Playstation Home: welkom terug aan de top Sony


Nou de geruchten klopten helemaal hoor. Playstation Home bestaat echt en overtreft iedereen’s verwachtingen. Home is niet alleen een kamer om spullen in te verzamelen, maar een complete virtuele wereld waar avatars van alle andere online Playstation 3-bezitters in wonen. The Sims meets Second Life meets Nintendo’s Mii’s… maar dan eenvoudiger en toegankelijker. Friend Codes? Buddy Lists? In Playstation Home zie je direct wie er allemaal aanwezig zijn, je maakt een praatje (via een onscreen keyboard, een usb-toetsenbord of via een headset) en nodigt elkaar uit voor een online spelletje.

Zo aan de vooravond van de Europese lancering heb ik het gevoel dat het einde van alle negatieve publiciteit weleens nabij zou kunnen zijn voor Sony.

Het griezelig realistische uiterlijk (indrukwekkend, dat wel, maar uiteindelijk ook een beetje saai) is niet echt mijn ding. Het had van mij wel wat speelser gemogen. Misschien wel wat meer als een gevarieerde spelwereld met hindernissen en uitdagingen. Jeweetwel, iets dat het simpelweg al leuk maakt om van de ene naar de andere kant van de wereld te lopen.

Maar ik denk ook dat ik daarmee in de minderheid ben. De mogelijkheid om in een virtuele wereld, die er net zo uitziet als de echte wereld, al hun vrienden te ontmoeten, die er ook net zo uitzien als in de echte wereld, is voor het grootste gedeelte van de wereldbevolking waarschijnlijk veel aantrekkelijker. Ik denk dat Sony er goed aan doet en ik denk dat Playstation Home groter en belangrijker gaat worden voor Sony dan iemand van ons op dit moment al kan vermoeden.

Bron: 1up

Zie ook:
- Sony bevestigt ongewild “Playstation Home”, klinkt fantastisch
- Sony staat open voor aanpassing Sixaxis

Lees ook:PlayStation Home begint morgen
Lees ook:Home laat me nog niet binnen
Lees ook:PlayStation Home wordt vernieuwd, draait binnenkort weer om games
Lees ook:Virtuele kledingverkoop in Home een groot succes
Lees ook:Sony stelt Home weer uit

4 reacties op “Playstation Home: welkom terug aan de top Sony

  1. MetroidPrime

    Ik had zelf iets innovatiefs verwacht, maar dit is een simpele kloon van Second Life of Cybertown. Sony geeft aan dat ze niet helemaal begrijpen wat Mii’s zo leuk maakt: ze zijn eenvoudig te maken. Doordat de avatars er zo realistisch uit zien, zijn ze meteen een stuk moeilijker om te maken. Dit heeft als gevolg, samen met privacy overwegingen, dat de avatars vaak in niets op de bezitters zullen lijken.

    Het tweede probleem dat ik zie zijn de achievements. Het leuke aan de achievements op de Xbox 360 is, dat je tijdens ieder willekeurig spel de achievements van je vrienden kunt opvragen en je kunt zelfs tijdens. Zie je tijdens het spelen van GTA IV dat één van je vrienden online is en hij net een achievement heeft gehaald in GTA IV, dan kun je meteen een VoIP sessie openen om te vragen hoe hij dat gedaan heeft. In PlayStation Home moet je eerst het spel verlaten, dan PlayStation Home starten, het huis van je vriend bezoeken en dan via een tekst-interface met elkaar chatten. Misschien ben ik een beetje verwend geraakt door de Xbox 360, maar ik vind het niet een ideale situatie.

    Als laatste vraag ik mij af hoe lang dit leuk blijft. Wat je vooral bij de PC varianten van dit soort initiatieven ziet, is dat veel mensen het even proberen, maar dat er maar een relatief erg klein deel daarvan lange tijd door blijft gaan. Vier miljoen mensen hebben een Second Life account, maar de groep die regelmatig inlogt op Second Life bestaat maar uit 100.000 mensen.

    Ik vind het idee best goed, alleen ik word absoluut niet enthousiast van de uitwerking. Als Sony een hele simpele 2D variant had gemaakt die je op elk moment kan oproepen of je nu een spel speelt of een film kijkt, dan was ik al een stuk positiever geweest. Het zal vast een succes worden, maar van mij hoeft het niet.

      /   Beantwoorden  / 
  2. erik

    “Sony geeft aan dat ze niet helemaal begrijpen wat Mii’s zo leuk maakt: ze zijn eenvoudig te maken.”

    Hm… ik denk dat de sony avatars opzich ook niet zo heel erg moeilijk zullen zijn. Misschien niet super-gelijkend, maar een Mii maken die echt op je eigen hoofd lijkt is ook erg lastig). Ik vind het een saai gezicht, al die realistische mensen, maar ik denk dat het uiteindelijk toch meer spelers aan zal spreken.

    (Ik vind de Mii’s ook veel grappiger om te zien. :) Maar na het zien van dit filmpje komt het Mii Plein opeens wel héél erg beperkt over).

    “In PlayStation Home moet je eerst het spel verlaten, dan PlayStation Home starten, het huis van je vriend bezoeken en dan via een tekst-interface met elkaar chatten.”

    Chatten kan ook via een microfoon zegt het filmpje, maar ik snap je punt wel. Het is de vraag of Home net zo goed geïntegeerd zal zijn in de spellen als Xbox Live.

    “Vier miljoen mensen hebben een Second Life account, maar de groep die regelmatig inlogt op Second Life bestaat maar uit 100.000 mensen.”

    Dit maakt het natuurlijk wel supertoegankelijk, ik denk dat dat de grote kracht van het systeem kán zijn. Plus je hebt hier misschien iets meer een doel dan in Second Life… maar we zullen moeten afwachten om te zien in hoeverre het aanslaat. Ik vind het tot nu toen in ieder geval erg veelbelovend.

      /   Beantwoorden  / 
  3. MetroidPrime

    Ik heb zelf in het verleden regelmatig Cybertown bezocht. Cybertown had vrijwel alle mogelijkheden die PlayStation Home biedt. Het is een maandje of twee leuk, maar zodra de nieuwigheid van een 3D-chatomgeving er af is, begint het erg snel saai te worden en kom je er toch achter dat zo’n 3D omgeving niet de meest gemakkelijke manier is om met iemand te chatten. Dat is ook denk ik één van de belangrijkste redenen dat veel mensen zoiets proberen en er alleen een kleine harde kern er echt met enige regelmaat gebruik van maakt.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Altasia

    Ik was echt onder de indruk toen ik dit voor de eerste keer zag. dacht ook maar een ding Sony doet weer mee. Dit concept is echt eindeloos, als het zo word als ze zeggen. het spel wat ze even laten zien is ook get eerste spel op de PS3 die mij het Wauw effect gaf wat ik al een tijdje niet gehad had… ok 3 min ervoor had ik het ook bij de nieuwe Paper mario toen ze de wereld op ze kant zette maar deze was intenser :P .

    Maar dit komt er wel en word als ze geen restrixies hebben echt te vet…

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.