Zo sluit je een headset aan op de Switch


Accessoire-fabrikant HORI heeft een headset aangekondigd voor de Switch. Best een mooi ding, het hippe ontwerp past goed bij Splatoon 2, maar waar iedereen over struikelt is die kabelbrij op het bovenste plaatje. Omdat Nintendo alle voice chat voor Switch-spellen regelt via een aparte app, moet je straks 2 apparaten aansluiten op de headset. Je Switch voor de audio uit het spel (muziek en geluidseffecten) en je smartphone voor de stemmen van je teamgenoten. De pijlvormige adapter voegt die 2 bronnen dan samen tot één geluidssignaal in de headset.

Nintendo hoopt waarschijnlijk dat we gaan voice chatten via kleine oordopjes die omgevingsgeluiden doorlaten (zodat je de muziek en geluidseffecten gewoon kunt horen vanuit je Switch of televisie), maar wie liever een comfortabele koptelefoon draagt zal dus dit soort adapters moeten gebruiken. De kabeltjes zijn ook maar 50 centimeter lang, dus die adapter bungelt straks voortdurend in de lucht. Elegant is anders.

 • De Switch doet een hoop dingen goed, maar deze voice chat oplossing zal ik nooit begrijpen. Waarom een aparte app? Waarom niet gewoon rechtstreeks chatten via de Switch?
 • Voor iPhone 7-gebruikers wordt het nog leuker. Die hebben ook een headphone adapter nodig voordat ze de headset überhaupt kunnen aansluiten op hun telefoon


Neo-games.blog forum

Lees ook:Mario Kart Wii: geen voice chat, wel text chat
Lees ook:Dit is trouwens een screenshot van de Battle Mode
Lees ook:Hoe verschillen de Switch en Wii U-versies van Zelda?
Lees ook:Ja echt: een GameCube-controller adapter voor de Wii U
Lees ook:Animal Crossing producer over Nintendo’s voice chat beleid

2 reacties op “Zo sluit je een headset aan op de Switch

 1. Inno Vation

  Ik betwijfel of dit de enige manier is voor voice chat. Voor “on the go” kan ik nog enigszins begrijpen, maar binnen bij de televisie lijkt mij niet handig.
  Maar goed, dit is afkomstig van HORI en niet direct van Nintendo zelf.

  Dat de kabeltjes maar 50 centimeter lang zijn, klopt volgens mij niet. Als ik op het diagram kijkt tenminste. Daar zie ik de bekende golfjes tussen de kabeltjes, wat inhoudt dat ze langer zijn.

  Ook in het spel zelf dragen de Inklings de headset.

  https://twitter.com/SplatoonJP/status/870204031402000384

    /   Beantwoorden  / 
  1. Erik

   Dat van die 50cm stond in de Japanse beschrijving. Althans, iemand op NeoGAF had het zo vertaald. Zie de link in mijn artikel.

   Maar het is inderdaad een third party accessoire. Nintendo’s eigen apparatuur is vaak slimmer ontworpen, dus wie weet hebben ze zelf iets beters bedacht.

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.