PS3 prijs geruchten berustten op miscommunicatie

Wel wel wel, voor dit verhaal stapt zelfs Sony af van haar gebruikelijke "wij reageren niet op geruchten" beleid.

Eergisteren kwam opeens in het nieuws dat een Franse Sony meneer zich had laten ontglippen dat de Playstation 3 tussen de 499 en de 599 Euro moest gaan kosten. Het was even slikken, maar we hadden nu tenminste een klein beetje zekerheid.

Maar helaas, het hele verhaal berustte op een miscommunicatie. Meneer Fornay heeft "nooit een specifieke prijs genoemd" aldus de Sony damage control. Het was gewoon "een wijd uitwaaierende discussie over consumenten electronica in het algemeen."
Dit is blijkbaar hoe het gesprek echt gegaan is:

"[Fornay and the interviewer] had been talking earlier about the price point of Blu-ray disc players, which are looking to sell around the $1000 mark. The interviewer asked whether a price point of around $500 — not euros — is about right [as a price for the PS3]. George explained that with all of the high-definition and Blu-ray disc functionality of the PS3, that a $500 price would be very cheap and a very good value."

"At no point did he ever refer to a specific price for [the PS3]. He was referring to a 500 dollar price that the interviewer had questioned to him, explaining the relative value of the PS3 console in relation to Blu-ray disc players on the high-end and consoles on the low-end,"

Dus als ik het goed begrijp vroeg de interviewer aan George Fornay of een prijs van rond de 500 dollars (410 Euro) ongeveer in de buurt zit van wat de Playstation 3 moet gaan kosten? Waarop Fornay antwoordde dat dat wel een beetje aan de goedkope kant zou zijn?

Nu begin ik me pas echt zorgen te maken.

Sony wilde ons ook nog laten weten dat de officiële prijs van de PS3 pas op z’n vroegst tijdens de E3 bekend gemaakt zal worden.

Bron: Next-Gen

Win een Nintendo DS + Animal Crossing: Wild World!

PS.: En trouwens. Waar in Sony’s verhaal wordt er gesproken over een prijs "tussen de 499 en 599 Euro"? Volgens Sony is er alleen heel globaal gesproken over "rond de 500 dollar". Heeft Playfrance die bedragen er dan gewoon bij verzonnen?

Zie ook:
- Playstation3 gaat tussen 499 en 599 Euro kosten
- Sony’s 2006 keynote vergeleken met 2000 keynote
- Sony prikt 8 mei voor E3 persconferentie
- Bekijk hier het Warhawk (PS3) filmpje
- Ratchet & Clank 5 video
- Must See! Bekijk hier het Lair (PS3) filmpje
- Bekijk hier het real time Motorstorm filmpje
- Bekijk hier twee Beowulf (PS3) trailers
- Playstation 3 wordt regiovrij

Lees ook:Playstation3 gaat tussen 499 en 599 Euro kosten
Lees ook:Satoru Iwata: goedkoop betekent niet duurder dan onze vorige consoles
Lees ook:PS3 nauwelijks speelbaar op E3… ZEGT SPONG
Lees ook:PS3-exclusiviteit Final Fantasy XIII nog niet zeker
Lees ook:Losse PS3 controllers $49.99

6 reacties op “PS3 prijs geruchten berustten op miscommunicatie

  1. Niels

    Iedereen wil natuurlijk zo graag die prijs weten, en als dan op een radio interview iets gezegt word over een prijs wat idd een shatting bleek. Zijn er natuurlijk altijd mensen die het zien als een officieel bericht, wat kan leiden tot misverstanden. Maar als men even goed na denkt, weet men dat zon grote anouncment niet via een interview wordt gedaan. Wel netjes van Sony dat ze er even op reageren zodat het nu dus bij de mensen duidelijk is, dat een prijs niet zomaar via een interviewtje word vrij gegeven.

    Wel vindt ik dat hij een goede schatting heeft gedaan aangezien er een Blu-ray speler in zit. Ik verwacht dan ook wel dat hij 500 euro gaat kosten. Maar ik vind het de prijs waard! als je goed naar de specs kijkt zie je dat hij op de toekomst is voorbereidt en een lange levensduur gaat krijgen.

    Ik vind dat Sony het ook zeer netjes doet met de PS2 die heeft al een echte lange levensduur achter de rug, en ze willen de PS2 nog minstens 4 jaar ondersteuenen! het zelfde verwacht ik dus ook met de PS3 die zal ook een lange levens duur krijgen.

      /   Beantwoorden  / 
  2. erik

    “Ik verwacht dan ook wel dat hij 500 euro gaat kosten. Maar ik vind het de prijs waard!”

    Zolang de prijs niet boven de 500 euro uit komt vind ik het inderdaad ook wel okee. Het is even slikken, maar nog wel binnen de grenzen van het redelijke.

    “Ik vind dat Sony het ook zeer netjes doet met de PS2 die heeft al een echte lange levensduur achter de rug, en ze willen de PS2 nog minstens 4 jaar ondersteuenen!”

    Mja, maar wat houdt “ondersteunen” in? Nieuwe spellen zullen er niet echt meer voor uit komen (zeker geen 4 jaar lang!) Niet door 3rd parties, dan zal Sony echt zelf games moeten blijven ontwikkelen, en dat zie ik ook niet echt gebeuren eerlijk gezegd.

    Maar goed, zelfs ze het geen 4 jaar volhouden heeft de PS2 inderdaad een mooie levensduur gehad. :)

      /   Beantwoorden  / 
  3. Niels

    mwa je moet dat niet onderschatten met zo’n grote userbase de PS2 is de best verkochte console ooit, dus hebben nog veel mensen hem in huis. Reden genoen voor 3rd party developers om er nog games voor te blijven maken.

    Daarbij is de PS1 pas geleden pas met pensioen gegaan, er kwamen blijkbaar nog games voor uit! :| niet in europa maar wel andere wereld delen. ik vind dat nogal wat! als dat zo ook zal zijn bij de PS2, en dalijk met de PS3 en hij ook nog eens regio vrij gaat worden voorspel ik echtwel een lange levens duur voor de PS3.

      /   Beantwoorden  / 
  4. wicked

    Ik vind ‘t eigenlijk nogal straf dat niemand het radio-interview heeft opgenomen en online gezet.

      /   Beantwoorden  / 
  5. erik

    “kwamen blijkbaar nog games voor uit! :|

    Echt waar? Dat verandert de zaak natuurlijk (bewijst dat Sony het echt meent als ze zeggen dat ze een oude console blijven ondersteunen. Nintendo roept dat ook de hele tijd, maar daar komt meestal weinig van terecht). Maar dit is wel de eerste keer dat ik daar iets over hoor. Moet ik me eens in verdiepen…

    “Ik vind ‘t eigenlijk nogal straf dat niemand het radio-interview heeft opgenomen en online gezet.”

    Op verschillende fora beweren mensen dat er wel opnamen van bestaan, maar ik heb de bron nog steeds niet kunnen vinden. Misschien bluffen ze ook wel. :(

      /   Beantwoorden  / 
  6. Niels

    Erik, hier een link:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Playstation

    en dan bij Titels staat er:
    As of March 2005, there were 7,743 software titles available with cumulative software shipment of 959 million.

    Ik begrijp het toch goed dat er een verschil zit tussen available en shipment. Dat er met shipment spellen die uitkomen bedoeld word.

    Want begin nu ook te twijfelen of ik me daarin niet vergist heb, maar als het alleen nog software verkopen was dat er dus niks nieuws meer uit kwam. Vindt ik zoizo ook heel wat! Hier in europa zijn er geen PS1 games meer te koop, alleen twee de handse of import games.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.