Externe harddrive voor Wii komt niet, headset voor DS wel


Helaas, de geruchten over een eterne harde schijf voor de Wii blijken niet te kloppen. Verhalen daarover doken vorige week op, maar gevraagd door Games Industry gaf Nintendo daarop hun gebruikelijke antwoord dat dergelijke verhalen niets meer zijn dan “rumour and speculation.” (Voordat dit jaar voorbij is heb ik het interne geheugen van mijn eigen Wii wel opgevuld met Virtual Console spelletjes dus ik hoop dat Nintendo wel iets verzint).

Op het DS-front is er gelukkig wel goed nieuws.

De DS-headset is officieel aangekondigd voor een Amerikaanse release. Het apparaatje verschijnt volgende maand tegelijk met Pokémon Diamond en Pearl in de winkels. De nieuwe Pokémon spellen bieden de mogelijkheid om met andere spelers te chatten tijdens het spelen, en met behulp van een headset hoef je daarvoor niet steeds in het microfoontje op je DS zelf te praten.

Games Industry durft het al “highly likely” te noemen dat wij in Europa de headset ook krijgen, samen met Pokémon Diamond en Pearl later dit jaar.

(En nee ik weet niet precies wanneer Pokémon Diamond en Pearl hier uitkomen!)

Bron: Games Industry

Zie ook:
- Fils-Aime: Wiimote-breekt-tv-verhalen zijn vaak verzonnen
- Mii’s waren eerst gepland voor de DS

Lees ook:Nieuwe Pokemon Battle Revolution screenshots
Lees ook:Drie minuten Pokemon Diamond/Pearl
Lees ook:Wat IS het verschil tussen Pokémon Diamond en Pearl?
Lees ook:Pokémon Diamond & Pearl dag in Japan
Lees ook:Nintendo kondigt DS headset aan

6 reacties op “Externe harddrive voor Wii komt niet, headset voor DS wel

  1. MNC

    Wat heb je daar nou aan? Er zit al een microfoon in de DS, en je kan ook gewoon oordopjes erin pluggen… Nutteloze aankoop zover ik het kan zien.

      /   Beantwoorden  / 
  2. NielsBob

    Ik vind zo’n headset wel handig, hoef je niet iedere die DS naar je gezicht te halen als je wilt praten en als er een goed gesprek plaatsvind is dat wel zo handig.
    Wel jammer van die HDD, dat wordt dat SD-kaarten kopen *-)

      /   Beantwoorden  / 
  3. Bou

    ik speel pokemon pearl al op 22 april ^^

      /   Beantwoorden  / 
  4. denise

    headset! ds! wat een geweldige combinatie. weet iemand misschien iets af van de gebruiks vriendelijkheid van die headset ( inverband met écht gesprekken voren via die headset) ?

      /   Beantwoorden  / 
  5. erik

    De headset zelf is ongetwijfeld heel gebruiksvriendelijk, maar het hangt van het spel af hoe goed er gebruik van wordt gemaakt.

    Metroid Prime Hunters is het enige spel dat tot nu toe voice chat ondersteunt, en daar kun je alleen maar voor en na elk potje een paar zinnen uitwisselen, tijdens het spelen niet… en dat is toch wel jammer. We zullen zien hoe Pokémon er mee omgaat.

      /   Beantwoorden  / 
  6. denise

    de oproep was ook meer bedoeld voor de mensen die het spel geimporteert hadden en wel al ervaringen hebben met de voice mode :)

    ( IK HEB EEN PAKJE VAN DE POST!) ( SSXBLUR)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.