige schade opgelopen.”

    Haha, ik vond vooral het moment “leuk” dat je eindelijk met veel bloed zweet en tranen de eindbaas had verslagen, waarna de prinses doodleuk aan je vroeg om eerst nog even overnieuw te beginnen aan een extra moeilijke (!) versie van het spel voordat je haar mocht bevrijden. Mijn God…

    En, als ik me goed herinner (daar ben ik ongeveer afgehaakt) moest je vervolgens het laatste level ook nog een derde keer herspelen, maar dan met een bizar wapen dat zo slecht te gebruiken viel dat je er amper een vijand mee kunt raken.

    Als Capcom die ongein weg zou laten was ik tevreden. ;) Eén keer uitspelen is wel voldoende, en de moeilijkheidsgraad van de eerste normale quest was precies goed. Gruwelijk moeilijk, maar nooit oneerlijk.

    Verder sluit ik me bij je aan. Dit en Locoroco zijn wat mij betreft met afstand de interessantste PSP-titels. Ook echt typische handheld-spelletjes waarvan ik me moeilijk kan voorstellen dat ze ooit naar PS2 of 3 geport worden. (Daxter en wipEout pure interesseren me ook wel, maar daar zie ik in de toekomst nog wel ports van verschijnen.

    In ieder geval voor mij nog steeds geen goede reden om 250 euro uit te geven. Hoewel het wel langzaam aantrekt. Als er in de loop van het jaar nog een paar van zulke spellen uitkomen ga ik het misschien voorzichtig overwegen.

      /   Beantwoorden  / 
  5. Kikujiro

    Ik zie LocoRoco nog wel op de PS3 verschijnen, als download bijvoorbeeld. Zou volgens mij prima werken met de tilt controller (net als het onlangs aangekondigde Mercury).

    Vooralsnog gebruik ik mijn PSP voornamelijk om te internetten (tvgids.nl is tóch wel zóóó handig als je voor de buis zit).

    Daarnaast download ik regelmatig magazines via internet, zoals Rolling Stone en Gizmodo, voor in de trein. Omdat ik nooit een PlayStation heb gehad, vind ik de “geporte” games of nieuwe versies van oude klassiekers niet eens zo heel bezwaarlijk, alhoewel ik wel een beetje jaloers ben op het spelaanbod van de DS (toch maar een Lite aanschaffen voor in de zomermaanden).

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.