Sony’s luxe officiële PlayStation 3 headset (hij is groot!)


De nieuwe officiële PS3 Wireless Stereo Headset. Wel even wat anders dan het kleine Bluetooth dingetje dat Sony momenteel verkoopt als officiële headset. Dit model is dan ook niet alleen bedoeld om online te communiceren (hoewel hij dat uiteraard ook kan). Voor 100 dollar simuleert deze koptelefoon volgens Sony het Surround Sound-effect waarvoor je normaal gesproken zeven luidsprekers in je kamer moet hangen. Racespellen klinken alsof je echt in een auto zit, tijdens oorlogsspellen hol je midden tussen de explosies en bij stealth-spellen hoor je precies vanuit welke richting die voetstappen kwamen. Dat is althans het PR-praatje. Ik weet niet of Virtual Surround Sound echt zo goed werkt, maar het klinkt veelbelovend! Rijke gamers kunnen vanaf september PlayStation 3-spellen spelen op hun 3D televisie, met een 3D brilletje op hun neus en deze koptelefoon over hun oren. Dichter bij de actie kun je bijna niet komen.

[g.forum]

Lees ook:Hoor dit: de ruimtelijke geluidseffecten van Capcom’s 3DS-spel
Lees ook:Zijn deze WipEout HD-geluidseffecten beter dan het origineel?
Lees ook:Zo sluit je een headset aan op de Switch
Lees ook:Playstation Home: welkom terug aan de top Sony
Lees ook:Externe harddrive voor Wii komt niet, headset voor DS wel

9 reacties op “Sony’s luxe officiële PlayStation 3 headset (hij is groot!)

  1. Berend Jan

    Als het echt 3d surround sound kan geven (en niet alleen een toffe bulletpoint op de box maar ECHT dolby 7.1) dan is het een heel goedkoper headphone. Ik heb ook gekeken voor 3d koptelefonen voor mijn PC maar die zijn allemaal 175 tot 250 euro. En dan zijn ze nog niet eens bleutooth maar gewoon met een draadje.
    .
    .
    Als deze echt zo 3d is als Sony wil doen geloven dan is 100 euro echt een schijntje. En er vanuitgaande dat het een unversele bleutooth heasdset is ook bruikbaar voor je PC / telefoon… Ik gebruik momenteel een Motorolla bleutooth headset voor zowel mijn PC als mijn Telefoon en dat werkt best heel goed, en lekker draadloos enige nadeel is dat de batterij wel eens op gaat maarja daar moeten we als moderne mensch maar aan wennen.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Kikujiro

      Volgens de PlayStation blog werkt deze headset niet via Bluetooth. (die vraag werd door iemand in de comments op het door Erik gelinkte artikel gesteld)

        /   Beantwoorden  / 
      1. Gulzt

        Hoe dan wel ?

          /   Beantwoorden  / 
          1. Gulzt

            Blijkbaar een USB om het te “pairen”, Als het al niet op bluetooth werkt, dan toch met een vergelijkbaar protocol. De Streetfighter controller werkt ook niet zonder een USB stick ontvanger, heel vervelend dat het USB gebruikt, omdat de nieuwe modellen maar 2 USB poorten hebben.

              /  
  2. Gulzt

    Goeie ontwikkeling, dat mag tegenwoordig wel voor 100euro. Ik heb op de IBC een paar jaar geleden ook de ‘volgende stap’ mogen testen.
    Deze mensen hadden “headtracking” gecombineerd met 3D sound. Het gevolg? De plaatsing van het geluid was afhankelijk gemaakt van de richting van je hoofd.

    Wordt je dus rechts van je beschoten en kijk je naar rechts dan is daarna het geluid vóór je. Helaas is deze techniek nog onpraktisch want ondanks dat het prachtig werkt. Het heeft alleen zin als je scherm ook meebeweegt. De TV blijft tenslotte staan. Draai je je om omdat je wat achter je hoort, zie je je TV niet meer :-)

      /   Beantwoorden  / 
  3. Kikujiro

    Ben wel enthousiast eigenlijk. Maar dit apparaatje werkt dus alleen in combinatie met de PS3? Dus als ik bij DVD’s of Blu-ray’s van surround sound wil genieten, moet ik deze dus via mijn PS3 afspelen?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Gulzt

      Vrees het wel. Er zal toch wel iets van een driver in de PS3 software zitten, om de playstation te ‘motiveren’ een 7.1 signaal via bluetooth uit te zenden.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Kikujiro

        Anders kun je beter zoiets als de Hearo 777 van AKG o.i.d. kopen. (nadeel is wel dat je dan geen microfoontje hebt).

          /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.